Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 125,350 3 mei 2024 17:35
  • +4,950 (+4,11%) Dagrange 121,500 - 126,250
  • 465.655

Besi Semiconductor jaardraadje 2023

4.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 224 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 oktober 2023 09:04
    Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoelen ASML en Besi

    Adviezen blijven onveranderd.

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag de koersdoelen voor AMSL en BE Semiconductor Industries verlaagd, maar de adviezen ongemoeid gelaten. Dit bleek uit een rapport van de Duitse bank.

    Deutsche bank verlaagde het koersdoel voor ASML van 725,00 naar 665,00 euro en voor Besi van 100,00 naar 92,00 euro. Voor ASML blijft het advies Kopen en voor Besi Houden.

    "Volgens ons zijn de vooruitzichten voor de halfgeleiders sinds juli verslechterd", schreef analist Robert Sanders. De reden is volgens hem dat grote bedrijven als TSMC, Intel en Samsung hun investeringsplannen voor volgend jaar hebben bepaald. En dat betekende dat toeleveranciers "voorzichtigere" indicaties hebben ontvangen van deze partijen voor 2024.

    "Er zijn meerdere oorzaken, maar een dominante factor is dat het verwachte herstel minder sterk is dan voorzien", aldus Sanders. Hij wees op vertragingen bij het opschalen van productiefaciliteiten en aanhoudende vragen over de waarde van 3 nanometer.

    Dat is een significant ander plaatje dan in het voorjaar, toen toeleveranciers nog op een scherp herstel in 2024 en 2025 rekenden.

    Voor ASML rekent Deutsche Bank nu op een groei van 1 procent, waar voorheen werd uitgegaan van 9 procent. Dit leidde tot een verlaging van de taxatie voor de winst per aanspeel met 10 procent. Sanders denkt dat ASML in 2024 52 EUV-systemen zal verschepen. Dat zijn er 10 minder dan hij eerder voorzag.

    In 2025 rekent Sanders op een herstel in het geheugensegment. Ook zullen dan chipfabrieken de deuren openen, die worden gebouwd vanwege de oplopende geopolitieke spanningen. Verder zal 2 nanometer dan op stoom komen, wat volgens Deutsche Bank vooral goed is voor ASM International.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 7 *voetnoot 6 oktober 2023 10:41
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 6 oktober 2023 10:16:

    Nvidia, ASML, ASMi, BESI, Adyen, Microsoft, Alphabet, JET, Baidu
    Tech-aflevering met Marc Langeveld (Besi vriend).
    Enjoy.
    youtu.be/_xPvDP2Z-ac?si=3-TzFyKKo55G1lf7

    NB: Minuut 55:51-1:03:40 BESI en ASMI
    Dank. Mooi weer. Bevestiging dat chippers de toekomst zijn.
  3. Dduck 9 oktober 2023 22:46
    quote:

    Gouden tijden voor de spaarders schreef op 4 oktober 2023 09:13:

    [...]

    The big short
    Dat hoeft niet.
    Maar wat minder is gezonder.
    Besi is geen Imtech.
    Maar ik vind in dit klimaat
    zijn KW veel te hoog.
    W. B. heeft het 3 maanden geleden goed gezien. TMC
    schroefde niet voor niets zijn ambities omlaag.
    Warren stapte daar toen op tijd uit en hield zijn cash op het droge.
    Of ging misschien ook wel short. Wie zal het zeggen.
    Besi kan dus best wel nog lager gaan. Misschien na 18/10 nog een leuke korte opleving. En Oh, oh wat doet die rente toch.
  4. forum rang 4 Chipie 10 oktober 2023 10:52
    quote:

    Dduck schreef op 9 oktober 2023 22:46:

    [...]

    Dat hoeft niet.
    Maar wat minder is gezonder.
    Besi is geen Imtech.
    Maar ik vind in dit klimaat
    zijn KW veel te hoog.
    W. B. heeft het 3 maanden geleden goed gezien. TMC
    schroefde niet voor niets zijn ambities omlaag.
    Warren stapte daar toen op tijd uit en hield zijn cash op het droge.
    Of ging misschien ook wel short. Wie zal het zeggen.
    Besi kan dus best wel nog lager gaan. Misschien na 18/10 nog een leuke korte opleving. En Oh, oh wat doet die rente toch.
    Voor nu gaat het omhoog , we zullen zien wat het gaat worden
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 oktober 2023 11:11
    Ter info, waarom alles positief reageert. Gisteren US en vandaag EU beurzen.
    Wordt vervolgd.


    Eén van de redenen voor de stijging waren uitlatingen van Fed-official Lorie Logan. Volgens haar hoeft de Fed op dit moment geen actie te ondernemen, aangezien de stijgende rendementen op Amerikaanse staatsobligaties de economie al voldoende afkoelen. Op sectorniveau zagen we de grootste stijgingen in de energie- en industriële sector.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 oktober 2023 11:14
    Besi advies zal ook wel nog komen....

    Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoelen ASML en ASMI

    Berenberg heeft dinsdag de koersdoelen voor ASML en ASM International verlaagd, maar de koopadviezen werden wel gehandhaafd.

    Voor ASML ging het koersdoel van 790,00 naar 710,00 euro en voor ASMI van 460,00 naar 450,00 euro.

    Het aandeel ASML heeft al wel een "significante tegenwind" ingeprijsd, aldus de zakenbank, die waarschuwde dat de zwakke eindmarkten alle halfgeleiderbedrijven zullen raken, en dus "niet alleen ASML". Berenberg denkt dat sommige beleggers wachten met instappen tot ASML een zwakke outlook voor 2024 afgeeft, terwijl een tegenvallende investeringsoutlook van TSMC voor 2024 boven de markt hangt.

    Verder verwacht Berenberg niet dat er nog veel extra beperkingen worden ingesteld op de export naar China.

    Berenberg is daarnaast enthousiast over ASMI vanwege de kansen die ALD biedt, maar ASMI moet wel op zijn minst het huidige marktaandeel weten vast te houden, of liever nog weten te vergroten. "De concurrentie in de markt voor ALD blijft intens", aldus de analisten. Zij wijzen daarbij op Lam Research en Applied Materials.
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 oktober 2023 17:49
    Ter info:

    Media: VS versoepelen exportsancties voor halfgeleiderapparatuur voor China

    De Verenigde Staten hebben besloten om de export van halfgeleiderapparatuur naar de fabrieken van Samsung Electronics en SK Hynix in China toe te staan zonder dat hiervoor apart toestemming hoeft te worden gevraagd. Dit schreef het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

    De fabrieken van de twee Zuid-Koreaanse grootmachten worden bestempeld als 'geverifieerde eindgebruikers', waardoor minder vergunningen nodig zijn om materiaal uit het buitenland in te voeren.

    "Het besluit van de Amerikaanse regering betekent dat de belangrijkste kwestie op het vlak van export voor onze halfgeleiderbedrijven is opgelost", zei een medewerker van het ministerie van Economische Zaken van Zuid-Korea in een reactie, aldus Yonhap. Volgens het ministerie is het besluit al door Washington meegedeeld aan de twee bedrijven en geldt dit ook per direct.

    Ook Nederlandse halfgeleiderbedrijven kampen met exportsancties of vrezen hiervoor.


    South Korean firms get waiver on U.S. chip gear supplies to China
    Samsung Electronics and SK Hynix can still supply their China factories
    asia.nikkei.com/Business/Tech/Semicon...
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 oktober 2023 18:12
    We zullen zien hoe dit verder gaat.....

    Financials en tech blikvangers in bijna groene AEX

    De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger geëindigd. Met een slot van 738,89 punten steeg de AEX 1,8 procent.

    "Eén van de redenen voor de stijging waren uitlatingen van Fed-official Lorie Logan. Volgens haar hoeft de Fed op dit moment geen actie te ondernemen, aangezien de stijgende rendementen op Amerikaanse staatsobligaties de economie al voldoende afkoelen", legde beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx uit.

    "Zelfs met de veranderende situatie in het Midden-Oosten blijven beleggers gefocust op het huidige denken van de Fed over rentetarieven en de noodzaak om de inflatie onder controle te houden," voegde Interactive Investor toe.

    Marktkenners waarschuwen evenwel voor de mogelijke impact van een oorlog tussen Israël en Hamas op het beleid van de Fed. Door het conflict stijgen de olieprijzen en dit kan weer leiden tot een stijging van de inflatie. Analisten van Deutsche Bank wezen daarbij op een verhoogde kans op stagflatie.

    Daar waar de Fed voorlopig klaar lijkt met het verhogen van de rente, is de Europese Centrale Bank dat mogelijk nog niet, bleek dinsdag uit een interview met de voorzitter van de Oostenrijkse centrale bank. Zowel de Fed als de ECB komen later deze week met de notulen van hun meest recente beleidsvergaderingen. Ook volgen later in de week inflatiecijfers.

    De obligatiemarkten in de VS zijn dinsdag weer open, na de Amerikaanse feestdagen op maandag. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde dinsdag op 4,63 procent. Vorige week piekte de rente nog rond 4,85 procent. De rente op de Duitse tienjarige Bund daalde tot 2,78 procent.

    Het Internationaal Monetair Fonds ziet een steeds kleiner risico op een mondiale recessie, bleek dinsdag uit een nieuwe outlook. Daarin werd het IMF positiever over de Amerikaanse groei, maar werd de raming voor de groei voor de eurozone naar beneden bijgesteld.

    Op macro-economisch vlak was het dinsdag vrij rustig. De euro/dollar handelde bij het slot rond 1,06. WTI werd een procent goedkoper na de forse stijging op maandag.
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 11 oktober 2023 11:52
    Technische analyse van Nico.

    BESI is een eindejaars kandidaat

    BESI-Week
    De maand oktober is goed van start gegaan, de bulls hebben er zin in. Dit past in het historisch beleggersgedrag, want het vierde kwartaal is doorgaans het beste beleggingsklimaat. Welke fondsen krijgen thans het predikaat ‘eindejaars kandidaat’ om het vierde kwartaal voldoende glans te geven? BESI is er één van, ik zal de weekchart voor u duiden.

    Bodemstampers in actie
    In november 2022 passeerde de koers de SMA lijn. Na enige aarzeling werd de weg omhoog gevonden, er ging een gestage uptrend van start, keurig ondersteund door mijn marktlens indicatoren. De bulls stoomden op van 60 naar 110, een prima prestatie. Maar toen haperde de bullenparade en volgde er een niet meer dan gezonde afkoeling, een correctie in de uptrend. De koers zakte naar 86+, daar zijn thans bodemstampers actief.

    Hervatting uptrend
    Bodemvorming rond 86+, tevens rond de eerste Fibo retracementlijn en ondersteuning door swingteller en RSI zijn indicaties die aansturen op een hervatting of vervolg zo u wilt van de uptrend. Het is charttechnisch een uitstekende plek voor de bulls om een nieuwe rally te starten, veelal is dit een sterk trendscenario. Een hernieuwde aanval richting de 110+ zone ligt in het verschiet.

    Hernieuwde koopkansen
    Zolang de koers boven 86+ noteert en de indicatoren een koersstijging ondersteunen, zijn er koopkansen voor trendvolgende beleggers. Zij kunnen overwegen om met een Turbo Long positie te profiteren van een verwachte opleving richting de 110+ zone. Al met al een mooie propositie om richting de jaarultimo nog wat extra puntjes te scoren.

    nicoprbakker.nl/besi-is-een-eindejaar...
  10. forum rang 9 nine_inch_nerd 11 oktober 2023 16:10
    Indirecte indicatoren Semiconductoren

    Samsung ziet winst opveren

    -Samsung Electronics rapporteerde vandaag (11 oktober) voorlopige resultaten over het voorbije kwartaal. Het bedrijf gaat over het derde kwartaal uit van een operationele winstdaling met 78% tot 2.4 biljoen won, wat beter is dan de consensus van circa 2 biljoen won. De omzet over het derde kwartaal zou moeten uitkomen op 67 biljoen won, een daling met 13% en grotendeels in lijn met de verwachtingen. Details over de prestaties van de afzonderlijke divisies alsook een prognose voor het lopende kwartaal moeten wachten tot 31 oktober.

    -Ondanks de forse winstdaling ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar, lag de operationele winst van Samsung in het derde kwartaal ruim boven de 641 miljard won van het eerste kwartaal en de 669 miljard won van het tweede kwartaal. Waarschijnlijk is dit te danken aan substantieel lagere verliezen in de geheugenchipdivisie.

    -De wereldwijde chipmarkt heeft al een tijd te kampen met een forse kater. Tijdens Covid konden mensen amper naar buiten en spendeerden ze een kleiner deel van hun budget aan diensten en een groter deel aan ‘dingen’, waaronder elektronica. Dit heeft geleid tot een piek in de vraag. Maar nadat die piekvraag was voldaan, volgde onvermijdelijk een dip omdat al die tijdens Corona gekochte toestellen niet onmiddellijk vervangen dienden te worden.

    -Voor een aantal productcategorieën (bijvoorbeeld PC’s en smartphones) lijkt de bodem van die forse dip nu achter ons te liggen. De prijzen van geheugenchips worden bovendien ondersteund door forse productieverlagingen bij de drie grote spelers (naast Samsung zijn dit SK Hynix en Micron).
4.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 224 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Iets langer geduld met Besi

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links