Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,834 30 apr 2024 17:35
  • -0,084 (-2,14%) Dagrange 3,800 - 3,924
  • 1.085.177 Gem. (3M) 1,4M

BAM september 2023

641 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 21 september 2023 10:03
    Amsterdam keihard getroffen door woningbouwcrisis: dit jaar 3.000 woningen minder gebouwd
    ROBERT VINKENBORG

    AMSTERDAM - Dat er sprake is van een grote stagnatie is van de nieuwbouw van woningen blijkt uit cijfers die de gemeente Amsterdam vanochtend bekend maakt. Dit jaar worden er 3.000 huizen minder gebouwd dan waarop was gehoopt: 4.500 in plaats van de geplande 7.500. De Amsterdamse wethouder Reinier van Dantzig kondigt vanmorgen „crisismaatregelen” aan om het bouwen van zoveel woningen mogelijk weer op gang te krijgen.

    Woningbouw op het Cruquiusweg.

    „Er worden maatregelen genomen die ontwikkelaars een zetje in de rug geven om door te blijven bouwen”, aldus de wethouder die verantwoordelijk is voor de woningbouw. Hij wil ook meer geld van het Rijk om de bouw van nieuwe woningen een impuls te geven.

    Heel lastig
    Over de reden van de instortende nieuwbouw in de hoofdstad zegt Van Dantzig: „Het is nu echt heel lastig voor ontwikkelaars om projecten financieel rond te krijgen. Tegelijk is het tekort aan woningen één van de belangrijkste zorgen van Amsterdammers en een woning heel belangrijk voor hun bestaanszekerheid. We waarschuwen al een poosje, maar om het nu echt in cijfers te zien is absoluut niet fijn. Het leed van de woningzoekende lijkt soms abstract maar is heel concreet, vooral bij jonge mensen. Voor hen willen we doen wat we kunnen om, in goed overleg met corporaties en ontwikkelaars, het bouwen in deze moeilijke tijden extra stimuleren. Want elke woning is er één.”
  2. forum rang 6 OnoMatopee 21 september 2023 10:18
    Een FIOD-onderzoek kan om verschillende redenen lang duren. Hier zijn enkele mogelijke factoren:

    Complexiteit van de zaak: FIOD-onderzoeken kunnen complex zijn, vooral als ze te maken hebben met ingewikkelde financiële transacties, belastingontduiking, witwassen van geld of fraude. Het vergt vaak veel tijd en middelen om alle betrokken partijen en financiële stromen grondig te onderzoeken.

    Bewijsverzameling: Het verzamelen van voldoende bewijs om een zaak te kunnen presenteren en onderbouwen in de rechtbank kan tijdrovend zijn. Dit kan onder meer het doorzoeken van documenten, verhoren van getuigen en analyseren van financiële gegevens omvatten.

    Samenwerking met andere instanties: FIOD-onderzoeken kunnen internationale aspecten hebben, waarbij samengewerkt moet worden met buitenlandse autoriteiten en organisaties. Dit kan de duur van het onderzoek verlengen vanwege complexe juridische procedures en vertaal- en coördinatiekwesties.

    Juridische procedures: De juridische procedures kunnen ook bijdragen aan de duur van een FIOD-onderzoek. Dit omvat het verkrijgen van gerechtelijke bevelen, het voeren van rechtszaken en het behandelen van beroepsprocedures als de verdachte in hoger beroep gaat.

    Moeilijkheden bij het vaststellen van verantwoordelijkheid: Het kan soms moeilijk zijn om de verantwoordelijkheid voor financiële misdrijven vast te stellen, vooral in complexe zakelijke structuren waar meerdere partijen betrokken zijn.

    Beschikbaarheid van middelen: De FIOD heeft beperkte middelen en moet prioriteiten stellen bij het toewijzen van onderzoeksteams aan verschillende zaken. Dit kan leiden tot vertragingen, vooral als er andere zaken zijn die als urgenter worden beschouwd.

    Het is belangrijk op te merken dat de duur van een FIOD-onderzoek kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van elke zaak. Het streven is echter altijd om een grondig en rechtvaardig onderzoek uit te voeren voordat eventuele strafrechtelijke stappen worden ondernomen.
  3. forum rang 6 OnoMatopee 21 september 2023 10:18
    Het besluit om een FIOD-onderzoek te seponeren of om een schikking te treffen, wordt genomen op basis van verschillende factoren en overwegingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste overwegingen:

    Bewijsniveau: Een van de belangrijkste overwegingen is of er voldoende bewijs is om een strafrechtelijke vervolging succesvol te ondersteunen. Als er onvoldoende bewijs is om een sterke zaak te maken, kan het FIOD-onderzoek worden geseponeerd.

    Ernst van de overtreding: De ernst van de vermeende overtreding kan ook een rol spelen in de beslissing om een zaak te seponeren of een schikking te treffen. Als de overtreding relatief klein is, kan het FIOD ervoor kiezen om een schikking te treffen in plaats van een volledige strafrechtelijke vervolging te starten.

    Samenwerking van de verdachte: Als de verdachte bereid is om samen te werken met de autoriteiten, volledige openheid te geven over de feiten en eventuele schade te vergoeden, kan dit leiden tot het treffen van een schikking in plaats van een strafrechtelijke vervolging.

    Verzachtende omstandigheden: Andere verzachtende omstandigheden, zoals een schone strafblad van de verdachte, kunnen ook meewegen in de beslissing om een zaak te seponeren of een schikking te treffen.

    Publiek belang: Het publieke belang kan ook een rol spelen. In sommige gevallen kan het in het belang van de samenleving zijn om een zaak te seponeren of een schikking te treffen om middelen vrij te maken voor meer ernstige strafzaken.

    Juridische en procedurele overwegingen: Juridische en procedurele overwegingen kunnen van invloed zijn op de beslissing. Bijvoorbeeld, als er sprake is van onrechtmatig verkregen bewijs of procedurele fouten in het onderzoek, kan dit de zaak verzwakken en tot seponering leiden.

    Het is belangrijk op te merken dat de beslissing om een zaak te seponeren of een schikking te treffen, afhankelijk is van de specifieke feiten en omstandigheden van elke zaak en kan variëren van geval tot geval. Het doel van het FIOD is om de wet te handhaven en rechtvaardigheid te bevorderen, en deze beslissingen worden genomen met het oog op het algemeen belang en de belangen van justitie.
  4. forum rang 6 OnoMatopee 21 september 2023 10:20
    het schikkingsbedrag in een FIOD-onderzoek kan afhankelijk zijn van de ernst van de fraude of het financiële misdrijf dat is gepleegd. Het bedrag van de schikking wordt vaak vastgesteld op basis van verschillende factoren, waaronder:

    De omvang van de fraude: Hoe groter de financiële schade of het bedrag dat bij de fraude betrokken is, hoe hoger het schikkingsbedrag over het algemeen zal zijn.

    De mate van schuld: Als de verdachte volledig verantwoordelijk is voor de fraude en er sprake is van opzettelijke misleiding, kan dit leiden tot een hoger schikkingsbedrag dan wanneer er slechts sprake is van een geringe mate van betrokkenheid.

    Samenwerking van de verdachte: Als de verdachte bereid is om volledig samen te werken met de autoriteiten, openheid te geven over de fraude en eventuele schade te vergoeden, kan dit resulteren in een gunstiger schikkingsbedrag.

    Verzachtende omstandigheden: Andere factoren, zoals de financiële situatie van de verdachte, het strafblad en eventuele verzachtende omstandigheden, kunnen ook van invloed zijn op het schikkingsbedrag.

    Afschrikkende werking: Soms wordt het schikkingsbedrag ook gebruikt als een afschrikmiddel om anderen af te schrikken van het plegen van soortgelijke financiële misdrijven. In dergelijke gevallen kan het schikkingsbedrag hoger worden vastgesteld om een duidelijk signaal af te geven.

    Het exacte proces voor het bepalen van het schikkingsbedrag kan variëren afhankelijk van de wetten en procedures in het betreffende rechtsgebied. In sommige gevallen kan er onderhandeling plaatsvinden tussen de autoriteiten en de verdachte of diens juridische vertegenwoordiging om tot een aanvaardbaar schikkingsbedrag te komen.

    Het is belangrijk op te merken dat schikkingen vaak worden gebruikt om de kosten en tijd van een langdurige strafrechtelijke procedure te vermijden, maar ze moeten nog steeds billijk en in overeenstemming met de wet zijn.
  5. forum rang 6 OnoMatopee 21 september 2023 10:20
    De verantwoordelijkheid van een accountant bij financiële fraude of onregelmatigheden binnen een bedrijf kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de specifieke omstandigheden van de zaak, de professionele normen en wettelijke verplichtingen waaraan de accountant moet voldoen, en het gedrag van de accountant zelf. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Professionele normen en verantwoordelijkheid: Accountants zijn gebonden aan professionele normen en ethische verantwoordelijkheden die hen verplichten om financiële informatie van hun cliënten op een zorgvuldige en integere manier te behandelen. Ze moeten voldoen aan normen zoals die zijn vastgesteld door accountantsorganisaties en regelgevende instanties.

    Onwetendheid: Als een accountant oprecht niet op de hoogte was van fraude of onregelmatigheden binnen een bedrijf en alle redelijke stappen heeft ondernomen om dergelijke problemen op te sporen, kan hij of zij mogelijk worden gezien als niet-verantwoordelijk voor de fraude. Onwetendheid kan echter niet worden ingeroepen als er sprake is van grove nalatigheid of bewuste veronachtzaming van rode vlaggen.

    Onderzoeksplicht: Accountants hebben een onderzoeksplicht bij het uitvoeren van audits en het controleren van financiële gegevens. Als er duidelijke aanwijzingen zijn voor fraude of onregelmatigheden, wordt van de accountant verwacht dat hij deze onderzoekt en rapporteert. Het niet nakomen van deze plicht kan de verantwoordelijkheid van de accountant vergroten.

    Medeplichtigheid: Als een accountant actief heeft deelgenomen aan, geholpen bij, of bewust gefaciliteerd heeft bij financiële fraude, kan hij of zij worden beschouwd als medeplichtig en strafrechtelijk aansprakelijk zijn.

    Wettelijke verplichtingen: Afhankelijk van de wetten in het betreffende rechtsgebied kunnen accountants ook wettelijk aansprakelijk worden gesteld voor nalatigheid of medeplichtigheid bij financiële misdrijven.

    Het is belangrijk op te merken dat elke zaak uniek is, en de beoordeling van de verantwoordelijkheid van een accountant zal afhangen van de specifieke feiten en omstandigheden. In gevallen van vermoedelijke financiële fraude binnen een bedrijf zal een grondig onderzoek worden uitgevoerd, en als er bewijs is van betrokkenheid of nalatigheid van de accountant, kunnen juridische stappen worden ondernomen tegen die accountant. Accountants worden aangemoedigd om ethische normen en professionele verantwoordelijkheid serieus te nemen en te handelen in overeenstemming met de wetten en normen die op hun beroep van toepassing zijn.
  6. forum rang 6 Rowi62 21 september 2023 10:20
    Zo kleine positie opgebouwd in BAM. Reden de YTD daling en de lage koers versus de intrinsieke waarde.
    En er moet toch eens flink gebouwd gaan worden als de ambtenaren eens naar de burgers luisteren
    (In gem De Bilt waar ik woon is een geschikt terrein al 10 jaar onderwerp van discussie met de gemeente; idioten zijn het;RvS tikt de Gemeente nu op de vingers)

    Een mogelijke overname speelt geen rol bij deze instap maar zou bij deze prijs niet onmogelijk zijn. (Private equity)
  7. forum rang 6 OnoMatopee 21 september 2023 10:30
    Als er sprake is van fraude in het buitenland waarbij een partij wederdiensten eist voor het toekennen van een opdracht, zijn er verschillende juridische overwegingen en benaderingen die van toepassing kunnen zijn:

    Jurisdictie: De eerste vraag is of de autoriteiten in het eigen land jurisdictie hebben over de zaak. Jurisdictie heeft betrekking op het recht en de bevoegdheid van een land om strafrechtelijke stappen te ondernemen tegen personen of bedrijven voor activiteiten die buiten hun grondgebied hebben plaatsgevonden. Dit kan afhangen van verschillende factoren, zoals de nationaliteit van de betrokken partijen, de locatie van het bedrijf, en internationale verdragen.

    Internationale samenwerking: Als jurisdictie kan worden vastgesteld, kan het land waarin de fraude heeft plaatsgevonden proberen samen te werken met de autoriteiten in het buitenland om de zaak te onderzoeken en strafrechtelijke stappen te ondernemen. Dit kan onder meer het uitwisselen van informatie en bewijsmateriaal omvatten.

    Internationale verdragen: Sommige landen hebben bilaterale of multilaterale verdragen gesloten die de samenwerking op het gebied van strafrechtelijke vervolging vergemakkelijken. Deze verdragen kunnen helpen bij het aanpakken van grensoverschrijdende fraude.

    Rechtsmiddelen in het buitenland: Als de fraudezaak zich in het buitenland heeft voorgedaan, kan de betrokken partij ook onderworpen zijn aan de wetten en rechtsmiddelen van dat land. Dit kan leiden tot strafrechtelijke vervolging in dat land en eventuele civiele aansprakelijkheid.

    Internationale rechtshulp: In sommige gevallen kan een land dat fraude in het buitenland onderzoekt, internationale rechtshulp aanvragen om getuigen te horen, bewijs te verzamelen of activa te bevriezen in andere landen.

    Het is belangrijk op te merken dat de aanpak van grensoverschrijdende fraude complex kan zijn vanwege de verschillende wetten en jurisdicties die van toepassing zijn. Het vereist vaak nauwe samenwerking tussen nationale en internationale wetshandhavingsinstanties om fraude effectief aan te pakken. Als u vermoedt dat er sprake is van fraude in het buitenland, is het raadzaam om contact op te nemen met de bevoegde wetshandhavingsinstanties in uw eigen land en mogelijk ook met internationale instanties voor juridisch advies en assistentie.

    geldt dat ook voor bv. Dubai ?

    Ja, de aanpak van grensoverschrijdende fraude, inclusief fraude die zich in Dubai of de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft voorgedaan, kan complex zijn en hangt af van verschillende factoren, waaronder de wetten en jurisdicties die van toepassing zijn. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden met betrekking tot fraude in Dubai of de VAE:

    Jurisdictie in Dubai/VAE: Dubai en de VAE hebben hun eigen wetten en rechtsstelsels. Als fraude zich binnen hun grenzen heeft voorgedaan, hebben de autoriteiten in Dubai/VAE de jurisdictie om strafrechtelijke stappen te ondernemen tegen degenen die bij de fraude betrokken zijn.

    Internationale samenwerking: Als fraudezaken grensoverschrijdend zijn, kunnen de autoriteiten in Dubai/VAE samenwerken met buitenlandse wetshandhavingsinstanties om de zaak te onderzoeken en te vervolgen. Er kunnen internationale verdragen en overeenkomsten zijn die deze samenwerking vergemakkelijken.

    Dubai International Financial Centre (DIFC): In Dubai is er een financieel centrum genaamd de Dubai International Financial Centre (DIFC). DIFC heeft zijn eigen rechtsstelsel en wetshandhavingsinstanties en kan van toepassing zijn op zaken die zich binnen het DIFC-gebied voordoen.

    Internationale rechtshulp: Dubai/VAE kunnen internationale rechtshulp bieden aan buitenlandse autoriteiten als onderdeel van een onderzoek naar fraude. Dit kan onder meer het delen van informatie, bewijsmateriaal en juridische bijstand omvatten.

    Het is belangrijk op te merken dat de specifieke procedures en benaderingen kunnen variëren, afhankelijk van de aard en de omvang van de fraude, evenals de samenwerking tussen landen. Als u vermoedt dat er fraude is gepleegd in Dubai of de VAE, is het raadzaam om contact op te nemen met de lokale wetshandhavingsautoriteiten en, indien van toepassing, met uw eigen land om te begrijpen welke stappen er genomen kunnen worden en welke rechtsmiddelen beschikbaar zijn. Het is belangrijk om te handelen binnen de grenzen van de wet en in overeenstemming met de internationale normen voor juridische samenwerking bij grensoverschrijdende fraudezaken.
  8. forum rang 6 OnoMatopee 21 september 2023 10:30
    Als een onderneming in Dubai niet wenst mee te werken aan een onderzoek naar vermeende fraude, kan dit de situatie compliceren. Hier zijn enkele mogelijke stappen die genomen kunnen worden in een dergelijke situatie:

    Lokale autoriteiten informeren: Als u vermoedt dat fraude heeft plaatsgevonden en de onderneming weigert mee te werken, kunt u contact opnemen met de lokale wetshandhavingsautoriteiten in Dubai, zoals de politie of het Openbaar Ministerie, om de kwestie te melden en hun hulp in te roepen bij het onderzoek.

    Internationale rechtshulp: Als de fraude grensoverschrijdend is en u in een ander land bent gevestigd, kunt u uw eigen autoriteiten op de hoogte stellen en hen vragen om internationale rechtshulp aan te vragen bij de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waarvan Dubai deel uitmaakt. Internationale rechtshulp kan worden ingezet om samenwerking tussen landen te vergemakkelijken bij het onderzoeken en vervolgen van grensoverschrijdende fraude.

    Juridische stappen: Als de onderneming weigert mee te werken en er bewijs is van fraude, kunnen de lokale autoriteiten in Dubai overwegen juridische stappen te ondernemen, zoals het verkrijgen van gerechtelijke bevelen om informatie te verkrijgen of het initiëren van een strafrechtelijk onderzoek.

    Internationale sancties: Afhankelijk van de aard van de fraude en de internationale betrokkenheid, kunnen internationale sancties worden overwogen om druk uit te oefenen op de betrokken onderneming om mee te werken aan het onderzoek.

    Het is echter belangrijk op te merken dat de specifieke stappen en mogelijkheden kunnen variëren afhankelijk van de omstandigheden en het toepasselijke recht. Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat of juridische expert met ervaring in internationale juridische kwesties en grensoverschrijdende fraudezaken. Het naleven van de wet en het volgen van de juiste juridische procedures is van cruciaal belang in dergelijke situaties om ervoor te zorgen dat gerechtigheid wordt nagestreefd op een rechtmatige en effectieve manier.
  9. forum rang 6 innicksname 21 september 2023 10:41
    Helaas met 'leeshekje', maar wel interessant artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1490307/onderzoek...

    Dit mag ik vast wel delen:
    Hoogleraar: stikstofproblematiek leidt niet tot terugval bouwvergunningen
    Er is geen dip geweest in de vergunningverlening na de geruchtmakende stikstofuitspraken van de Raad van State, stelt Jan Rouwendal, hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam
  10. forum rang 6 OnoMatopee 21 september 2023 10:52
    quote:

    innicksname schreef op 21 september 2023 10:41:

    Helaas met 'leeshekje', maar wel interessant artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1490307/onderzoek...

    Dit mag ik vast wel delen:
    Hoogleraar: stikstofproblematiek leidt niet tot terugval bouwvergunningen
    Er is geen dip geweest in de vergunningverlening na de geruchtmakende stikstofuitspraken van de Raad van State, stelt Jan Rouwendal, hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam
    BNR
    'Nauwelijks effect stikstofcrisis op woningbouw'
    Auteur: Jorn Lucas
    Het effect van de stikstofcrisis op de woningbouw lijkt minimaal. Sinds een uitspraak van de Raad van State in 2019 over het Nederlandse stikstofbeleid, is er nauwelijks sprake van een terugval in het aantal verleende bouwvergunningen. Dat blijkt uit onderzoek van het economenvakblad ESB. De bouwsector waarschuwde echter juist voor een stilval van het aantal bouwprojecten.

    Volgens Jan Rouwendal, hoogleraar Vastgoedeconomie aan de VU in Amsterdam, is ook het aantal vergunningen niet omhooggegaan toen in 2021 een stikstofvrijstelling voor de bouw werd ingevoerd.

    Opschudding
    Het CBS houdt cijfers per gemeente bij over het aantal afgegeven vergunningen. Vanuit de bouw kwamen juist alarmerende signalen over een stilval van de sector als gevolg van de stikstofbeperkende maatregelen. Achteraf blijkt dat echter een overtrokken reactie te zijn geweest. Desondanks heeft Rouwendal begrip voor deze signalen. 'Ik kan me voorstellen dat men erg bezorgd was na het arrest van de Raad van State. Er was opschudding.'

    Uit de data blijkt wel dat het aantal vergunningen vlak na dat arrest, dat in juli 2019 verscheen, een stuk lager was. 'Maar in augustus was het aantal weer hoger. Dat viel dus wel mee,' ziet de hoogleraar. Ook wanneer er onderscheid wordt gemaakt tussen gebieden die getroffen worden door stikstofbeperkende maatregelen, en niet ver van de Natura 2000-gebieden afliggen, is er geen effect te zien in de data.

    Problemen niet weg als stikstofcrisis is opgelost
    Het demissionaire kabinet wil dat er tot en met 2030 900.000 huizen worden gebouwd. Dat doel zal niet worden gehaald, mede door gestegen kosten voor grondstoffen en personeel. De stikstofcrisis lijkt echter geen invloed te hebben gehad.

    'Ik denk ook niet dat we moeten verwachten dat, wanneer de stikstofproblematiek is opgelost, het aantal bouwvergunningen zomaar weer zal stijgen,' benadrukt Rouwendal. 'Er spelen veel meer zaken in de bouw. Maar in 2020 en 2021 zijn er duidelijk meer vergunningen afgegeven dan in 2019.'

    Sinds de uitspraak van de Raad van State in 2019 is er geen enkele terugval te zien in het aantal bouwvergunningen dat wordt verleend, zo blijkt uit onderzoek van het economenvakblad ESB. Volgens Jan Rouwendal, hoogleraar Vastgoedeconomie aan de VU in Amsterdam, is ook het aantal vergunningen niet omhooggegaan toen in 2021 een stikstofvrijstelling voor de bouw werd ingevoerd.
    Sinds de uitspraak van de Raad van State in 2019 is er geen enkele terugval te zien in het aantal bouwvergunningen dat wordt verleend, zo blijkt uit onderzoek van het economenvakblad ESB. Volgens Jan Rouwendal, hoogleraar Vastgoedeconomie aan de VU in Amsterdam, is ook het aantal vergunningen niet omhooggegaan toen in 2021 een stikstofvrijstelling voor de bouw werd ingevoerd. (ANP / Jeffrey Groeneweg)
641 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links