Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,882 26 apr 2024 13:23
  • -0,018 (-0,46%) Dagrange 3,878 - 3,932
  • 148.234 Gem. (3M) 1,4M

BAM Juli 2019.

2.412 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 121 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 23 juli 2019 11:38

    EU niet onder de indruk van dreigementen Boris Johnson: ‘Laat Londen de No Deal maar leveren’
    Als Boris Johnson dacht dat de EU nerveus zou worden van zijn dreigement zonder akkoord uit de EU te stappen, raakt hij dinsdag een illusie armer. ‘Laat hem de No Deal maar leveren’, zeggen zelfverzekerde ambtenaren in Brussel. ‘Laat Londen überhaupt iets leveren.’
    Marc Peeperkorn 23 juli 2019, 08:45
    Een anti-Brexit protest in Londen. ©EPA

    ‘Déjà vu’ is het woord dat EU-diplomaten en ambtenaren het vaakst gebruiken als het over Johnson gaat. Dinsdag wordt hij waarschijnlijk uitgeroepen tot leider van de Conservatieven en daarmee tot de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Zijn retoriek, zijn beloftes en rode lijnen, de vanwege hem vertrekkende Britse bewindslieden, het wordt schouderophalend aangehoord en aangezien. Johnson’s verkiezingscampagne beschouwen diplomaten als een enkele reis Sprookjesbos-Efteling. ‘Compleet lachwekkend, ware het niet dat de Brexit zelf zo’n trieste zaak is.’

    Afgelopen weken had de EU even iets anders aan haar hoofd, een serie topbenoemingen waaronder de voorzitter van de nieuwe Europese Commissie. Maar als Johnson woensdag de ambtswoning aan Downing Street 10 betreedt, vindt hij een volledige voorbereide Unie tegenover zich. De No Deal-draaiboeken zijn maanden geleden vastgesteld en sindsdien, indien nodig, geactualiseerd. Want dat is waar de EU van uitgaat: dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober zonder akkoord de Unie verlaat.

    Hoewel, met ‘BoJo’, zoals ze Johnson noemen, weet je het nooit, beamen diplomaten. ‘Dat is het enige positieve aan zijn wispelturige karakter: hij doet nooit wat hij heeft gezegd.’
    Harde Brexit

    Verwachtingsvol kijken EU-ambtenaren naar wie Johnson straks als Brexit-onderhandelaar aanwijst. Die keuze kan de broodnodige helderheid verschaffen over wat de nieuwe premier nu precies van plan is. Tijdens zijn campagne kwam Johnson niet verder dan de belofte dat zijn land op 31 oktober uit de Unie vertrekt, met of zonder deal. Gemakshalve negeerde hij het feit dat in het Britse Lagerhuis vooralsnog geen meerderheid is voor een harde Brexit.

    Johnson heeft het niet makkelijker gemaakt voor zichzelf. Net als zijn voorganger Theresa May, trok hij de nodige rode lijnen: de door May en de EU uitonderhandelde Uittredingsakte was ‘dood’; de beruchte backstop (de garantie dat er geen harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland komt) moet van tafel en het geld dat de EU tegoed heeft van de Britten (geschat op minimaal 39 miljard euro) wordt de inzet van nieuwe onderhandelingen.

    Het wekte in Brussel de nodige irritatie, wantrouwen en ongeloof, maar veel wijzer over wat Johnson voor ogen staat werden EU-onderhandelaar Michel Barnier en zijn team niet. ‘Er is nog geen begin van de start naar een openingszet’, merkt een diplomaat spottend op. ‘Met stoere taal heb je nog geen verhaal’, zegt een ambtenaar. Beiden vragen zich hardop af: gaat Johnson dezelfde kant op als May, die zichzelf op de knieën dwong met nietszeggende slogans (‘Brexit betekent Brexit’) en onwrikbare uitgangspunten (uit de EU, uit de douane-unie, uit de interne markt)?
    Bouwwerk

    Brussel verwacht dat Johnson eerst naar Berlijn en Parijs zal reizen om af te tasten of de EU hem tegemoet wil komen. Hoog op zijn agenda staat ongetwijfeld ook de G7-bijeenkomst in Biarritz eind augustus waar hij opnieuw Angela Merkel en Emmanuel Macron ontmoet maar ook de Amerikaanse president Donald Trump, EU-president Donald Tusk en de nieuwe Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

    Veel ruimte zal de EU hem niet bieden. Aan de Uittredingsakte wordt niet meer gemorreld. Dat bouwwerk om de rechten van de burgers, de rekening, de handel en de open Noord-Ierse grens zo veel mogelijk te waarborgen, blijft het eindbod van de Unie. Alsnog zwichten voor Johnson’s dreigementen en de backstop eruit halen, zou de geloofwaardigheid van de EU ondermijnen. ‘Dan weet Londen maar ook de rest van de wereld: als het echt spannend wordt, geeft de EU toe. Dat is de doodsteek voor elke onderhandelaar’, zegt een EU-ambtenaar.

    Voor de toekomstige handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk ligt alles nog open, maar dan moeten de Britten wel aangeven wat ze willen. De Uittredingsakte die Johnson afwijst, geeft Londen tot eind 2022 om een handelsakkoord met de EU te sluiten, gedurende die tijd kan het Verenigd Koninkrijk gewoon zaken blijven doen met de EU.
    Twee scenario's

    In het duister tastend over de komende stappen van Johnson, houdt de EU rekening met twee scenario’s. Het eerste is uitstel van de Brexit omdat de Britse premier nieuwe verkiezingen uitschrijft. De EU zal daar ‘tandenknarsend’ mee akkoord gaan, verkiezingen zijn nu eenmaal heilig in de Unie. Maar het is de derde keer dat Londen dan uitstel krijgt: eerder werd de geplande vertrekdatum (29 maart) al verschoven naar 12 april en vervolgens naar 31 oktober.

    Het tweede, volgens diplomaten waarschijnlijkste, scenario is dat van de harde Brexit, dat zou betekenen dat Londen eind oktober vertrekt zonder akkoord. De zwaarst getroffen landen – Ierland voorop – kunnen dan rekenen op financiële steun van de EU. Zo staat er al een hulppakket klaar om Ierse vleesexporteurs te compenseren voor de misgelopen export naar het Verenigd Koninkrijk. ‘Door het eerdere uitstel is de No Deal-optie inmiddels geïnternaliseerd bij de andere 27 landen’, zegt een ambtenaar.

    Dat door het Britse gedraal Londen nu een kandidaat-Commissaris moet aandragen voor de nieuwe Commissie, steekt diplomaten. ‘May was betrouwbaar voor Brussel maar machteloos in Londen, daardoor brak ze haar beloften. Johnson is onbetrouwbaar voor Brussel maar machtiger in Londen. De vraag is of hij wel resultaat kan leveren.’
  2. Utreg1960 23 juli 2019 12:13
    quote:

    Tartessos schreef op 23 juli 2019 11:19:

    Ik verwacht tot en met de Q2 halfjaarcijfers op 22 augustus een stijging van de koers. Niet met euro’s maar wel richting de 3,80 euro.

    Ben erg benieuwd hoe anderen dit zien en wat jullie realistische verwachtingen zijn?
    Ik ben heel bang dat we weer door die strop van 90 miljoen worden afgestraft met de cijfers.
    De bolhoeden doen gewoon alsof het iets nieuws is die 90 miljoen en straffen ons weer af en daarna zal de media met voorop met trutje Yteke de Jong wel weer schrijven dat BAM nog steeds zijn zaakjes niet voor elkaar heeft en de beleggers massaal BAM verlaten terwijl elk mens weet dat het allemaal wordt versterkt door het Engelse schorremorrie.
    De BAM beleggers blijven gewoon zitten om geschoren te worden
    Hoop dat dit keer BAM met een duidelijke PB komt en hoe het het zit met het verhalen van die kosten zonder gelul over uitdagingen om het geld terug te krijgen want dan zijn we echt weer de sjaak.
  3. forum rang 4 Tartessos 23 juli 2019 12:48
    Door Niels Koerts op 23 jul 2019 om 11:05
    Views: 2.834

    De campingrally is inmiddels in volle gang. Zonder duidelijke trigger koerst de AEX 0,9% hoger op 581 punten. De herbeleggingsindex zet wederom een nieuwe all time high op het bord en is slechts 13 punten verwijderd van de magische 2000-puntengrens.
  4. forum rang 4 Tartessos 23 juli 2019 13:08
    Utreg ik weet zeker dat BAM bestuur zich heel erg bewust is van het feit dat men:

    1. Open en transparant moet zijn naar beleggers.
    2. Niet met nog meer verrassingen moet komen ivm vertrouwen.
    3. Helder moet hebben [juridisch] wat de eventuele schade is.
    4. Helder plan de Campagne hebben.

    Omdat men zich hiervan bewust is krijgen we deze informatie bij de Q2 halfjaarcijfers op 22 augustus a.s. Dit zal vertrouwen geven.
    Ook zal duidelijk zijn wat de winstmarge gaat worden en in welk tijdsbestek.

    We zijn altijd uitgegaan van 2,1 %, doordat de 90 miljoen mogelijk niet in 2019 wordt betaald maar waarschijnlijk later zou de winstmarge kunnen zakken naar 1 %. Ik gebruik bewust de termen mogelijk en waarschijnlijk.

    Maar ondertussen gaat het al een paar jaar goed met de bouw en rollen de opdrachten binnen. Het kan heel goed zijn dat de winstmarge bij de Q2 halfjaarcijfers op 22 augustus onder normale omstandigheden naar 3% gestegen zou zijn. In dat geval zou de geschatte winstmarge [zonder de 90 miljoen betaling] hoger kunnen uitvallen dan de 1 %.

    Wanneer de juristen dan ook nog eens iets bereikt hebben met de crediteuren die de 90 miljoen zouden moeten betalen dan zou het allemaal wel eens heel erg kunnen meevallen bij de Q2 cijfers.
  5. RIZ 23 juli 2019 13:56
    quote:

    Tartessos schreef op 23 juli 2019 13:08:

    Utreg ik weet zeker dat BAM bestuur zich heel erg bewust is van het feit dat men:

    1. Open en transparant moet zijn naar beleggers.
    2. Niet met nog meer verrassingen moet komen ivm vertrouwen.
    3. Helder moet hebben [juridisch] wat de eventuele schade is.
    4. Helder plan de Campagne hebben.

    Omdat men zich hiervan bewust is krijgen we deze informatie bij de Q2 halfjaarcijfers op 22 augustus a.s. Dit zal vertrouwen geven.
    Ook zal duidelijk zijn wat de winstmarge gaat worden en in welk tijdsbestek.

    We zijn altijd uitgegaan van 2,1 %, doordat de 90 miljoen mogelijk niet in 2019 wordt betaald maar waarschijnlijk later zou de winstmarge kunnen zakken naar 1 %. Ik gebruik bewust de termen mogelijk en waarschijnlijk.

    Maar ondertussen gaat het al een paar jaar goed met de bouw en rollen de opdrachten binnen. Het kan heel goed zijn dat de winstmarge bij de Q2 halfjaarcijfers op 22 augustus onder normale omstandigheden naar 3% gestegen zou zijn. In dat geval zou de geschatte winstmarge [zonder de 90 miljoen betaling] hoger kunnen uitvallen dan de 1 %.

    Wanneer de juristen dan ook nog eens iets bereikt hebben met de crediteuren die de 90 miljoen zouden moeten betalen dan zou het allemaal wel eens heel erg kunnen meevallen bij de Q2 cijfers.
    Daar gaat het om de 22e. Als het er naar uit ziet dat de 1% een voorzichtige schatting is, maar mogelijk 1.5% kan worden en daar tel je de 90 mln bij op, dan kom je alsnog op een brutomarge van ongeveer 2.75%. Beetje wishful thinking misschien, maar als dat het plaatje voor 2019 wordt en we dus in 2020 misschien wel over de 3% heengaan, zal de koers de komende maanden flink herstellen
  6. forum rang 6 OnoMatopee 23 juli 2019 14:58

    BAM renoveert Openbaar Ministerie in Haarlem
    23 juli 2019 11:46 - BAM Bouw en Vastgoed Nederland bv
    Afbeelding alleen ter illustratie © JHK Architecten – Backbone Visuals.

    Haarlem, 23 juli 2019 – BAM Bouw en Techniek - Regio Noordwest renoveert in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf het gebouw ‘De Appelaar’ (Simon de Vrieshof 1), gelegen in het centrum van Haarlem. In het gebouw (2005) zijn zowel de Rechtspraak als het Openbaar Ministerie (OM) gehuisvest.

    De design & build (D&B)-opdracht, met hieraan gekoppeld een onderhoudsperiode, richt zich op de werkgebieden van het OM en de algemene ruimten op de begane grond van het u-vormige bouwdeel (circa 4.300 m2 bvo).

    Het ontwerp van BAM en JHK Architecten toont een publieksomgeving met een aansprekende magistratelijke identiteit en faciliteert logistieke bewegingen binnen de beperkt beschikbare ruimte en beveiligingseisen. Het werkgebied is gericht op ontmoeten, verbinden, biedt afwisseling en is inspirerend binnen een professionele context.

    Op de begane grond zal een aparte entree worden gerealiseerd voor het OM. Tevens worden het bedrijfsrestaurant en de vergaderzalen gemoderniseerd. Daarbij blijven de centrale installaties gehandhaafd.

    De bestaande huisvesting zal worden ingericht volgens de principes van de FWR (Fysieke Werkomgeving Rijk). De investering in led-verlichting en toepassing van duurzame materialen onderstreept de duurzame ambities van het Rijksvastgoedbedrijf.

    De realisatie van de verbouwing wordt met minimale hinder voor de gebruikers en de bedrijfsvoering in het pand en de omgeving uitgevoerd.

    Momenteel werken BAM en JHK Architecten het tenderontwerp uit tot een definitief ontwerp. BAM start in januari 2020 met de uitvoering en levert de werkzaamheden op in de zomer van 2020.

    Nadere informatie: BAM Bouw en Techniek: Huib van Kuilenburg, huib.van.kuilenburg@bam.com.
2.412 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 121 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links