Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,834 30 apr 2024 17:35
  • -0,084 (-2,14%) Dagrange 3,800 - 3,924
  • 1.085.177 Gem. (3M) 1,4M

BAM maart 2018

1.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 100 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 2 maart 2018 22:21
    quote:

    shorterman schreef op 2 maart 2018 19:06:

    [...]Ik denk dat de shorters vandaag flink hebben gecoverd, en dus afgebouwd, profiterend van de sterk dalende beurs en de laatste angsthazen. EN natuurlijk profiterend van de Turbobezitters met stoploss op 3,41, die bij de laagste koers van 3,413 de grote schrik van hun leven moeten hebben gekregen, waardoor zij werden aangezet tot verkoop. En dan de enorme teleurstelling van hen, dat die stoploss NIET eens is aangetikt! De allermoedigsten werden dus beloond, maar ik denk dat 99% van die turbobezitters van schrik is uitgestapt. En die aandeeltjes zijn vervolgens door de shorters opgezogen.
    Bewijs voor dit alles: nul komma nul. Jij hebt die turbo toch weg gedaan. Dus zo moedig ben jijzelf helemaal niet:).
  2. forum rang 7 boldie 2 maart 2018 22:26
    quote:

    HenkdeV schreef op 2 maart 2018 22:21:

    [...]

    Bewijs voor dit alles: nul komma nul. Jij hebt die turbo toch weg gedaan. Dus zo moedig ben jijzelf helemaal niet:).
    is gewoon handig gebruikt gemaakt van het sentiment. soms moet je mazzel hebben daarin. vraag of het anders was geweest bij stijgende beurs zullen we nooit weten. 1 ding weet ik wel prettig weekend;)
  3. gerrit 69 3 maart 2018
    quote:

    Hobahobahi schreef op 2 maart 2018 08:14:

    Wat ik totaal niet begrijp is dat de marktwaarde van BAM nu op de beurs 967M€ is. Maar ze draaien ongeveer 6,5 Miljard omzet. Dit kan toch niet. Omzet is 6x groter. Wie heeft hier een verklaring voor?
    De winstmarge op die omzet is veel te laag met 20 miljoen netto jaarwinst.
    Dat is nog geen € 0,08 winst per aandeel en dan hoef je geen hoog dividend te verwachten.
    Natuurlijk waren er tegenvallers, maar BAM lijkt daar jaarlijks patent op te hebben.
    BAM behoort samen met KPN en PostNL tot de muurbloempjes van onze beurs.
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/BAM-g...
  4. forum rang 6 OnoMatopee 3 maart 2018 08:48
    ‘Dat stadion wordt nu per zitplaats 2,7 keer zo duur als de ArenA’
    Zaterdag, 3 maart 2018 om 08:03

    Feyenoord wil structureel aanhaken bij de top en acht daarom een nieuw stadion noodzakelijk. Volgens econoom Tsjalle van der Burg is een nieuw onderkomen helemaal geen garantie voor succes. Sterker nog, hij luidt de noodklok over Feyenoord City en denkt dat het verlaten van De Kuip de doodsteek kan betekenen voor de regerend landskampioen. "Domweg omdat het veel te duur is om het ooit rendabel te krijgen”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

    Feyenoord kon er voor kiezen om De Kuip te verbouwen en er lag een uitgebreid plan van BAM klaar. Het huidige stadion zou uitgebreid worden naar 70.000 zitplaatsen en het voorzag een akoestisch dak. De kosten werden berekend op 220 miljoen euro. "Feyenoord City heeft met 63.000 minder capaciteit en een regendak, géén akoestisch dak dat concerten mogelijk maakt. Maar het is zo'n 260 miljoen euro duurder. Een absurd verschil. Totaal onverantwoord”, aldus Van der Burg.

    Het argument dat het gehele stadsdeel Rotterdam-Zuid zou profiteren van Feyenoord City is volgens Van der Burg nergens op gebaseerd. "In het plan van BAM is de gebiedsontwikkeling nooit onderzocht. Het feit dat dat nooit is onderzocht, en dat het plan stukliep op nog geen twintig miljoen euro, geeft wel aan dat Feyenoord helemaal niet op renovatie van de Kuip zat te wachten”, aldus Van der Burg, die laat weten dat Feyenoord hoe dan ook een nieuw stadion wilde. "Maar dat stadion wordt nu per zitplaats 2,7 keer zo duur als de ArenA. Dat kan de bouwers heel veel winst opleveren. En precies daarom zullen de bouwers willen helpen om het te financieren.”

    Volgens de econoom is het niet juist van Feyenoord om te denken dat de club door het nieuwe stadion het hoogste spelersbudget van de Eredivisie krijgt. Naar verwachting krijgt de nummer vijf van de Eredivisie een budget van dertig miljoen euro voor salarissen. "Een denkfout is dat die clubs stil blijven zitten. Zeker Ajax gaat de komende jaren alleen nog maar groeien”, klinkt het. “Die hebben een eigen vermogen van 175 miljoen euro en gaan met dat geld investeringen doen die veel geld opleveren, waaronder een grote renovatie van de ArenA.”
  5. forum rang 6 OnoMatopee 3 maart 2018 09:04

    Provincie: integriteit tramdirecteur Uithoflijn in orde

    Provincie Utrecht weerspreekt met klem dat de directeur die verantwoordelijk is voor de Uithoflijn, te nauwe banden heeft met aannemer BAM.
    Mathijs Steinberger 02-03-18, 19:18

    Het provinciebestuur heeft vrijdag een uitgebreide brief aan Provinciale Staten verstuurd over strubbelingen en conflicten rondom de aanleg van de tramlijn in Utrecht. Het is een reactie op een reconstructieverhaal van NRC vorige week, dat de moeilijke relatie beschrijft tussen de provincie en gemeente aan de ene kant en aannemer BAM aan de andere kant.
    Aandelen

    In het artikel staat dat de provinciedirecteur eerder voor BAM werkte en aandelen van het bedrijf bezit. Daarover werd een melding van mogelijke belangenverstrengeling gedaan. Het onderzoek naar die integriteitsmelding zou bovendien niet goed zijn uitgevoerd.

    Het provinciebestuur schrijft nu dat de directeur vóór zijn indiensttreding de aandelen heeft verkocht. Het feit dat hij eerder bij een onderdeel van BAM werkte, was ook bekend. Bij zijn aanstelling werd dat juist als voordeel gezien, gelet op de vraag naar ervaring bij grote complexe projecten. Het door de provincie ingeschakelde advocatenkantoor zag geen belemmeringen voor zijn aanstelling.
    Ontregelmatigheden

    Het onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling is op een correcte manier uitgevoerd, waarbij geen onregelmatigheden zijn geconstateerd, stelt de provincie. De directeur heeft ‘nooit door zijn handelen het beeld geschept de provinciale belangen niet als hoogste belang te hanteren’.

    Volgens NRC heeft de provincie twee andere managers ontslagen onder druk van BAM. Ook dat klopt volgens de provincie niet. Het duo functioneerde niet goed, waardoor de samenwerking met de aannemer verslechterde. Na het vertrek van de twee zijn de verhoudingen verbeterd, meldt de provincie.
    Spoeddebatten

    Naar aanleiding van het artikel hebben Provinciale Staten en de Utrechtse gemeenteraden spoeddebatten aangevraagd. Komende maandag is het eerste debat; het betreft een voorbespreking in een provinciale commissie.

    Eerder dit jaar werd duidelijk dat de aanleg van de Uithoflijn 84 miljoen euro extra ging kosten. Bovendien bleek dat er veel mis ging bij de aansturing van de provincie op het project. Een kritisch rapport hierover was aanleiding voor provinciebestuurder Jacqueline Verbeek-Nijhof om op te stappen.
  6. [verwijderd] 3 maart 2018 10:25
    quote:

    HenkdeV schreef op 2 maart 2018 22:21:

    [...]

    Bewijs voor dit alles: nul komma nul. Jij hebt die turbo toch weg gedaan. Dus zo moedig ben jijzelf helemaal niet:).
    Jij moet eens naar een psycholoog gaan, gezien je reacties. Niemand heeft hier sluitende bewijzen. We geven onze indrukken. Ik heb nooit Turbo's met een stoploss van 3,41 gehad. Ik neem alleen de allerveiligste turbo's. Ik ben geen speculant of zelfmoordpiloot.
  7. forum rang 6 gpjf 3 maart 2018 11:41
    quote:

    gerrit 69 schreef op 3 maart 2018:

    [...]
    De winstmarge op die omzet is veel te laag met 20 miljoen netto jaarwinst.
    Dat is nog geen € 0,08 winst per aandeel en dan hoef je geen hoog dividend te verwachten.
    Natuurlijk waren er tegenvallers, maar BAM lijkt daar jaarlijks patent op te hebben.
    BAM behoort samen met KPN en PostNL tot de muurbloempjes van onze beurs.
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/BAM-g...
    Dat kan wel zijn maar koerswinst lijkt me vanuit de huidige koersen bij deze aandelen in het verschiet want de grote gemene deler is voor mij dat ze in de huidige situatie op eigen benen geen mogelijkheden tot veel groei hebben maar ook niet zullen omvallen. Vanuit die optiek zie ik alle drie de bedrijven in een proces terecht komen waarin zij op zoek moeten of gezocht worden voor samenwerking in welke vorm dan ook. Een bericht hierover zal de koers behoorlijk doen stijgen, schat ik in,temeer omdat ze zo laag nu staan.
  8. forum rang 6 OnoMatopee 3 maart 2018 12:17
    Uithoflijn-crisis: Provincie probeerde plooien met BAM glad te strijken
    Geschreven door redactie
    PROVINCIE UTRECHT - Een speciaal opgerichte geschillencommissie heeft een claim van tien miljoen euro voorkomen in het Uithoflijnproject. Aannemer BAM wilde dit geld van de provincie hebben, maar dat is door deze commissie voorkomen. Dat meldt het provinciebestuur in een uitgebreide brief aan Provinciale Staten.

    NRC publiceerde vorige week over het oplopend conflict tussen de aannemer en de opdrachtgevers, de provincie en de gemeente. Hierin werd duidelijk dat er een conflict was met de aannemer, er twee kritische projectambtenaren de mond is gesnoerd en dat er een klokkenluidersmelding is geweest vanwege mogelijke belangenverstrengeling.

    De uitgebreide brief van het provinciebestuur is een reactie op het NRC-artikel. Gedeputeerde Staten komen daarin met een eigen reconstructie over hoe het ontslag van de twee ambtenaren verliep en hoe de bijbehorende klokkenluidersmelding van een van deze mannen is afgehandeld. Ook schrijft de provincie dat een geschillencommissie nodig was om een conflict met BAM vlot te trekken.

    GEEN RUCHTBAARHEID
    Dat de integriteitskwestie door de NRC aan het licht moest komen wijt de provincie aan de ontslagen ambtenaar in kwestie. Hij heeft uitdrukkelijk verzocht "geen ruchtbaarheid aan deze beslissing te geven" als het gaat om zijn ontslag. Diverse Statenleden en gemeenteraadsleden waren overvallen door het artikel en eisen daarom de komende dagen helderheid in extra spoeddebatten.

    Ook schrijven Gedeputeerde Staten dat tijdens de sollicitatie van directeur Rob Brugts al bekend was dat hij een verleden had bij BAM, de aannemer van het Uithoflijnproject. Hij had zijn aandelen in het bedrijf destijds verkocht. Omdat hij verantwoordelijk is voor het ontslag van de twee ambtenaren, was er mogelijk sprake van belangenverstrengeling. De provincie ontkent dit.

    ONAFHANKELIJKHEID
    De provincie schrijft verder dat het onderzoek rondom de klokkenluidermelding onafhankelijk was. Die onafhankelijkheid zou mede door de klokkenluider zijn vastgelegd. De krant suggereerde dat de keuze voor de onderzoekers niet zuiver was, omdat de provincie over de aanstelling hiervan ging.

    De provincie besluit de brief met excuses aan het adres van de accountant. Voor die partij kwam de integriteitskwestie als een verrassing. In een reactie gaat de accountant nu zelf een onderzoek starten over de gang van zaken. Hierdoor loopt de verwerking van de jaarrekening van 2017 mogelijk vertraging op.

    SPOEDDEBATTEN
    De brief van Gedeputeerde Staten wordt behandeld in extra vergaderingen op het provinciehuis en het Utrechtse stadhuis. Op 5 en 12 maart bespreken Provinciale Staten de kwestie. Op 8 maart praat de gemeenteraad van Utrecht over de gang van zaken.
  9. forum rang 8 HenkdeV 3 maart 2018 12:59
    quote:

    shorterman schreef op 3 maart 2018 10:25:

    [...]Jij moet eens naar een psycholoog gaan, gezien je reacties. Niemand heeft hier sluitende bewijzen. We geven onze indrukken. Ik heb nooit Turbo's met een stoploss van 3,41 gehad. Ik neem alleen de allerveiligste turbo's. Ik ben geen speculant of zelfmoordpiloot.
    Ik sluit niet uit, dat de koers met de cijfers weer naar beneden wordt geshort. Ze maken immers altijd misbruik van negatieve smoesjes. Die zeesluis wordt drie keer uitgenut om de koers te laten dalen, en de angsthazen trappen daar drie keer in. Een ezel stoot zich maar één keer aan dezelfde steen, maar Angsthazen DRIE keer. Op deze wijze zal de stoploss van 3,41 er woensdag waarschijnlijk uit worden getikt (door de shortactie), waardoor de koersdruk naar beneden nog sterker wordt. Daarom heb ik al mijn turbos van 3,41 zojuist ingewisseld voor turbos met een ruimere stoploss. Ik blijf er gewoon in, maar de shorters tikken mij er niet uit. Een ruime stoploss moet je bij de cijfers ALTIJD aanhouden, Anders is zitten blijven TE riskant. Ik verwacht overigens, dat we na het uittikken van deze stoploss weer omhoog gaan. Coveren is voor de Q1-cijfers namelijk verplicht.

    Shortermans, ik heb hierboven een bericht van jou van 19-02 om 10,18 uur.

    Daar staat in: Daarom heb ik al mijn turbo's van 3,41 zojuist ingewisseld voor turbo's met een ruimere stoploss.

    Mijn vraag is: wie van ons tweeën moet er nu naar een psycholoog:).

  10. [verwijderd] 3 maart 2018 22:47
    TRUMP moet naar een psycholoog. Of beter nog: psychiater!

    Trump dreigt met importheffing op EU-auto’s

    WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft gedreigd met invoerheffingen op Europese auto’s. Hij reageerde daarmee op de mogelijke Europese tegenmaatregelen op de door hem aangekondigde importheffingen op staal en aluminium.

    De plannen van Trump zorgden vrijdag voor een wereldwijde angst voor een mogelijke handelsoorlog. De EU overweegt volgens anonieme bronnen van persbureau Reuters een importheffing van 25 procent op circa 3,5 miljard dollar aan geïmporteerde goederen uit de Verenigde Staten.

    Trump liet zaterdag blijken bereid te zijn aanvullende maatregelen te nemen als Brussel de „toch al enorme importheffingen” en „barrières voor Amerikaanse bedrijven die daar zaken doen” verhoogt. „Dan komen we simpelweg met een invoerheffing op hun auto’s, die nu vrijelijk de VS inkomen”, twitterde de president.
  11. forum rang 7 boldie 4 maart 2018 10:51
    quote:

    OnoMatopee schreef op 4 maart 2018 10:44:

    BERLIJN - De Duitse sociaaldemocratische SPD kan verder gaan met Angela Merkel. Het merendeel van de partijleden die hun stem hebben uitgebracht, gaf groen licht voor een nieuwe regeringscoalitie met de christendemocratische CDU/CSU. Dat heeft de partij bekendgemaakt.
    eens kijken of we morgen een harder kunnen stijgen dan dalen op een dag en ook eens weerhouden. weet iemand toevallig of iemand belang heeft vergroot in bam?
  12. forum rang 5 manuss 4 maart 2018 11:57
    quote:

    boldie schreef op 4 maart 2018 10:51:

    [...]eens kijken of we morgen een harder kunnen stijgen dan dalen op een dag en ook eens weerhouden. weet iemand toevallig of iemand belang heeft vergroot in bam?
    Boldie, als de Italiaanse verkiezingen gunstig verlopen in de ogen van de markt en Trump zijn twitter wordt gehackt dan gaan we 3 tot 4% stijgen morgen. Suc6 . O,ja ik heb mijn belang in BAM vergroot!
  13. [verwijderd] 4 maart 2018 14:52
    quote:

    HenkdeV schreef op 3 maart 2018 12:59:

    [...]

    Ik sluit niet uit, dat de koers met de cijfers weer naar beneden wordt geshort. Ze maken immers altijd misbruik van negatieve smoesjes. Die zeesluis wordt drie keer uitgenut om de koers te laten dalen, en de angsthazen trappen daar drie keer in. Een ezel stoot zich maar één keer aan dezelfde steen, maar Angsthazen DRIE keer. Op deze wijze zal de stoploss van 3,41 er woensdag waarschijnlijk uit worden getikt (door de shortactie), waardoor de koersdruk naar beneden nog sterker wordt. Daarom heb ik al mijn turbos van 3,41 zojuist ingewisseld voor turbos met een ruimere stoploss. Ik blijf er gewoon in, maar de shorters tikken mij er niet uit. Een ruime stoploss moet je bij de cijfers ALTIJD aanhouden, Anders is zitten blijven TE riskant. Ik verwacht overigens, dat we na het uittikken van deze stoploss weer omhoog gaan. Coveren is voor de Q1-cijfers namelijk verplicht.

    Shortermans, ik heb hierboven een bericht van jou van 19-02 om 10,18 uur.

    Daar staat in: Daarom heb ik al mijn turbo's van 3,41 zojuist ingewisseld voor turbo's met een ruimere stoploss.

    Mijn vraag is: wie van ons tweeën moet er nu naar een psycholoog:).


    jij,want je laat je door mijn posts op een anormale wijze uit je psychisch evenwicht brengen.Dat is zorgelijk. Mijn vraag blijf waarom de boulevardanalyses van Teuntje Teeuwsen je nooit hebben geergerd. Jouw aversie tegen mijn posts is toch echt voer voor psychologen.
  14. forum rang 7 boldie 4 maart 2018 14:53
    quote:

    manuss schreef op 4 maart 2018 11:57:

    [...] Boldie, als de Italiaanse verkiezingen gunstig verlopen in de ogen van de markt en Trump zijn twitter wordt gehackt dan gaan we 3 tot 4% stijgen morgen. Suc6 . O,ja ik heb mijn belang in BAM vergroot!
    denk dat de meeste gemiddeld hebben laatste week. ik ook maar wel te vroeg tov koers vrijdag. verwacht geen enorme koerssprong en meer maar wel hoger dan afgelopen vrijdag. tenzij crash beurs maar dan ontkom niemand eraan. komende 2 maanden dobberen
1.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 100 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links