Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

BeursVandaag: Nou nou

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Corbion is al door met haar KW4-cijfers. Altijd leuke zo'n extra dividendje, of getuigt het van ideeënarmoede?

 • De opbrengsten daalden 0,8% naar 911,3 miljoen euro. De brutowunst (ebitda) voor eenmalige posten ging met ruim 13% omhoog naar 170,1 miljoen euro. De nettowinst steeg met ruim een kwart tot 103,6 miljoen euro. Corbion stelt voor dividend van 0,56 euro per aandeel uit te keren plus extra 0,44 euro per aandeel.

En John is al door met zijn verhoogde bod. Nico heeft al een stuk wat hij nog beoogt te bereiken.

 • Talpa heeft z'n bod verhoogd op uitgever Telegraaf Media Groep (TMG) naar 6,50 euro per aandeel. Het bedrijf van John de Mol maakte dat zondag even voor middernacht bekend via een persbericht. Talpa biedt daarmee 0,50 euro per aandeel meer dan de combinatie van het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie.

Dan hebben we deze hut nog in de aanbieding. Letterlijk. Het staat er zo en de koers krijgt straks een pak rämmel...?

Deutsche plans to launch an 8 billion euro ($8.5 billion) rights issue of 687.5 million new shares on March 21, priced at around a 39 percent discount to Friday's closing price of 19.14 euros.

 

 

Nootd-Korea is weer met raketten aan het spelen en vertelt u mij de laatste president Donald Trump relletjes maar, want dat boeit me niet meer. De koersen volgens mij ook niet, maar wie ben ik. Het is niet veel soeps nu, maar geen enkel item springt er raar uit:  

 

 

666,79

Nog meer nieuws? Ja en wie anders dan Nico heeft ook al een verhaal over Avantium:

 • Het Nederlandse chemiebedrijf Avantium krijgt op woensdag 15 maart een notering aan de beurs in Amsterdam en Brussel. Met de beursgang wil het bedrijf 90 miljoen euro ophalen, zo meldt het cocnern dat is voortgekomen uit Shell maandag. De biedprijs is vastgesteld op 11 euro per aandeel.
 • PSA Peugeot Citroën neemt Opel over voor 2,2 miljard euro. Het Franse autoconcern heeft daarover een deal bereikt met de huidige eigenaar van het Duitse automerk, het Amerikaanse General Motors (GM).
 • De Chinese economie moet in 2017 met 6,5% groeien. Dat doel heeft premier Li Keqiang gesteld, voorafgaand aan de start van het Chinese Nationale Volkscongres. De op een na grootste economie ter wereld groeide afgelopen jaar nog met 6,7% en het jaar daarvoor met 6,9%.

Advies:

 • Gemalto: naar 53 van 47 euro - Credit Suisse
  Gemalto: naar 54 van 50 euro - Barclays
  DSM: naar 70 van 66 euro - Barclays

De agenda is wat dun vandaag:

 • 08:00 Corbion KW4-cijfers
 • 16:00 VS fabrieksorders jan 1,0%

Maakt niet uit, er wacht ons een leuke beursweek met veel KW4's nog op het Damrak, ECB-rentebesluit en Payroll Report. U lees alles in mijn vooruitblik. Vandaag is het ook acht jaar geleden dat de S&P 500 die duivelse 666,79 aan tikte. Het was het dieptepunt van de kredietcrisiskrach. Uit mijn stuk van gisteren, sindsdien...  

 

 

 Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 24 jun Arm BNP Paribas, daar gaat Hunter Douglas 1
 2. 24 jun Weinig nieuws, maar hogere koersen voorbeurs en een leuke agenda
 3. 20 jun Wat een beurs, ook deze week gaat u zich weer geen seconde vervelen 2

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ffff 6 maart 2017 12:43
  Endless,

  Die discussies over al of niet uitbetalen van vette of magere dividenden of zelfs helemaal geen dividenden bestaan, echt waar, al 40 jaar.
  In de tijd van de dotcom-gekte werd er vrijwel nooit een dividend betaald en werd alles geherinvesteerd. Achteraf zijn we allemaal de beste beleggers, maar we hebben gezien waar dat toe geleid heeft. Die bedrijven hadden ons maar beter wat dividend uitbetaald.

  Na zo'n 40 jaar beleggen, altijd volop in aandelen en obligaties ( twintig jaar geleden) ben ik ook tot de slotsom gekomen dat een "vet "dividend helemaal geen kwaad kan. Als de Directie van een bedrijf eventjes geen investeringsmogelijkheden ziet, nou betaal het dan gewoon uit aan je mede-eigenaars.
  Corbion, het vroegere CSM heb ik sinds 1996 in portefeuille en in 21 jaren zo nu en dan een pluk erbij .
  In 1996 lees ik in mijn archief dat ze investeerden in Scandinavische markt. Blijkbaar was er toen een investeringsopportuniteit en vandaag niet of minder. In 1997 koers 67 guldentjes..... In 1997 en 1998 tesamen: Twee prachtige bergen als grafiek! Nan 70 naar 120, naar 80 naar 110 gudentjes en toen weer de ( heel ) magere jaren.... Als belegger moet je geduld hebben. Overigens betaalde Corbion in 2015 ook een speciaal dividend van 0,81 Euro.
  Al met al geen super-aandeel en geen super-rendementen, maar wel renderend. En dat is ook al iets.
  Wil de Heer Buffett er eens naar kijken?

  Peter
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 732,70 24 jun
  +7,65
  +1,06%
 2. Corbion 45,220 24 jun
  +0,300
  +0,67%
 3. DEUTSCHE BANK AG 11,054 24 jun
  +0,202
  +1,86%
 4. DSM Koninklijke 157,550 24 jun
  +0,800
  +0,51%
 5. STELLANTIS NV 17,002 24 jun
  +0,044
  +0,26%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links