Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Strakke stoploss is het motto

Wall Street is gisteren met winst gesloten. Met name vanwege hoop op extra monetair stimulerende maatregelen vanuit de Fed. Door de hoop werden zorgen over de oplopende Spaanse financieringskosten naar de achtergrond verdreven. De yield op tienjarige Spaanse leningen kwam eerder nog boven de kritische grens van 7%, maar zakte later enigzins terug.

Het blijft spannend hoe het deze zomer gaat verlopen in de Spaanse zon. Het is tijdens het handelen belangrijker dan ooit om een strakke stoploss te hanteren:

Apple: het nieuws omtrent nieuwe producten viel wat tegen, bovendien is mijn koersdoel bijna bereikt. Ik neem vandaag winst
BAM: vandaag nog kans om boven de 2,00 euro te komen, zo niet dan neem ik mijn verlies
BinckBank: het positieve scenario blijft geldig. Stoploss op 6,00 euro

TomTom
TomTom maakte bekend dat het een wereldwijd contract sloot met Apple voor het leveren van kaarten en gerelateerde content. Financiële of andere details ontbraken in het persbericht waardoor het gissen blijft wat er nu gaat worden geleverd tegen welke bedragen. Technisch gezien is TomTom door het nieuws zeker nog geen definitieve koop.

De weerstandszone rond de 3,75 euro lijkt opnieuw zijn werk te gaan doen. Het is echter wel zo dat de trend positief is en het momentum opwaarts wijst. Als TomTom de weerstandszone achter zich weet te laten, kan het dus snel gaan. Concreet betekent dit: boven de 3,85 euro een rit naar de oude top op 4,60 euro.

Imtech
Imtech werd deze week flink afgestraft. Niet zo gek, de pijlen wijzen vanaf begin maart al neerwaarts. Nu we de bodemzone van 17,50 euro naderen, raad ik iedereen met shorts aan de winsten af te romen en kijk zelf voorzichtig naar een kantelpunt.

BAM
Begin deze week kocht ik BAM op oplopend volume, stijgend momentum en een trendommekeer. Vandaag zijn al deze signalen alweer teniet gedaan. Wegwezen dus!

Full disclosure: op moment van publiceren heeft de schrijver posities in ING, Apple,  BAM en BinckBank.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Selwyn D. 16 juni 2012 13:09
    quote:

    thomson schreef op 15 juni 2012 11:39:

    Sl BAM was 2. Je weet niet wat je zegt en lult maar een eind weg. Hoe gaat het trouwens met je Peugeots.
    1. Ik werk inderdaad met een stoploss. Die stoploss bepaal ik vooraf. Het gaat mij hierbij om de slotkoers. Zodra de slotkoers onder mijn stoploss ligt, geef ik het aandeel de volgende dag de kans om terug te komen. Zo niet, dan neem ik mijn verlies. Bij een herstel houd ik de positie nog aan (immers is de koers dan weer boven de stoploss). Dit was bij BAM het geval.

    2. Peugeot heb ik allang afscheid van genomen. Het aandeel ging mij veel te hard omlaag. Wellicht is het interessant om hier weer eens aandacht aan te besteden in een column.
  2. Selwyn D. 16 juni 2012 13:10
    quote:

    PatrickM schreef op 15 juni 2012 09:58:

    NG verkocht met verlies? En stoploss op BAM was toch 2?
    Ik werk inderdaad met een stoploss. Die stoploss bepaal ik vooraf. Het gaat mij hierbij om de slotkoers. Zodra de slotkoers onder mijn stoploss ligt, geef ik het aandeel de volgende dag de kans om terug te komen. Zo niet, dan neem ik mijn verlies. Bij een herstel houd ik de positie nog aan (immers is de koers dan weer boven de stoploss). Dit was bij BAM het geval.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links