Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over september, statistiek, volatiliteit, Flow Traders en Flatex

Over september, statistiek, volatiliteit, Flow Traders en Flatex

De beer ligt op de loer, de volatiliteit loopt op maar explodeert nog niet, en laten koersen van marktpartijen nou net sterk zijn gedaald. 

De R keert deze week terug in de maand en daar weten we op de beurs alles van.


En misschien begon de herfst al afgelopen vrijdag in Jackson Hole met die speech van de Fed-voorzitter die iedereen in mineur deed belanden. Een van de weinige double digit-stijgers die dag was de verkeerde: de volatiliteit, ofwel hier de CBOE VIX-index en (paars) VDAX New.


Inderdaad, de volatiliteit loopt op, maar explodeert nog niet zoals in maart 2020. Dat kán als september er met gestrekt been ingaat. Brokers en market makers profiteren als geen ander van die echte volatiliteitsexplosies. Eén knetterende dag kan het jaar van zulke partijen zelfs maken of breken.

En laten nou net de koersen van die aandelen flink zijn afgekomen. Zie hier Flow Traders versus die VIX. Broker FlatexDeGiro is er ook eentje, of Amerikaanse market maker Virtu. Kortom, misschien zijn dit leuke dobbels voor een koersritje, of om uw gelijk te halen, als u denkt dat september spettert, sputtert, of spattert.

Nogmaals, dit is een kortetermijnideetje en -gokje. Onze fundamentele analyses van Flow Traders, FlatexdeGiro en Virtu leest u hier, hier en hier.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 29 augustus 2022 20:22
    quote:

    Dividend Collector schreef op 29 augustus 2022 19:02:

    Flatexdegiro zal op termijn dividend en/of aandeleninkoop aan gaan kondigen. Ga maar na wat een koopje dat aandeel momenteel is op deze koers.
    Er zijn ook minder positieve factoren voor Flatex: zwakke beurssentiment leidt tot minder transacties en daling koopkracht zal vlg. DFT ook de beurshandel verzwakken.
  2. forum rang 7 Dividend Collector 29 augustus 2022 21:52
    Dat is zeker zo, maar dat lijkt me volop ingeprijsd. Flatex zal hier als een van de grotere spelers in Europa relatief goed doorheen komen. Het is een groeibedrijf dat ook daadwerkelijk sterk groeit, zowel in omzet als winst. Ik verwacht veel van dit aandeel en zit daarom zelf long.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links