Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alle data! Met Randstad is het dividendseizoen los

Alle data! Met Randstad is het dividendseizoen los

Randstad is €1,62 ex-dividend, maar loopt dat er volledig uit. Hier zie u het hele herbelegde verleden over de afgelopen 35 jaar van de uitzender. Voor een cyclisch aandeel is dit een heel mooie dividendgroei (DPS), maar af en toe moet het concern passeren. Om daarna de draad weer volledig op te pakken, dat wel.

Zoals zo vaak, is het het dividend dat van dit zo wispelturige, maar per saldo al lang zijwaartsende aandeel toch een mooie belegging maakt: sinds mijn grafiek start ging het 28 keer over de kop, waar de prijsindex maar twaalf keer deed.


Met Randstad begin echt het dividendseizoen op het Damrak:

Vooral in mei is het druk:

Intussen hebben onze indices wel eens dikkere dividenden gedaan en dan druk ik me nog zacht uit. Zeker de AEX. De tijden van 3%-4% per jaar komen niet zo gauw terug met al die tech aan boord, dat een relatief laag percentage doet (ASML, ASMI en Besi), of helemaal niet uitkeert (Adyen, Prosus en Just Eat Takeaway).

Dat lage percentage - zelfs minder dan in 2000 - duidt erop dat aandelen duur zijn. Het verschil met onze rente suggereert juist dat ze goedkoop zijn. En zo komen we er nooit uit op die beurs. Aan de andere kant maakt het ook weer niet uit, want het zegt allemaal niks over de toekomstige richting.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links