Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Avanti Avantium

Avanti Avantium

Om en nabij +10% op hoge omzet: er lijkt weer een ouderwetsch Harry Mens Business Class maandagochtendaandeel te zijn. Pardon, wat is dat? Edwin Wierda van Wierda en Partners Vermogensbeheer brak gisteren in het programma een lans voor Avantium, waar hij naar eigen zeggen voor zijn klanten in zit. 

Kleine, niet al te liquide aandelen zijn in het verleden vaker gevoelig gebleken voor een praatje in Business Class. Vandaar mijn opmerking. Verder is er ook geen nieuws. 

Hoe illiquide is Avantium dan? Op papier is er 80% free float, maar in de praktijk zit fors percentage behoorlijk vast, als ik de grootaandeelhouders zie. De dagelijkse omzet varieert van een paar honderd tot ruim een miljoen stukjes en bedraagt doorgaans een paar duizend.

Avantium staat dit jaar +74% en is daarmee het beste Nederlandse indexaandeel. Zie die grafiek, het lijkt wel een biotech. Bioplastictech welteverstaan.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 20 okt Slotcall: En wie niet springt, staat niet op een all time high 5
 2. 20 okt En wat nu als u de dip koopt en dan in één dag -22,6% doet? 2
 3. 20 okt Hoe meer zorgen, hoe hoger de AEX, lijkt het voorbeurs en oh, wat een cijfers 1

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Verstraler 1 juni 2020 10:38
  Arme schapen... iedereen kopen zodat Wierda en companen zijn aandelen kwijt kan tegen een opgeblazen koers.
  Staan we over een maandje weer op 3,60..
  Mensen... Zonder concrete partner en realisatie van de fabriek gaat dit aandeel echt niet naar een niveau van 15 euro.. helemaal niet in het huidige beursklimaat. Bezint eer ge begint
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Avantium

3,915 20 okt
+0,015 +0,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links