Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Avanti Avantium

Avanti Avantium

Om en nabij +10% op hoge omzet: er lijkt weer een ouderwetsch Harry Mens Business Class maandagochtendaandeel te zijn. Pardon, wat is dat? Edwin Wierda van Wierda en Partners Vermogensbeheer brak gisteren in het programma een lans voor Avantium, waar hij naar eigen zeggen voor zijn klanten in zit. 

Kleine, niet al te liquide aandelen zijn in het verleden vaker gevoelig gebleken voor een praatje in Business Class. Vandaar mijn opmerking. Verder is er ook geen nieuws. 

Hoe illiquide is Avantium dan? Op papier is er 80% free float, maar in de praktijk zit fors percentage behoorlijk vast, als ik de grootaandeelhouders zie. De dagelijkse omzet varieert van een paar honderd tot ruim een miljoen stukjes en bedraagt doorgaans een paar duizend.

Avantium staat dit jaar +74% en is daarmee het beste Nederlandse indexaandeel. Zie die grafiek, het lijkt wel een biotech. Bioplastictech welteverstaan.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 juni 2020 10:38
    Arme schapen... iedereen kopen zodat Wierda en companen zijn aandelen kwijt kan tegen een opgeblazen koers.
    Staan we over een maandje weer op 3,60..
    Mensen... Zonder concrete partner en realisatie van de fabriek gaat dit aandeel echt niet naar een niveau van 15 euro.. helemaal niet in het huidige beursklimaat. Bezint eer ge begint
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links