Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Ordina, CT en Holland Colours

Liveblog: Ordina, CT en Holland Colours

Update 16:35 uur: En de duurzaamste aandelen zijn

Microsoft, Alphabet, Visa, Apple and Cisco dus: eerlijk zeggen, kijkt u hier echt van op?

Dit citaat van WSJ maakt duidelijk waarom een gewone index niet zo veel verschilt van de duurzame versie:

Some fund managers screen out all companies from a certain industry, like oil and gas, and focus on smaller, lesser-known firms at the forefront of areas like clean energy or boardroom diversity.

That risks delivering returns that may drastically trail behind the broader market. So the institutions behind the biggest ESG funds often follow another playbook.

They try to minimize how much their fund deviates from the broader market by creating a portfolio that, for the most part, looks like today’s technology-dominated S&P 500—just stripped of the companies with the worst ESG practices within each industry.

Uiteraard betaalt u wel een paar basispuntje voor de selectie. Bepaal zelf maar of u dat de moeite waard vindt.

 


Update 15:45 uur: Oh oh, die huizen

Bijzonder interessante huizengrafiekjes van Huib Boissevain. Ik neem ze zo over.

Hier kijk ik niet raar van op. Let maar eens op, als het in de media over particuliere beleggers en huizen gaat, zijn het er altijd steeds meer. Er wordt echter nooit een hard getal genoemd, aantallen, bedragen of wat dan ook, ofwel het is doorgaans niet meer dan een mening van journalist of redactie. .

En voor 4% gaat niemand die risico's lopen.

Goh:

Odfwel, de boel loopt letterlijk vast.

 


Update 14:15 uur: Tesla

Natuurlijk, uw dagelijkse dosis Tesla. Het is alweer vroeg raak vandaag, +6% nu. Wat nu weer?

CNBC is dit blijkbaar ook opgevallen, want:

 


Update 14:00 uur: Ordina

Donderdag zijn er cijfers, verder geen nieuws over Ordina. De koers tikt vandaag echter de hoogste stand sinds exact drie jaar aan. Wellicht moet u het daarom technisch zoeken.

 


Update 10:45 uur: Bitcoin

Met dit weekend weer $10.000 op het bord trekt niemand zich hier iets van aan, denk ik. Zolang de koers maar stijgt vindt iedereen altijd alles best, maakt niet uit hoe of wat. Totdat u die winst niet terugziet en zelfs al uw geld... Ik blijf me erover verbazen dat mensen nog steeds deze wild-west markt betreden.

WSJ heeft dit verhaal: die hele crypto markt is een grote bende, de naam markt onwaardig. Succes daar, gefeliciteerd als u er geld verdient, maar ga niet huilen als u uw centen kwijt bent. Of nou de koers of uw broker tegen u inloopt, zeg maar.

 


Update 10:30 uur: Kleurrijk Holland Colours

Met de omschrijving verffabriek wordt Holland Colours tekort gedaan. Het bedrijf kleurt zo ongeveer alles wat los en vast zit. Hoogwaardige technologie dus van dit mooie familie- annex personeelsbedrijf, want dat is het. Via vehikel Holland Pigments is meer dan de helft van de aandelen van hen.

Lage free float (36%) en soms volledig gebrek aan omzet - in de regel een paar honderd stukjes per dag - is ook wat dit beursfonds van krap €90 miljoen parten speelt, waardoor het nooit een volksaandeel wordt. Hooguit een klein plukje in uw portfeuille: dit is echt buy & hold, of anders maar niet.

Dat bewijst vandaag wel: het fonds staat nu 7% hoger op 600% van de dagelijkse omzet, omdat NIBC het koersdoel verhoogt (zie hieronder). Het aandeel is op het eerste gezicht niet duur tegen 11 keer de huidige winst en bij 3,4% dividend. U ziet echter ook dat Holland Colours nog wel eens wild wil bewegen.

U begrijpt met welk fonds ik het aandeel vergelijk. Ik turf vanaf de markttop in 2000.

 


Update 10:00 uur: Kalm aan

Voornaamste beweger is nu ICT, dat gaat al harder op... Ja, wat eigenlijk? Er is geen nieuws en op het forum is ook niets te zien. In ieder geval is er momentum:

Flow Traders verbaast misschien ook met een dikke plus, terwijl de volatiliteitsindices maar zo'n 5 à 6% stijgen. Verder gebeurt er niet al te veel en is er een bescheiden risk-offmodus op het Damrak: iets dalende koersen en rentes. Er is geen duidelijk onderscheid tussen defensieve en cyclische fondsen.

Wel liggen de chippers slecht, trekt Wereldhave wat bij, en ligt Vastned weer slecht. Er is altijd wel ergens wat met vastgoed, lijkt het soms. Verder zijn er twee adviezen en het verbaast u vast niet dat het bescheiden (gelet op market cap en free float) Holland Colours 5% hoger staat. 

  • Philips: naar €52 van €50 - Citigroup
  • Holland Colours: naar €120 van €87,50 (buy) - NIBC

Geklokt om 10:00 uur en ArcelorMittal verbaast misschien ook, dit had u wellicht eerder bij de dalers gedacht. De verzekeraars hebben ook wind mee, om het zo maar uit te drukken.  

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links