Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: GLPG, Shell, AF-KLM & Rabo

Liveblog: GLPG, Shell, AF-KLM & Rabo

Update 16:45 uur: Rabo certs en #boerenprotest

Het boerenprotest brengt mij op het idee bij de overbekende Rabocertificaten te kijken. CEO Wiebe Draijer onderschreef laatst persoonlijk bij BNR mijn beknopte definitie van die waardepapieren - obligaties met risico van aandelen - en voilà. En ja, zelf opgezocht: het is onze best bezochte koersenpagina.

 


Update 16:25 uur: BlackRock

Omdat het de grootste vermogensbeheerder ter wereld is én vrijwel geen tekst en alleen maar grafieken: hier is de heerlijk korte outlook van BlackRock voor 2020. Dat verwacht ook economisch herstel. U moet zelf bepalen of en in hoeverre dat op de beurs al is ingeprijsd.

 


Update 16:15 uur: Adyen en McDonald's

Omdat McDonald's in de kop beter klikt dan Adyen, denk ik. Bloomberg moet ook geld verdienen. Zeg maar of het Nederlandse bedrijf de hamburgerboer als klant heeft binnengehaald, of dat de Amerikanen juist voor de Nederlanders hebben gekozen.

 


Update 15:45 uur: Galapagos uit de gratie?

De consensus onder analisten over Galapagos loopt echt terug.

Als u de gewone lange grafiek bekijkt, dan boort die inderdaad recht in het plafond. Ik pak de logaritmische. Dan ziet u dat Galapagos vaker zulke prachtjaren kende. U leest aan de grafiek ook het risico af.

 


Update 09:45 uur: Air France-KLM

Mooie primeur van NRC, dat zeker. Het is denk ik alleen politiek en geen beursnieuws en daar bemoei ik mij niet mee. Tenzij onze minfin gedwongen wordt die verkoop terug te draaien, dan wordt het weer beursnieuws. Zeker als die pluk van 14% - hold my beer! - in één keer bestens in het boek gaat, maar dat lijkt me sterk.

Okee, Nederland betaalde natuurlijk strikt genomen veel te veel, maar het moest sneaky. Puur technisch was het een fraai staaltje Hollandse handelsgeest, -kunde en -gogme hoe in een paar dagen, zonder dat de Franse autoriteiten het doorhadden, ABN Amro namens de staat dat hele belang bij elkaar harkte. Bravo!

 


Update 09:00 uur: Shell

Hier op IEX preek ik voor eigen parochie. Vinger opsteken wie ze n.i.e.t. heeft, al dan niet indirect via fondsen, trackers, of ETF's. Wie weet hoeveel lol we nog beleven aan dit al groenere (kwestie van vraag en aanbod) en transparantere concern, waar de aandeelhouder de ongekroonde koning(in) is. Check en dit hoeft Shell niet te doen. 

Voilà, hier de volledige, wereldwijde belastingaangifte van De Koninklijke. 

U snapt dat er in het VK nu wel een bescheiden relletje is en hier in de Ophefpolder zal het ook wel weer niet goed zijn? In deze tweets zet ik even snel de belangrijkste en meest opvallende cijfers op een rij. Met een bescheiden toevoeging van mijn kant voor u als aandeelhouder. 

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Nuchtertransparant 18 december 2019 09:29
    Prachtig overzicht. En welkom in de wereldhandel Nederlandse politici.... dat willen we toch ook graag ! Niet the Netherlands first maar europa en de wereld. Daar hoort dit dan bij. Wake up it is the world economy stupid.... En ja ik heb ze ook en houd ze ook....
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links