Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Long banken?

Eén van de leidende Amerikaanse bankindices is de BKX ofwel de Philadelphia Banking Index. Begin 2007 noteerde deze index een topniveau van rond de 120 punten. De beweging daarna laat zich raden. In juli dit jaar werd het dieptepunt sinds 1996 aangetikt rond 47 punten.

Hierna ontwikkelde zich een stijgende trend, met momenteel een sterke horizontale steun rond de 61 punten. Eind vorige week werd de dalende trend sinds medio 2007 positief doorbroken. Dit betekent een koopsignaal voor de bankenindex in Amerika.

Op de onderstaande daggrafiek is duidelijk te zien dat de dalende toppenlijn sinds medio 2007 vorige week werd gebroken rond de 70,50 punten. Deze uitbraak ging gepaard met een zeer groot volume.

Hierna wist de BKX direct haar 38,2% Fibonacci retracementniveau tussen de top van 2007 en de recente bodem te doorbreken rond de 75 punten.

Terugtest
In de grafiek is ook duidelijk te zien dat dit niveau vanuit het verleden de nodige steun danwel weerstand bood. De BKX testte na deze doorbraak ook direct haar 50% Fibonacciniveau rond de 84 punten. Echter, deze weerstand was in eerste instantie te sterk. Vooralsnog is er wel opnieuw een hogere top gemaakt.

De laatste twee dagen was de BKX bezig met een terugtest van haar uitbraakniveau, ofwel de voormalige dalende toppenlijn. Dit niveau is momenteel te vinden rond de 69,50 punten.

 


Klik op de grafiek voor een grote versie

Naar onze mening is er een sterke trendomkeer gaande in de BKX, waarbij in de komende maanden een test van het 61,8% Fibonacciniveau rond de 88 punten niet uitgesloten is. Mogelijk dat zelfs de belangrijke top van februari dit jaar rond de 96 punten nog getest gaat worden.

Longposities
Wel is de stijgende trend in ontwikkeling wat gepaard zal gaan met de vorming van hogere bodems en hogere toppen. Elke beweging richting de 70 punten kan naar onze mening gebruikt worden om longposities in te nemen.

Bevestiging van terugtest vindt plaats na een nieuwe doorbraak boven de 75. Als stoplossniveau houden wij de 61 punten aan. Hier ligt zowel een belangrijke horizontale steun, alsmede de nieuwe stijgende bodemlijn van de BKX.

Een slot onder de 61 punten neutraliseert onze nieuwe long-opinie en geeft zelfs een verkoopsignaal richting de bodem van dit jaar rond de 47 punten.


Bas Heijink & Ruurd Haan zijn verantwoordelijk voor de visie op basis van Technische Analyse binnen ING Bank Private Banking. Heijink is Senior Salestrader en Haan is Manager van de Centrale Salestrading Desk. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank NV is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling. Klik hier om een reactie aan de auteurs te sturen.




Bas Heijink & Ruurd Haan zijn verantwoordelijk voor de visie op basis van Technische Analyse binnen ING Bank Private Banking. Heijink is Senior Salestrader en Haan is Manager van de Centrale Salestrading Desk. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank NV is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling. Klik hier om een reactie aan de auteur te sturen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink & Ruurd Haan

Het technisch analistenduo Bas Heijink en Ruurd Haan schrijft iedere week diverse updates over diverse instrumenten. Zij kijken zowel naar buitenlandse indices als naar individuele aandelen en de AEX. Senior salestrader Bas Heijink bedient binnen de Centrale Salestrading Desk van ING Bank Private Banking de vermogende r...

Meer over Bas Heijink & Ruurd Haan

Recente artikelen van Bas Heijink & Ruurd Haan

  1. okt '08 TA: Eindelijk de draai 29
  2. okt '08 TA: S&P en Nikkei blijven zwak 13
  3. okt '08 TA: Iets beter 23

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 september 2008 14:26
    Tja, ik zit al 3 weken te denken ,wanneer kan ik nu in Bradford en Bingley stappen , pas nog een emissie op 55p(komt van 6 pond) gegarandeerd door 6 grootbanken, toen was het 50p ,40p 30p , nee kan toch niet lager meer, 25p dacht ik voorzichtig iets kopen dan? Toen 20p nu kun je ze kopen voor 18.25(low 17p). Zelfs als particulier kun je je nu grootaandeelhouder noemen in BB met een zooi van die rommel.................
  2. [verwijderd] 27 september 2008 14:07
    Er is geen eenvoudiger en betrouwbaardere manier om te verdienen op de beurs dan door middel van goed toegepaste TA.

    Toch blijft menige belegger zich koppig verzetten tegen het gebruiken van deze techniek.

    Een rare wereld inderdaad. :)

    Waarmee ik overigens geen oordeel geef over deze column. Met de bankindex onder de MA200 zou ik maar uitkijken.
  3. jessebrown 27 september 2008 21:12
    [quote=robertix]
    Tja, ik zit al 3 weken te denken ,wanneer kan ik nu in Bradford en Bingley stappen , pas nog een emissie op 55p(komt van 6 pond) gegarandeerd door 6 grootbanken, toen was het 50p ,40p 30p , nee kan toch niet lager meer, 25p dacht ik voorzichtig iets kopen dan? Toen 20p nu kun je ze kopen voor 18.25(low 17p). Zelfs als particulier kun je je nu grootaandeelhouder noemen in BB met een zooi van die rommel.................
    [/quote
    Bradford en Bingley wordt genationaliseerd,afketsen van geintresseerden waaronder o.a.ING en Satander,dus dacht je enkele weken terug nog voor een bodemprijs in te stappen dan ben je maandag waarschijnlijk alles kwijt.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links