Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: TomTom?!

Liveblog: TomTom?!

Update 17:22 uur: TomTom?!

Oordeel zelf, ik ken deze bron niet en heb geen inlog om het verder te lezen. Het bericht of gerucht of wat het ook maar is gaat in ieder geval wel rond, dus ik meld het maar.

 


Update 16:45: S&P 500 en dip of?

Het staat op het bord.

 

Tja, wat valt er nog over te zeggen? De daling mag er zijn, maar toch is er naar mijn bescheiden smaak nog geen sprake van paniek en - excusez le mot, zo heet het op de vloer - er is nog geen uitkotsmoment geweest:

 • De volatiliteit stijgt wel, maar staat net boven 20 nog lang niet niet op sirenestanden
 • De AAA-rentes dalen, maar imploderen niet
 • Er zijn nog geen chocoladeletters koppen in de kranten en geen beursjammerverhalen op tv dat het allemaal zo erg is en nooit meer goed komt
 • Angst-asset goud stijgt wel, maar niet veel. De oplopende dollar is hier waarschijnlijk ook debet aan

 

 


Update 14:30: BBP Q3 VS

Meevallertje. Weer. De Amerikaanse economie blijft verbazen. De koersen reageren (nog) niet. Dit is de flash estimate. Er volgen dacht ik nog drie herzieningen dit kwartaal, maar die wijken zelden veel af.

 

 

Update 14:30: Fresenius

Fresenius is geen pure play, zeker niet. Maar toch. Om de ondergang van een paar van onze ziekenhuizen nou meteen op conto van de markt te zetten, gaat mij te ver. Misschien is het wel eerder een gebrek aan markt. Weet iemand nog meer van zulke aandelen? Dit zijn geïndexeerde en herbelegde koersen. 

 

 


Update 14:05: Signify

Randstad is eigenlijk ook wel een beetje vaag. Of TomTom. Of Adyen. Wat dacht u vans Wessanen en Heijmans? Volatiliteit en momentum zijn rare dingen, is dat de conclusie?

 

 


Update 12:45 uur: Banken of detectives?

Een meer dan interessant artikel van Elsevier. Citaatje:

En daar gaat het wringen. Natuurlijk moeten banken opletten, maar hoe ver moet dat gaan? Mag het er in resulteren dat de schoonzoon van een Kamerlid ernstig wordt beperkt in zijn keuze voor een bank? En uiteindelijk betalen aandeelhouders daarvoor.

Als de kosten te hoog oplopen, wordt het voor hen niet meer aantrekkelijk om geld in banken te steken – en worden investeringen op dit vlak ook moeilijker. De coöperatieve Rabobank stelt dat zij zo’n duizend mensen heeft werken op de ken-uw-klant-afdeling, een niet te onderschatten kostenpost. 

 

 


Update 11:25 uur: Bel -20

De marktmalaise slaat weer toe en Brussel is de volgende.

 

Wie is de volgende, de DAX? De AEX staat op -12,5% vanaf de laatste top deze zomer op 576,90. De Eurostoxx 600 doet -13,4%.

 

Zucht:

 


Update 10:40 uur: Het Gele Kabeltje

Uiteindelijk zijn het gewoon allemaal tweedehands autoverkopers in deze industrie. Tekenend voorbeeld dit. KIjk nog even goed onder uw bureau en in het computerhoek en kijk of u een geel kabeltje hebt. Als u mazzel hebt, maakt u zo in één klap uw handelsverliezen van deze maand meer dan goed :-)

 


Update 10:15 uur: Beter Bed

Goed en slecht nieuws tegelijk, maar Beter Bed hakt in ieder geval knopen door en dat wordt vooralsnog beloond. Hopelijk werkt deze link beter naar het persbericht van twee kantjes. Copypaste:

The mid-term strategy is supported by a performance framework in which clear measures with realistic ambitions have been formulated. The framework consists of strategic, customer, employee, operational and financial elements and metrics to track progress for each of the five strategic pillars. Key elements are:

Cost savings of €25 million by 2020
Capex investments of 3 – 4% of sales per year
Online channel share towards 20% of total Sales

In its drive for value creation, Beter Bed targets annual sales growth of 4-5% per year with sustainable EBITDA margins of 7-9% over the medium term. 

Wat -82%, zoveel?! En dan is de koers al wat opgeklauterd. U mag zelf uitrekenen hoeveel Beter Bed per dag inleverde. Of 's nachts.

Neus dicht, kopen, wegleggen en er het beste van hopen? Kan, maar bedenk of Beter Bed een online-toekomst heeft, want dat is denk ik de crux. 

 


Update 10:00 uur: Ook goedemorgen

Laat ik het blog maar met de corvéelijst aftrappen:

 • AkzoNobel: naar overweight van equalweight (€88) - Barclays
 • Galapagos: naar €90 van €92 - Credit Suisse
 • Galapagos: naar $145 van $140 - JPMorgan
 • KPN: naar sell van hold en naar €2,15 van €2,75 - CFRA
 • Besi: naar €21 van €24 - Kepler Cheuvreux
 • PostNL: verhoging naar neutral - Citi
 • Coca-Cola European Partners: naa Ç40 van €38 - Jefferies

Het is niet veel soeps in Europa - de DAX 30 en Bel 20 staan op het randje van een bearmarket - en Azië is al helemaal bar en boos. De cijfers van vandaag vallen ook slecht. De grootste namen in Europa:

 • Total: -1,9%
 • BASF: -2,9%
 • Volvo: -1,5%
 • Valeo: -17,4% (toeleverancier auto-industrie na winstwaarschuwing)

Dan is er ook nog dit nieuws. Het gaat om een NXP Semiconductors afsplitsing:

 

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
 2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
 3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
 1. Snuggerst 26 oktober 2018 13:09
  Zowel Bel20 als DAX en Eurostoxx600 hebben gelijke tred gehouden met Dow Jones, waar haar top ook op 26. jan was. De AEX is nu eenmaal een vreemde eend in de bijt, daar is het met dezelfde bewegingen anders verlopen, haar top kwam ietsjes later.. Maargoed deze Europese 4 zaten eerder in een bearmarkt dan dat je zou denken, als eenmaal de top bereikt is mag het wel zo genoemd worden..

  En bearmarkt is geen kattenpis, ze kan, met haar nodige correcties omhoog, de boel aardig verstoren hier en daar. Zul je het dan nog hebben over een aandeel?.., Beter Bed in dit geval, want die bear zal doorgaan..
 2. forum rang 6 posilies 26 oktober 2018 14:17
  quote:

  Helvan'18 schreef op 26 oktober 2018 13:09:

  Zowel Bel20 als DAX en Eurostoxx600 hebben gelijke tred gehouden met Dow Jones, waar haar top ook op 26. jan was. De AEX is nu eenmaal een vreemde eend in de bijt, daar is het met dezelfde bewegingen anders verlopen, haar top kwam ietsjes later.. Maargoed deze Europese 4 zaten eerder in een bearmarkt dan dat je zou denken, als eenmaal de top bereikt is mag het wel zo genoemd worden..

  En bearmarkt is geen kattenpis, ze kan, met haar nodige correcties omhoog, de boel aardig verstoren hier en daar. Zul je het dan nog hebben over een aandeel?.., Beter Bed in dit geval, want die bear zal doorgaan..
  Bel 20 is vooral AB Inbev die de koersval veroorzaakt!
 3. wikideviking 26 oktober 2018 15:53
  Als de rente oploopt leidt dat tot economische afkoeling dus minder kredietverstrekking. Dat raakt de banken in hun inkomsten. Daarnaast neemt het risico op wanbetaling op bestaande leningen toe, zeker nu veel bedrijven tot over hun oren met goedkope schuld zijn gefinancierd. Tot slot het politieke risico in Turkije, Italie en nog de valutaproblematiek. Dat alles weegt zwaarder dan de positieve effecten van een hogere rente.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links