Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeleggersFair: AEX op top?

BeleggersFair: AEX op top?

Als de BeleggersFair maatgevend is moet de AEX in de buurt van een top staan. Als ik dit tik barst de Beurs van Berlage in Amsterdam uit haar voegen van de drukte op deze beleggersbeurs. Veel bezoek én, behalve bekende en grote namen, opvallende stands van bedrijven die u niet meteen met de beurs associeert.

De vuistregel is simpel. Hoe hoger de beurs staat, hoe meer aanbod en bezoek op zulke beurzen en vice versa. Ik heb ze meegemaakt, Dag van het Aandeel of Belegger of hoe ze ook maar heten, dat er werkelijk geen kip was en kwam. Het kwam zelfs voor dat ze helemaal niet doorgingen. De jaartallen kunt u raden. 

Afgaande dat u op de BeleggersFair  over de hoofden kunt lopen en u ook van harte wordt wordt uitgenodigd uw geld te steken in drank, vakantiehuisjes en beleggingen die alleen maar omhoog kunnen, zitten we blijkbaar weer aan de goede kant van de cyclus. Ik geef u een kleine rondleiding met eigen foto's.

De stands van Binck, BNP Paribas, De Giro, Think! en de alle andere gearriveerde namen in de financiële industrie, laat ik even voor wat ze zijn. Ik geef u een beeld van de drukte en die andere aanbieders. Ook goeiedag, niet dringen graag.

 

U verwacht het niet. Over de hoofden lopen in Nico Bakkers Witte Candle Collosseum:

 

Vakantiehuisjes Botswana en een belegging die alle maar kan stijgen: wat wilt u nog meer? Zal wel toeval zijn dat uitgerekend Corné van Zeijl daar links van dat bord staat :-) 

 

Nog meer vakantiehuisjes:

 

Of hebt u liever Scotch? Mooie afdronk, maar geen dividend natuurlijk. Die 40% op het etiket betekent wat anders.

 

Wijntje er bij? Die doen 11%. Grappig. Precies het percentage dat de AEX ook sinds 1983 bruto gemiddeld doet. 

 

Er zijn zelfs mensen bij de IEX-stand: dan moet de top nabij zijn toch? :-) Prettig weekend. Meest gestelde vraag aans ons: noem eens een aandeel! Nee, niet eens waar bitcoin naat toe gaat. Raadpleegt u daarvoor Mieke Telkamp. 

 

Oh, we zijn ook nergens veilig :-) Jullie ideetjes? Wat zal ik Kay eens aansmeren?

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links