Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina?!

Ordina?!

 

Ik eet van twee wallen en dat maakt mijn buikje rond.

Geniale posting kom ik tegen op het Ordina forum. Geen idee wie het is, zal wel een handelaar zijn die een paar goede trades Ordina heeft gedaan. Of hij doet alsof... :-) Maakt niet uit. In ieder geval is iedereen flabbergasted van de KW1-cijfers: voor het eerst sinds de Batavieren de Rijn afzakten boekt Ordina meer omzet.

Flauw grapje, maar u snapt het. De analisten van SNS Securities - dat het aandeel meteen op buy zet - en ING dansen de horlepiep. Ik citeer ABM Financial News:

Analist Johan van den Hooven noemde de omzetgroei van 1,5% in het eerste kwartaal "een totale verrassing", aangezien de analist "na vele jaren" van dalende omzetcijfers opnieuw krimp verwachtte. De marge op het terugkerende bedrijfsresultaat (EBITDA) verbeterde op jaarbasis van 4,7 naar maar liefst 7,3%.

ANP heeft de reactie van ING:

De kwartaalupdate van Ordina toont de eerste signalen van een voorzichtig herstel. Dat constateren analisten van ING dinsdag in een reactie.

Verder volgt alleen Rabobank het aandeel. Als iemand de update van vandaag heeft graag, want wij lezen in onze Reuters Eikon alleen af dat de bank het aandeel ook op buy zet. Meer informatie hebben wij ook niet. Hoe dan ook, u ziet de koers exploderen op nu al veertien keer de omzet van de laatste tijd.

 

 

Tussen hoop en vrees

Ja, het kan dat dit het begin van het einde is de jarenlange ellende bij Ordina. Een blogje eerder op IEX leest u dat zelfs notoire brekebenen als Wessanen en Corbion het tij succesvol hebben weten te keren. Waarom zou dit niet bij Ordina kunnen? De grafiek is duidelijk. Uit piëteit zet ik de AEX er maar niet bij.

Eén ding voor als u long gaat als belegging, omdat u denkt dat Ordina weer de waarde gaat scheppen en geld verdienen. Hanteer dan geen koersdoel als 20 of misschien wel 40 euro, omdat die toevallig ooit op het bord stonden. Scheelt nu al teleurstellingen. Alleen kopen omdat u hoopt dat Ordina er bovenop komt ook.

Hopen is verkopen, is een oud gezegde op de beurs. Verder ziet u aan de buikje-rond-meneer dat Ordina nog een heerlijk aandeeltje is voor handelaren, speculanten, gelukszoekers en opportunisten (en daar is werkelijk helemaal niks mis mee!). Zolang een cent daar meteen bijna een procent is zal dat zo blijven.

Is er ook nog dat aloude overnameverhaal. In eerste instantie dacht ik vandaag dat eventuele belangstellenden nu menen dat de gouden kans wel over is, om het aandeel voor een appel en ei van de beurs te halen. Misschien is het juist het tegenovergestelde: Ordina is wellicht geen sterfhuis en een waardevolle aanwinst.

Hoe dan ook, de KW-cijfers van vandaag zorgen eindelijk eens voor prettige reuring bij Ordina. Dat is al heel wat. Beetje lastig te ontwaren, maar u ziet dat in de afgelopen jaren er vaker goede moed was. Tot dusverre liep dat op een teleurstelling uit. Vooral iets met de overheid, zeg maar. Weet u nog die tv-uitzendingen over corruptie?

En dat is het minpunt in de KW1's: overheidsopdrachten trekken nog niet aan. ING stelt dat wellicht de bodem is bereikt. Als dat zo is... Maar dan is de grote koerswinst ook meteen weg, reken daar maar op.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
 2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
 3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 lanciared 26 april 2016 17:56
  Arend, Jawel Ordina komt er zeer zeker terug bovenop.
  En 20 of 40 euro gaat nooit bereikt worden, maar wat niet wegneemt dat de huidige koers van gisteren 1,07 euro veel te laag was.
  Informatici zijn welhaast niet te vinden, in Belgie draait het heel goed, en had toch eerder een koers van bijna 1 x de omzet in gedachten voor dit hier, bij verder herstel van de activiteiten.

  Neen ,zelfs 1,5 x de jaaromzet wisselden ICT bedrijven in Belgie enige tijd terug van eigenaar.

  Koersexplosie van vandaag dus niets speciaals, koers was veel te laag, en lijkt me meer op wat corrigeren naar eerder een begin van normaal niveau, richting 2 euro.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links