Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuw oliescenario

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2014 14:12
    Lijkt wel een droom voor de US. De saudi's doen precies wat de yankies willen. Want als iemand mekkert over de prijs manipulatie kan men gewoon naar de saudi's wijzen. Daarnaast wil de US toch minder afhankelijk van hun zijn...te zijner tijd een regime change organiseren in dat land. Russen, Brazilianen,Argentijnen(burgers en rijke lui) kopen intussen steeds meer dollars...
    Brazilie zal moeilijker geld verdienen met zijn Olie inspiraties.
    ...
    Nico, een leuke voor jouw, past in jouw straatje..
    ...de Brics willen hun eigen IMF/BIS ...ze zullen hun eigen munten koppelen aan goud(want ze kopen dat spul niet in voor jan met de...)...en dat met of zonder een uitwisselbare gemeenschappelijk munt, zoals de euro...
    Wat zal de US dan gaan doen om dat gevaar op te vangen...
  2. Bangizwe 29 oktober 2014 14:27
    Volgens mij is het, hetzelfde verhaal zoals met de landbouwgrondstoffen. Hoge prijzen hebben er toe aan gezet om meer te investeren. Ook in alternatieven. Maar in een wereld die 80 tot 90 miljoen vaten per dag nodig heeft zal dat toch niet overdreven lang gaan duren denk ik. Zelfs met de alternatieven er bij. Maar waar gaat de bodem liggen. Dat zal voor bedrijven als Fugro wel van groot belang gaan zijn denk ik. Sommige zijn al wel wat goedkoper, maar bij een iets meer globalere correctie gaan die nog veel dieper kunnen. Ik heb in elk geval schrik om te kopen.
  3. Henk30 29 oktober 2014 16:50
    Uit nederlandse zicht is het handiger de olieprijs (en ook andere priizen, zoals de goudprijs) in Euro te bekijken. Dat die grafiekjes alleen in dollar op IEX verwschijnen is uiterts onhandig.

    De grafiek voor olie in Euro toont voor de oliepuijs sinds 2011 een keurige licht naar beneden wijzend trendkanaal met lage schomellingen (binnen 10%), met een iets grote op en neer beweging eind 2011, en nu dus eeen uitbraak door de onderkant - dus op basis daaarvan correctie omhoog verwacht.

    Voor degene die in technische Analyse geloven is volgens mij het enigste juiste de olieprijs in een valuatmandje naar verhouding van de afname van de olie uit te drukken en daarop de analyse te baseren.

    Overigens: De dollar in Euro vermindert in waarde door de hogere kerninflatie in de US. Gemiddeld op langere termijn zover ik goed heb ongeveer evenveel als dat inflatie verschil.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links