Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Suikeroom Peter Paul

Suikeroom Peter Paul

Op de Belgische beurs maakt het weinig indruk. Sucraf doet 0,0% op een omzet van welgeteld 410 stukjes van zeg gemiddeld 0,26 euro. Value8 doet +3% op heel wat meer omzet. Typsiche Peter Paul de Vries-actie, denkt u wellicht, om één dag voor het mogelijk opheffen van een lege beurshuls een belang te nemen.

Vervolgens mag u gaan gissen. Want het is nog volstrekt onduidelijk wat Value8 met het fonds wil - ondanks wat uitleg in haar eigen persbericht - en wat ze voor het belang heeft betaald. ANP schrijft:

De prijs die Value8 voor de vordering betaalt, ligt volgens de investeringsmaatschappij ver beneden de waarde van die vordering. Ook de aandelen zijn volgens Value8 verkregen voor een prijs die lager is dan de beurskoers, maar boven de laagste koers van 2014. Dat was in februari toen het aandeel Sucraf op de beurs in Brussel een waarde noteerde van 14 cent. Value8 heeft naar eigen zeggen niet het voornemen een bod op de resterende aandelen Sucraf uit te brengen.

Het Belgische De Tijd heeft een kort interview met De Vries, maar ook daar wordt u niet veel wijzer van. Dit is eigenlijk de enige harde informatie die hij geeft, maar dat staat ook al in dat persbericht:

"Met een belang van 26 procent is Value8 nog altijd een minderheidsaandeelhouder. We staan dus nog niet aan het roer van Sucraf. We zullen eerst een vertegenwoordiger in de raad van bestuur moeten krijgen en daarna ook de balans van de groep gezonder maken."

Vervolgens:

"Value8 is zelf ook via zo'n 'reverse listing' naar de beurs getrokken. En de voorbije vijf jaar waren we een van de best presterende aandelen op de beurs van Amsterdam.' Ik ben al sinds mijn vijftiende met de beurs en beleggen bezig. Ik zou het gewoon zonde hebben gevonden als een bedrijf als Sucraf plots van de beurs zou verdwijnen.

Dit lijkt me een veel beter alternatief voor de beleggers. Al moeten mensen ook geen onrealistische verwachtingen hebben. De tijd dat Sucraf aan 15 euro noteerde komt niet meer terug. Maar je blijft beter met iets over dan helemaal niets."

Ik zou het gewoon zonde hebben gevonden als een bedrijf als Sucraf plots van de beurs zou verdwijnen: ik heb groot respect en diepe bewondering voor De Vries, maar hier trap ik niet in :-) Hij wil geld verdienen en waarde scheppen. Goed zo! Hij vertelt alleen nog niet hoe hij dat met Sucraf denkt te doen.

 


(fullscreen)


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
 2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
 3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 keffertje 19 augustus 2014 17:26
  Hoi Arend Jan,

  iets beter kijken, de getallen die je noemt zijn van gisteren. Het aandeel staat al de gehele dag in de freeze omdat de verwachte openingskoers € 1 is (een verviervoudiging van de koers), want je weet, alles wat don pedro aanraakt verandert in suiker eh... goud :)
 2. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 februari 2015 15:16
  zo 01 feb 2015, 13:05
  'De Vries wordt bestuurder bij Sucraf'
  BRUSSEL (AFN) - Topman Peter Paul de Vries van investeringsbedrijf Value8 wordt bestuurder bij het Belgische beursfonds Sucraf. Dat meldde De Tijd.
  Naar Value8 detailpagina >

  Volgens de krant wordt De Vries bij de bijzondere aandeelhoudersvergadering in maart voorgedragen als nieuwe bestuurder bij Sucraf.

  Value8 bezit 26 procent in Sucraf, een beursgenoteerde vennootschap zonder actieve operationele activiteiten. Wel heeft het bedrijf een belang in Sucki, een Congolese suikerrietonderneming die in 2011 volgens Value8 op onwettige wijze door de Congolese staat werd onteigend.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links