Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASML en AEX-index onder de loep

Frank van Dongen is op vakantie. Gelukkig heeft hij een broer die net zo goed thuis is in de technische analyse.
 
AEX-index
De AEX-index zit nog steeds in een opgaande trend. Die trend, die op 31 juli is ingezet, is na 10 handelsdagen nog steeds intact en stijgt per dag met 2,7 punt.
 
 
Toch moeten we oppassen dat we dit trendkanaal niet aan de onderkant gaan verlaten! De stochastics zijn momenteel eerder wat negatief en op de grafiek heb ik met verticale lijnen de omslagpunten aangeven. Het is duidelijk te zien dat dit wel degelijk een belangrijke indicator is voor de AEX-index!

Het is dus zaak dat we maandag niet lager gaan sluiten dan het slot van vrijdag (684). Als dit wel gebeurt zijn we uit het trendkanaal en kunnen we terugzakken tot 675,9. 
 
Ook het week PIVOT punt ligt op 682,4 en heeft bijna een gelijke waarde als de onderkant van het trendkanaal dubbel oppassen dus!
 
Voor mijzelf neem ik het PIVOT punt van vrijdag als keerpunt, gaan we lager dan 683,30 zullen de hausseposities dubbel gedraaid worden!
Kortom: Koop korte termijn puts als de index onder de 683 komt, eerste steun zal rond de 676 liggen.
 
 
 
ASML
De koers van ASML (nieuws, forum, research) heeft het de afgelopen weken zwaar te verduren gehad.
 
 
De NASDAQ kreeg er flink van langs en daarbij hoort natuurlijk ook ASML. Ondanks de mooie resultaten van Applied Materials is er toch nog veel onzekerheid over de cyclus waar de chipmakers nu in zitten. De details over deze cycli weet ik niet precies en laat ik maar over aan de fundamentele analisten...
 
Wat wel duidelijk te zien is is dat de koers weer tegen de neergaande trendlijn aanhikt. Ook lijken de bodems van afgelopen week iets hoger te liggen. Dat duidt op wat accumulatie ( een mooi woord voor kopers! )
 
Echt veel kunnen we er nog niet mee doen, maar als we de neergaande trendlijn naar boven kunnen doorbreken moet je er als de kippen bij zijn om mee te doen! Wij kopen calls of stukken als de koers de trendlijn breekt. Koersdoel na doorbraak 46 euro. ( 50% retracement )
 

Ronald van Dongen is (net als bij zijn broer Frank), het pseudoniem van een bekende Amsterdamse handelaar. De Van Dongens schrijven hun columns op persoonlijke titel. Ronald handelt voor zijn werkgever in diverse financiële producten, en deze posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op info@iex.nl.

Ronald van Dongen, de virtuele tweelingbroer van Frank van Dongen (Cees Smit), is het pseudoniem van de Amsterdamse beurshandelaar Gerard Kaldewaaij. De Van Dongens schrijven hun columns op persoonlijke titel. Kaldewaaij werkt onder andere voor Today's Beheer in Spanje en voert het dagelijkse beheer over het Care Fund. Hij handelt in diverse financiële producten; de posities die hij inneemt kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Ronald van Dongen

Ronald van Dongen, de virtuele tweelingbroer van columnist Frank van Dongen, is het pseudoniem van de Amsterdamse beurshandelaar Gerard Kaldewaaij. Kaldewaaij werkt onder andere voor Today's Beheer in Spanje en voert het dagelijkse beheer over het Care Fund.

Meer over Ronald van Dongen

Recente artikelen van Ronald van Dongen

  1. aug '12 Oil vs Oil 1
  2. aug '00 De kracht van technische analyse
  3. aug '00 Hagemeyer & Unilever

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links