Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Yes I Cahn

Terwijl Twitter zich naar verluidt opmaakt voor een beursgang met een waardering van 10 miljard dollar is de vraag of er geld met of op Twitter kan worden verdiend vorige week met een luid en duidelijk "Yes, I Cahn" beantwoord.

Nadat hedgefundmanager Carl Icahn via twee tweets zijn positie en ideeën voor Apple kenbaar maakte, steeg het aandeel die handelsdag (13 augustus) met bijna 5%. Het ging om de volgende twee tweets:

Met deze twee tweets nam de beurswaarde van Apple toe van ongeveer 425 dollar naar 445 miljard dollar - 20 miljard dollar dus. Dit is natuurlijk Apple met peren vergelijken, maar elke Icahn-tweet was dus 10 miljard dollar waard, precies evenveel als de totale vermeende beurswaarde van Twitter. (Daar steekt de waarde 1.080,54 dollar van mijn @erikmauritz-twitteraccount volgens twalue.com helaas nog een beetje schril bij af.)

En ook na 13 augustus is Apple nog verder gestegen...

Arend Jan Kamp vroeg zich vorige week al af hoe enthousiast beurswaakhond SEC over deze gang van zaken zal zijn, maar ook voor u kan Twitter wellicht waardevol zijn door Carl Icahn en andere hedgefundmanagers te volgen. Al was het maar alleen om de amusementswaarde.


Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas. Mauritz heeft geen positie in een van de genoemde aandelen of fondsen. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen..

Auteur: Erik Mauritz

Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas.

Meer over Erik Mauritz

Recente artikelen van Erik Mauritz

  1. apr '16 De huizencirkel is rond 10
  2. aug '15 Wie is de Slechtste Belegger van Nederland? 7
  3. aug '15 Copycat in de zak

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergen 19 augustus 2013 13:09
    Dit doen de zakenbanken toch dagelijks: eerst zelf (laag) kopen, dan het aandeel aanbevelen en/of koersdoel verhogen, om vervolgens, als de massa, die er telkens weer intrapt, koopt zelf (hoger) te verkopen. Bij afwaardering van een aandeel gebeurt het omgekeerde.
    Hier is toch de hele beleggingsindustrie op gebaseerd. Pas als alle beleggingsmedia deze 'adviezen' niet meer zouden publiceren kan er een eind komen aan deze onzin.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links