Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nabeurs: Feestboek!

Beetje miezerige indices in de VS, maar iedere dag een nieuwe all time high begon ook wel een beetje een sleur te worden, toch :-) Goud, chip-aandelen (Philadelphia Semiconductor Index) en AA(A)-staatsobligaties doen het wel echt slecht. EUR/USD levert iets. Verder nog iets?

 • KW2-cijfers zijn er van Unibal-Rodamco
 • Vattenfall zet Nuon in verkoop. Noteer het maar in Amsterdam, een energie-utilities bedrijf mist node op het Damrak
 • Last but not least, Carlos Slim vindt prijs voor E-Plus die KPN bij Telefónica heeft bedongen te laag, meldt Financial Times

Voor de duidelijkheid: FTIF is de AEX future, daaronder ziet u respectievelijk de DAX, Eurostoxx 50, Bund, S&P 500 en Nasdaq 100 future.

 

Facebook & Co
OK, KW2-cijfers zijn er onder meer van de volgende concerns. Facebook en Visa spreken voor zich, Baidu is de Chinese Google en Qualcomm is reusachtig high-tech concern, dat onderdelen levert aan álle PC-, tablet- en smartphone-fabikanten. Het ideale aandeel als u niet kan kiezen tussen Apple, Samsung et cetera

Klik op de link voor de actuele koers nabeurs in de officieuze over-the-counter handel, ofwel After Hours. Blijf F6'en, ik verzamel links, reacties en wat ik maar tegenkom. Boem, daar gaan we meteen met Baidu maar vooral Facebook, dat de verwachtingen verplettert:

Dit zijn mooie cijfers, vooral die meer dan verwachte omzet voor all vier. Dát is precies waar aandelen dit cijferrondje op worden afgrekend, meer nog dan de winst per aandeel. Nog meer indrukwekkende Facebook cijfers:

 • Daily Active Users: 699 million, up 27%
 • Monthly Active Users: 1.15 billion, up 21%
 • Mobile MAUs: 819 million, up 51%

Kijk, zo reageert de Nasdaq 100 future op de cijfers :-)


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
 2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
 3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 24 juli 2013 22:40
  Ja, gaat lekker Chris. Maar die verwachtingen bij techs slaan eigenlijk nergens op. Analisten tasten volledig in duister omdat de Apple's, Google's, Facebooks etc van deze wereld ze op geen enkele manier voeren.

  Ruim +19% als ik dit tik :-)

  Of, om de meest gebruikte quote onder handelaren en beleggers te citeren:
  "Dit gaat he-le-maal nerregus meer over!"

  Arend Jan
 2. [verwijderd] 25 juli 2013 04:49
  Terugkijkend op woensdag viel me op dat bij de gunstige Duitse PMI's de koersen van AEX en DAX al 5 minuten voor bekendmaking gingen stijgen. Ik zat met sprinters op het vinkentouw, maar wachtte op de cijfers. Na die vijf minuten kwamen de cijfers en was de stijging er weer uit maar dat scheelde bij de sprinters wel zo'n 30%. Ik vraag me af of dat een vast patroon is, dat de koersen vijf minuten vooraf al reageren? Ik zal er eens op letten.
 3. [verwijderd] 25 juli 2013 14:42
  het is zelfs al 25% geworden

  quote:

  Redactie IEX.nl schreef op 24 juli 2013 22:40:

  Ja, gaat lekker Chris. Maar die verwachtingen bij techs slaan eigenlijk nergens op. Analisten tasten volledig in duister omdat de Apple's, Google's, Facebooks etc van deze wereld ze op geen enkele manier voeren.

  Ruim +19% als ik dit tik :-)

  Of, om de meest gebruikte quote onder handelaren en beleggers te citeren:
  "Dit gaat he-le-maal nerregus meer over!"

  Arend Jan
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links