Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbezuinigingen

Nú, om 13:20 uur live geloof ik op RTL-Z. Gesprek met onze minfin Jeroen Diesel Boom die zegt dat je geen "whizzkid" hoeft te zijn om te weten dat er nieuw rondje bezuinigen aan komt. Cursief ja, want wat in Den Haag en in de media bezuiningen heten zijn altijd lastenverzwaringen. Zolang dat kwartje (van Kok) niet valt...

... is er weinig hoop op herstel van dit land. Want wie de overheid met al haar consumptieve uitgaven blijft ontzien ten koste van vooral middenklasse en midden- en kleinbedrijf helpt een economie alleen maar verder naar de knoppen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 bartvde 28 mei 2013 13:49
    quote:

    Rommen schreef op 28 mei 2013 13:47:

    Meer werkeloosheid, nog minder overheid inkomsten, nog meer bezuinigen en wederom meer werkeloosheid en minder inkomsten en weer meer bezuinigen,,,, dit is een beetje de route de komende jaren.
    Inderdaad, als ze nou eens in de andere richting zouden denken, zouden ze zien dat ze nu moeten stimuleren zodat ze meer belastingen binnen krijgen.
  2. kolenboer 28 mei 2013 13:58
    quote:

    Bosporus schreef op 28 mei 2013 13:39:

    Den Haag trekt ons verder het moerras in. Uitputtingsslag gaat maar door. Ik vraag me echt af hoeveel veren er nog te plukken zijn....
    Waar maak je je druk over? Wat is nu 6 miljard. Peanuts. De euro kost ons minimaal een paar duizend miljard. het ergste van alles is nog dat er maar weinig zijn die denken dat uit de euro stappen verstandig is. Zolang de meerderheid ervoor is om in de euro te blijven en de gevestigde orde niet wegstemt moeten ze niet zeuren. Betalen tot je er bij neervalt. Punt!
    Dan is die 6 miljard niks.

    Nogmaals uit de Euro!!!!!!!!!!!! NU!
  3. kolenboer 28 mei 2013 13:59
    quote:

    Yugo_belegger schreef op 28 mei 2013 13:58:

    Gewoon geld blijven uitgeven maar in een ander land! laat die Diesel boom maar eens voelen er zijn meer middenklassers dan rijken!
    Protesteren zonder dat je de straat op hoeft. Internet bestellingen bij buitenlandse webshops.
    En ik dan? Dan ga ik failliet.
  4. Moneyball 28 mei 2013 14:01
    quote:

    bartvde schreef op 28 mei 2013 13:49:

    [...]
    Inderdaad, als ze nou eens in de andere richting zouden denken, zouden ze zien dat ze nu moeten stimuleren zodat ze meer belastingen binnen krijgen.
    Dat er getracht moet worden de economie te stimuleren zal men ook in Den Haag niet tegenspreken. Het is daarom meer de vraag hoe dan wat.
  5. forum rang 7 rene l 28 mei 2013 14:16
    Ik zag die man ook net op tv in de herhaling.
    Wat een vertoning, geen enkele emotie van deze eurofiel.
    Mij beangstigd een dergelijke rover wel, wat worden zijn nieuwste plannen om nog meer van ons te onteigenen.
    Op een maandagmorgen alle banken onteigend?

    Totaal geen enkele binding meer met ons land, opduvelen met deze gasten, ze hebben al heel veel kapot gemaakt, daadkracht ontbreekt, we hebben ervaren zakenmensen nodig om ons land er weer bovenop te krijgen.

    Normale burgers weten al tijden dat dit er aan staat te komen, hiervoor hoef je geen wizzkid te zijn.

    Alles in het belang van Europa, het door ons gedoneerde geld zal lang van zijn leven nooit terugkomen, nee, de volgende stortingen worden al voorbereid.
    Kijk ook eens even naar de buitensporige kosten van het nieuwe clubhuis van de ECB, deze reizen werkelijk de pan uit, logisch dat ze deze willen camoufleren.
    Er staat overal zat leeg.

  6. _/bart\_ 28 mei 2013 14:22
    Als er 1 partij is die het land schade heeft berokkend dat is het de PVDA wel. Daarom zal ik niets anders verwachten van de maatregelen van Dijsselbloem. Het is echt ongelooflijk dat het volk dit allemaal pikt, wat een prutser zijn het toch!

    Ipv dat ze nou verder bij de overheid gaan bezuinigen, daar moeten de kostenbesparingen gehaald worden, niet door lastenverzwaringen bij de burger. Er is geen andere oplossing, en overal is ff de fraude aanpakken, de overheid is clearly not in control
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links