Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Diverse jaarvergaderingen en macrocijfers op de agenda
Beeld: ABM Financial News

Diverse jaarvergaderingen en macrocijfers op de agenda

(ABM FN-Dow Jones) Aankomende week zal opnieuw gedomineerd worden door de nodige macrocijfers, terwijl de lijst met jaarvergaderingen ook goed gevuld blijft.

Verder heeft Wall Street een verkorte handelsweek in verband met Memorial Day. Hierdoor zijn de Amerikaanse beurzen op maandag gesloten. Wel staat maandag de Duitse Ifo index op het programma.

Op dinsdag volgen dan de eerste macrocijfers uit de VS, waaronder de huizenprijzen zoals berekend door Case Shiller en het consumentenvertrouwen.

Op woensdag krijgen beleggers inzicht in het consumentenvertrouwen in Duitsland en Frankrijk, naast Duitse inflatiecijfers. Dan zal ook worden uitgekeken naar het Beige Book dat de Fed ’s avonds publiceert.

Richting het einde van de week zal ook het consumentenvertrouwen in de eurozone bekend worden gemaakt. Een belangrijk richtpunt is evenwel het cijfer over de economische groei in de VS. Hier kijkt de Federal Reserve onder meer naar bij het bepalen van het monetair beleid.

"De Amerikaanse economie vertoont een opmerkelijke veerkracht, ondanks de wereldwijde economische onzekerheden. De groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product blijft robuust, wat zorgt voor een gunstig klimaat voor aandelenbeleggingen", zeiden portfoliomanagers Erin Browne en Emmanuel Sharef van Pimco. Zij geven de voorkeur aan Amerikaanse large-cap aandelen, "die met solide balansen in staat moeten zijn om beter te presteren in verschillende economische scenario’s. Specifiek zien we kansen in sectoren zoals technologie en industriële cyclische sectoren," aldus Browne en Sharef.

De week wordt afgesloten met inflatiecijfers uit Nederland, Frankrijk en de gehele eurozone. Uit Frankrijk komen ook groeicijfers.

Op bedrijfsvlak breekt er een rustige periode aan. Diverse bedrijven houden nog wel een jaarvergadering, waaronder ASR, OCI en JDE Peet's in Nederland. In België gaat het om onder meer Ackermans & van Haaren, Solvay en D'Ieteren. Die laatste komt op donderdag ook nog met een kwartaalupdate. Ascencio komt met halfjaarcijfers.

Ook gaan er diverse aandelen ex-dividend, zoals Aalberts en Van Lanschot Kempen op maandag, NN Group op dinsdag en ASR op vrijdag. In Brussel zullen onder meer Ackermans, Elia en Euronav volgende week ex-dividend noteren.

In de VS is er nog wel een laatste restje bedrijfsresultaten. Onder meer HP, Salesforce en Best Buy openen komende week de boeken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

BEL 20 kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

BEL Mid kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

BEL Small kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.