Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Zeven op de tien winkeliers open voor afhalen'

Gepubliceerd op 10 februari 2021 18:50 | Views: 1.257

DEN HAAG (ANP) - Circa 72 procent van alle winkeliers biedt klanten sinds woensdag de mogelijkheid om artikelen af te halen via het zogeheten click and collect. Dat meldt branchevereniging INretail op basis van een flitspeiling onder de leden. Nog eens 6 procent van de winkeliers zegt op een later moment de afhaalconstructie in te zullen stellen. Daarbij zorgt onder andere het barre winterweer voor een vertraging.

Volgens INretail verwacht geen van de ondernemers met de afhaaloptie de gemiste omzet door de winkelsluiting te kunnen herstellen. Daarvoor moeten de winkels open. Ruim de helft van de ondernemers denkt dat bestellen en afhalen voor maximaal 10 procent meer omzet zorgt. Voor één op de vijf ondervraagden gaat het om maximaal 20 procent meer omzet dan zonder afhaalmogelijkheid.

Volgens INretail is het heropenen van de winkels per 3 maart de enige mogelijkheid om ontslagen en faillissementen te voorkomen. Volgens de brancheorganisatie is veilig winkelen ook goed te organiseren. Niet-essentiële winkels zijn in Nederland al sinds 16 december gesloten.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare