Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Een huis is inmiddels onbetaalbaar, maar een aandeel Heijmans niet

Een huis is inmiddels onbetaalbaar, maar een aandeel Heijmans niet

Als er één bedrijf profiteert van de huidige woningmarktcrisis, is het Heijmans wel. Het nieuws uit de bouwsector is uitzonderlijk positief de laatste tijd. De woningmarkt loopt vast en het ziet er niet naar uit dat dit probleem snel kan worden opgelost, want er moeten jaarlijks 100.000 woningen worden bijgebouwd (naar uiteindelijk 1 miljoen huizen in 2030).

Bovendien is een gemiddeld huis inmiddels onbetaalbaar geworden voor een starter met een modaal jaarinkomen. Vanochtend bleek namelijk dat een huis in april 2024 zo’n €435.000 moet kosten.

Koers YTD +70%

Het nieuws is simpelweg dramatisch voor wie voor het eerst een huis wil kopen, maar dat geldt niet voor de koersontwikkeling van Heijmans, want year-to-date (ytd) is Heijmans het hardst gestegen aandeel van het hele Damrak. Sinds begin dit jaar is een aandeel Heijmans namelijk zo’n 70% meer waard geworden.

Branchegenoot BAM volgt met een ook meer dan prima rendement van 57%. Dan hebben we het nog niet eens over het royale dividendrendement van BAM (5,3%) en Heijmans (7,1%). 

Vandaag stijgt de koers van Heijmans ruim 10% op een goed gelande strategie-update. Heijmans ziet een duidelijk groeiende vraag naar woningen, evenals vervanging en het onderhoud van gebouwen en bedrijfspanden. Ook wil Heijmans een belangrijke rol gaan vervullen bij het onderhouden van (snel)wegen en viaducten. Dit alles is te herleiden naar drie kernpunten van Heijmans: wonen, werken en verbinden.

Voor 2027 moet de omzet naar €3 miljard en moet de onderliggende ebitda-marge uitkomen tussen de 7 en 9%. Over 2023 lag de omzet van Heijmans op €2,1 miljard en de marge op 6,9%. Daarnaast wil de bouwer de helft van het nettoresultaat uitkeren als dividend in contanten.

Beleggers reageren enthousiast en niet geheel onlogisch stijgt BAM gezellig mee op dit nieuwtje. Heijmans CEO Ton Hillen gaf eerder al aan dat het aandeel Heijmans nog veel hoger zou moeten staan. Waarom Hillen dat vindt, kunt u teruglezen in dit interview.


Youri van Heumen is (eind)redacteur. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Youri van Heumen

Youri van Heumen is sinds zijn tienerjaren al bezig met de beurs. Nu, na het behalen van zijn diploma van de opleiding voor journalistiek in Tilburg, mag hij zijn passie voor en kennis van de beurs delen door een divers portfolio aan mooie verhalen op te bouwen.

Meer over Youri van Heumen

Recente artikelen van Youri van Heumen

  1. AEX moet het goede voorbeeld geven en zorgt Triple Witching voor een heksenketel?
  2. 10 essentiële beleggingstips van Warren Buffett
  3. Slotcall: AEX pakt 3 punten en als zelfs Franse EK-gangers zich met de politiek bemoeien..

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.