Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chipgigant Intel boekt opnieuw recordomzet

SANTA CLARA (AFN) - De Amerikaanse chipgigant Intel heeft in het tweede kwartaal wederom een recordomzet in de boeken geschreven, nadat er in het eerste kwartaal ook al een record werd neergezet. Volgens interim-topman Bob Swan blijft het daar waarschijnlijk niet bij. Hij is ervan overtuigd dat het techbedrijf in het derde kwartaal opnieuw een recordomzet kan boeken.

De opbrengsten in de afgelopen periode bedroegen 17 miljard dollar. Dat is 15 procent meer dan de omzet in het tweede kwartaal van vorig jaar. Vooral bij de productie van chips voor datacentra (data-centric) liepen de zaken goed. Hier stegen de opbrengsten met een ruim kwart. Ook bij de pc-tak zat de omzet in de lift.

Onder de streep bleef 5 miljard dollar over, fors meer dan de nettowinst van 2,8 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Intel schroefde bij de publicatie van zijn resultaten ook de verwachtingen voor het hele jaar verder op. Het concern rekent nu op een jaaromzet van 69,5 miljard dollar, oftewel 2 miljard dollar meer dan bij een eerdere voorspelling.

Overigens staat Swan nog niet heel lang aan het hoofd van het bedrijf. Hij is de tijdelijke vervanger van Brian Krzanich die in juni per direct aftrad vanwege een relatie met een werknemer. Volgens Intel druist dat in tegen de regels bij het bedrijf. Swan was hiervoor de financieel directeur van het grootste chipconcern ter wereld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML
Intel Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. ASML Holding 17:39
    858,800
    +3,01% +25,100
  2. Intel Corp 25 apr
    35,110
    +1,77% +0,610

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links