Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Solide cijfers Marel'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten over het afgelopen kwartaal van Marel zijn solide. Dat schrijven de marktkenners bij ING. Zowel de omzet als de aangepaste brutowinst kwamen boven de verwachtingen uit. Vooral de divisie die zich specialiseert in machines voor de verwerking van kip deed volgens de analisten goede zaken.

Hoewel het management bij de handelsupdate waarschuwde dat de exceptioneel gunstige marktomstandigheden van de afgelopen tijd ten einde komen, staat Marel er alsnog goed voor, concludeert ING. De hoeveelheid orders is weliswaar aan het afnemen maar staat nog steeds op een gezond niveau.

Naast sterke financiële prestatie van Marel, richten de analisten van ING hun blik vooral op de mogelijke overnames. Zij wijzen op een aanzienlijke geldpot die de machinemaker kan inzetten om bijvoorbeeld bedrijven in de vis- en vleesmarkt in te lijven.

ING hanteert een buy-advies op Marel met een koersdoel van 4,60 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 10.20 uur 2,7 procent hoger op 4,50 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links