Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Mobiele dataverbruik flink omhoog in zomermaanden

Gepubliceerd op 22 december 2020 10:45 | Views: 1.623

KPN 03 mrt

2,82 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - Het mobiele dataverbruik in Nederland heeft een vlucht genomen in het derde kwartaal. Nieuwe cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) wijzen op een toename van 20 procent vergeleken met het tweede kwartaal. Een mogelijke verklaring voor de toename is dat mensen meer buiten waren in de zomermaanden en dus meer gebruik maakten van hun mobiele data en minder van wifi, stelt de toezichthouder.

Alles bij elkaar werd er 264 miljard MB verbruikt. In de eerste maanden van de virusuitbraak viel het nog op dat Nederlanders veel meer belden dan normaal, maar dat lijkt inmiddels weer voorbij. Na een stijging in het eerste halfjaar, daalde het aantal belminuten voor vaste telefonie weer tot het niveau van voor corona. Ook het aantal mobiele belminuten ging omlaag.

De ACM publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. In totaal zijn 7,5 miljoen huishoudens aangesloten op internet, zo komt ook naar voren. Steeds meer mensen nemen een internetverbinding op basis van glasvezel, dit gaat ten koste van koper en kabel. In het derde kwartaal hadden ruim 1,5 miljoen huishoudens een internetverbinding via glasvezel, 59.000 meer dan in de voorgaande periode.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 67% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. WijHetVolk 22 december 2020 18:14
  Zou wel willen weten hoeveel energie dat nu uiteindelijk kost (Opladen, verbruik per Gb, servers etc etc)
  Ben ook wel benieuwd hoeveel "klimaatverbeteraars" meer/minder gebruik zijn gaan maken van deze energieverslinders.

  "Wie een iPhone gebruikt, verbruikt jaarlijks in ieder geval 360 kilowattuur (kWh) elektriciteit. Daarmee verbruikt het meer dan een niet-zuinige koelkast. Mills nam in het onderzoek overigens niet de 500 kWh op, die het kost om een smartphone te produceren.

  Groen?
  Het opladen van uw smartphone kost ongeveer 3,3 kilowattuur. De andere 356,7 kilowattuur zijn ‘verborgen’ energiekosten. Door het totale smartphonegebruik vervuilen we het milieu, omdat de meeste datacenters niet groen werken."

  Bron: www.energievergelijken.net/uw-smartph...
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare