Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstwaarschuwing bij General Electric

BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft een winstwaarschuwing gegeven voor heel 2017 onder druk van de moeizame marktomstandigheden bij diensten en producten voor de energiesector.

Volgens de nieuwe topman John Flannery heeft GE een zeer uitdagend kwartaal achter de rug. De nettowinst ging met 10 procent omlaag tot 1,8 miljard dollar. Bij het onderdeel Power, de belangrijkste divisie van GE, halveerde de winst. Bij de tak Oil & Gas werd een verlies geleden. Er waren onder meer afboekingen en herstructureringskosten.

Het concern verlaagde zijn verwachting voor de winst per aandeel dit jaar naar 1,05 tot 1,10 dollar, van een eerder voorspelde 1,60 tot 1,70 dollar per aandeel.

Omzet

De totale omzet steeg wel met 14 procent, tot 33,5 miljard dollar. GE is actief op het gebied van onder meer krachtcentrales, windmolens, vliegtuigmotoren, verlichting, producten voor de olie- en gassector, locomotieven en medische apparatuur.

De cijfers en verwachtingen van GE vielen slecht bij beleggers. In de handel voorbeurs in New York gaat het aandeel fors omlaag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links