Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina diep in het rood

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina heeft in de eerste helft van het jaar een fors verlies in de boeken gezet. Dat bleek donderdag uit de halfjaarcijfers van de automatiseerder.

Het bedrijf leed een verlies van 3,9 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een kleine winst van 100.000 euro overbleef. De omzet zakte met bijna 7 procent tot 172,7 miljoen euro. In Nederland, en dan vooral binnen het overheidssegment, had Ordina het zwaar te verduren. De opbrengsten in ons land kelderden met ruim 9 procent. In België/Luxemburg was sprake van een omzetgroei met 3,2 procent.

,,De berichtgeving en discussies over ICT-projecten bij de overheid leiden tot vertraging in besluitvorming met betrekking tot ICT-investeringen in Nederland'', aldus topman Stépan Breedveld. Ordina, dat geen verwachtingen voor de komende periode uitspreekt, gaat zijn besparingsprogramma uitbreiden van 6 miljoen euro naar 8 miljoen euro.

Plannen

De reorganisatie gaat ten koste van ongeveer honderd arbeidsplaatsen (fte), zei financieel directeur Jolanda Poots-Bijl in een toelichting. De maatregelen worden daarmee ,,ruim'' opgezet, gaf ze aan. ,,Als de omzet niet implodeert, zal dit een ondersteuning bieden aan het resultaat'', stelde ze.

Breedveld denkt dat de vraag bij de overheid op termijn weer zal toenemen, omdat digitalisering een grote rol speelt in het efficiënter maken van processen en dienstverlening. De overheid blijft daarom een belangrijke sector voor Ordina, gaf hij aan.

Ordina werkt ondertussen wel aan plannen om de resultaten te verbeteren. Die plannen worden bij de presentatie van de jaarcijfers begin 2016 bekendgemaakt, aldus Breedveld. Radicale veranderingen moeten daarbij volgens hem niet worden verwacht. Wel zal er meer focus komen op groeiende markten als die voor clouddiensten en automatisering die verband houdt met de robotisering van arbeidsprocessen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. erjee-ff 20 augustus 2015 08:15
    Waarom? Die titel dekt de lading volledig.

    Als je op zo'n omzet niet in staat bent om winst te maken dan lijkt me duidelijk dat je te veel kosten hebt. Als je vervolgens ziet dat er een jaar geleden een piepklein winstje overbleef lijkt me dat te duiden op structurele problemen.

  2. forum rang 9 objectief 20 augustus 2015 09:24
    Cijfers vallen me niet tegen tenslotte was de verwachte omzetdaling bekend en
    als het personeel niet volledig inzetbaar is dan maak je verlies.
    Diverse personeelsleden zitten thuis en men verwacht dat er wat meer orders in Nederland los komen, want personeel ontslaan kost ook een smak geld.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links