Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koerssprong Barbie-maker Mattel in New York

Koerssprong Barbie-maker Mattel in New York

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek maandag met kleine verliezen aangevangen. Beleggers verwerkten onder meer de vermeende interesse in speelgoedmaker Mattel door branchegenoot Hasbro en de afwijzing van het overnamevoorstel in de chipbranche van Broadcom op Qualcomm. Verder stond General Electric in de schijnwerpers wegens een strategie-update.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 23.360 punten. De brede S&P noteerde 0,2 procent in de min op 2575 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond na een paar minuten handelen 0,3 procent lager op 6730 punten.

Mattel, bekend van onder meer Fisher Price, Barbie en de auto's van Hot Wheels zag zijn beurswaarde met dik 20 procent stijgen. Hasbro zou vrijdag zijn interesse in een overname van Mattel kenbaar hebben gemaakt. Ook het aandeel Hasbro, bekend van onder meer Monopoly en Cluedo, voer wel bij het bericht en won 5,6 procent.

Overname Qualcomm

Qualcomm liet weten geen heil te zien in het voorstel ter waarde van 130 miljard dollar van branchegenoot Broadcom. De chipgigant is van mening op eigen kracht met de overname van NXP die in de pijplijn zit meer te kunnen betekenen voor investeerders. Qualcomm steeg 1,5 procent. Broadcom daalde 1 procent.

Het aandeel GE verloor in de openingsminuten 3,2 procent. Het industrieel conglomeraat maakte onder meer bekend dat het voor de derde keer in zijn 125-jarige geschiedenis het dividend zal verlagen en dat het het mes zet in het personeelsbestand.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '22 Matige groei voor Yum Brands
  2. feb '22 Winst Yum! Brands schiet tekort

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Yum! Brands

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links