Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Saudi-Arabië wil olieproductie weer gaan opvoeren'

Gepubliceerd op 12 juli 2020 14:02 | Views: 7.830 | Onderwerpen: Saoedi-Arabië

Royal Dutch Shell A 11 aug

13,77 0,00 (0,00%)

RIYAD (AFN) - Een groep olielanden, waaronder Saudi-Arabië, probeert oliekartel OPEC en bondgenoot Rusland over te halen om de olieproductie vanaf augustus weer te verhogen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Volgens de krant zouden de landen dit willen vanwege tekenen dat de vraag op de oliemarkt weer aantrekt nu de coronamaatregelen in veel landen versoepeld worden. Waarschijnlijk praten de OPEC-leden komende week in een videoconferentie hierover.

Eerder dit jaar kwamen de olieprijzen nog sterk onder druk te staan door de coronacrisis omdat er veel minder vraag naar olie was, waaronder uit de luchtvaartsector. Inmiddels zijn de olieprijzen weer flink aangetrokken vanwege productiebeperkingen door de OPEC, Rusland en andere producenten en voorzichtig herstel van de vraag.

Toch is het het herstel op de oliemarkt nog erg fragiel, waarschuwde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) onlangs. De opleving van coronabesmettingen op verschillende plekken in de wereld kan het herstel zomaar weer ondermijnen. Volgens het IEA bestaat hierdoor het risico op nieuwe lockdownmaatregelen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 69% zegt kopen 29 stemmen

Gerelateerd

Saoedi-Arabië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Arbitrageur 12 juli 2020 14:50
  Ieder weldenkende inversteerder: slecht nieuws voor de olieprijs. Er word wereldwijd nog steeds meer olie gewonnen dan dat er geconsumeerd word. Covid-19 heeft nog steeds een significante invloed op het gedrag van de consument. Nu het aantal besmetting in de VS en delen van Azie en Afrika exponetieel toeneemt, zal er uiteindelijk meer maatregelingen genomen moeten worden, die net zoals in mei een negatieve impact zullen hebben op het vervoer en productie van goederen, waardoor de vraag naar olie wederom zal dalen. Dit is bearish nieuws.

  Robinhood gokkers: Nee joh, nee joh. komt allemaal goed. Die Saudies begrijpen als geen ander dat het warme weer het kejona virus dood. Nu Trump en de FED hun krachten hebben gebundeld kan mede door de geldprinter alles stijgen, waaronder de olieprijs. Dit is bullish nieuws.
 2. Sebasssss 12 juli 2020 16:31
  quote:

  Thorgall schreef op 12 juli 2020 15:48:


  Slimme zet van SA. Ze willen de schalieboeren in de VS definitief de nek omdraaien. En nu loopt de prijs daarvoor al te hoog op. Dus nu even signaal geven dat de prijs omlaag moet.


  Definitief de nek omdraaien?????? Helaas! Dat gaat echt niet gebeuren. Als een paar olieboeren failliet gaan en saudi krijgt dus zijn zin (en gooit weer de prijsomhoog), komen er altijd weer nieuwe boertjes die in dezelfde put gaan pompen.
 3. forum rang 6 Thorgall 12 juli 2020 16:38
  quote:

  Sebasssss schreef op 12 juli 2020 16:31:


  [...]

  Definitief de nek omdraaien?????? Helaas! Dat gaat echt niet gebeuren. Als een paar olieboeren failliet gaan en saudi krijgt dus zijn zin (en gooit weer de prijsomhoog), komen er altijd weer nieuwe boertjes die in dezelfde put gaan pompen.
  Nope, want de meeste putten zijn helemaal niet rendabel met prijzen onder de 50 dollar. Plus is er vaak sprake van veel verlies van restcapaciteit bij het stoppen en opnieuw opstarten van een platform, waardoor deze niet meer rendabel is. SA weet dit, Rusland ook. Kwestie van lange adem en dat is wat de VS vaak niet heeft. Goede strategie dus.
 4. Sebasssss 12 juli 2020 16:50
  quote:

  Thorgall schreef op 12 juli 2020 16:38:


  [...]Nope, want de meeste putten zijn helemaal niet rendabel met prijzen onder de 50 dollar. Plus is er vaak sprake van veel verlies van restcapaciteit bij het stoppen en opnieuw opstarten van een platform, waardoor deze niet meer rendabel is. SA weet dit, Rusland ook. Kwestie van lange adem en dat is wat de VS vaak niet heeft. Goede strategie dus.


  True, maar dan zeg je met andere woorden dat de olieprijs nooit boven de 50 uitkomt? Als dat zo is begrijp ik je :) Fijn weekend!
 5. forum rang 6 Thorgall 12 juli 2020 18:02
  quote:

  Sebasssss schreef op 12 juli 2020 16:50:


  [...]

  True, maar dan zeg je met andere woorden dat de olieprijs nooit boven de 50 uitkomt? Als dat zo is begrijp ik je :) Fijn weekend!
  Nee, dat schrijf en beweer ik nergens. Als er in de VS immers maar de dreiging bestaat dat SA op ieder willekeurig moment de productie kan opschroeven zal geen kredietverstrekker dat risico meer durven te nemen om geld te steken in schalie.

  Na de huidige faillissementen in schalie kijken investeerders echt wel uit en gaan ze niet over 1 nacht ijs.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare