Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX bouwt winst uit

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs stond woensdag in de middaghandel nog altijd op winst. De hoofdgraadmeter van het Damrak vormde daarmee een uitzondering op het algemene beeld in Europa, waar beurzen in de min stonden in de aanloop naar het overleg in Brussel over Griekenland. De AEX werd vooruitgeholpen door goed ontvangen bedrijfsresultaten van DSM en ING.

Een uur voor het slot noteerde de AEX 1 procent in de plus op 458,34 punten. De MidKap zakte 0,1 procent naar 675,20 punten. De DAX-index in Frankfurt ging ook 0,1 procent omlaag, terwijl de beurzen in Londen en Parijs tot 0,5 procent lager stonden. In Athene zakte de hoofdgraadmeter 4 procent. Vooral de Griekse banken werden van de hand gedaan.

Speciaalchemiebedrijf DSM klom 4,8 procent, na goed ontvangen jaarcijfers. De resultaten van ING (plus 4,3 procent) vielen eveneens in goede aarde. ING betaalt voor het eerst sinds het ten tijde van de kredietcrisis een beroep moest doen op staatssteun weer dividend uit.

Heineken

Heineken werd 3,1 procent meer waard. De bierbrouwer boekte in 2014 meer winst dan verwacht en verwacht dat de omzet en winst dit jaar verder verbeteren. In de MidKap ging verzekeraar NN aan kop met een plus van 3,6 procent. Het verzekeringsconcern wist in het vierde kwartaal weer winst te boeken na een verlies een jaar eerder.

Sky zakte in Londen 3 procent. De tv-zender betaalt 4,2 miljard pond (5,7 miljard euro) voor de uitzendrechten van 126 Premier League-wedstrijden per seizoen in de komende drie jaar. Concurrent BT Group, die 960 miljoen pond betaalt voor 42 wedstrijden per seizoen, won 3,6 procent.

Aena

In Madrid maakte Aena een succesvol beursdebuut. Het aandeel van de Spaanse uitbater van luchthavens steeg 20 procent. Het is de grootste beursgang in Spanje in zeven jaar.

De euro was 1,1290 dollar waard, tegen 1,1319 dollar bij het slot van de beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,6 procent tot 48,70 dollar. Brentolie werd ruim 3 procent goedkoper en kostte 54,49 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:51 AEX sluit prima week positief af
  2. 11:48 Tech geeft AEX meewind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links