Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe warrantplannen Galapagos

Gepubliceerd op 10 april 2019 22:13 | Views: 6.694 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 02 apr

174,50 +1,00 (+0,58%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft nieuwe warrantplannen gecreëerd. Het gaat om ruim 2 miljoen warrants ten gunste van de werknemers, bestuurders en een consulent van de vennootschap en zijn dochtervennootschappen. Het aanbod van warrants aan de bestuurders gebeurt onder voorbehoud van goedkeuring door aandeelhouders op de vergadering van 30 april.

De warrants hebben een uitoefentermijn van 8 jaar vanaf de datum van het aanbod en een uitoefenprijs van 95,11 euro. De warrants zijn niet overdraagbaar en kunnen in principe niet worden uitgeoefend voor 1 januari 2023. Elke warrant geeft het recht om bij uitoefening in te schrijven op een nieuw Galapagos aandeel.

Het huidige maatschappelijk kapitaal van Galapagos is ruim 295,4 miljoen euro en het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bijna 55.000.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 52% zegt verkopen 27 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Fluitgast
2
Kijk dat is nu jammer. Het grote graaien gaat beginnen. Verwatering van de aandelen ten koste van de aandeelhouders.
[verwijderd]
2
Niet zo zeuren. Dit jaar hebben de beleggers ruim 30 prc rendement gemaakt zonder er een donder voor te doen. Wie zijn dus graaiers?
Bonost
0
Dat werknemers ook verdienen aan het succes van de zaak lijkt mij best wel te billijken. De binding met het bedrijf zal navenant goed doen. Ik zie dit ook meer als een optieplan voor de werknemers. Van verwatering is geen sprake, omdat het een zelfstandig belegging is los van de aandelen.
Binnenkort zal dat echter wel veranderen, als er weer geld nodig is voor de opbouw van een verkoopafdeling. Dan zal er toch wel sprake zijn van emissies, al dan niet bereikbaar voor de bestaande aandeelhouders.
pommerol
0
Verwatering is geen sprake van, dit is een redelijk normaal beloningssysteem, men rekent kennelijk op hogere koersen in de komende 4 jaar. Dat klinkt hoopvol. Het gaat maar om ongeveer 50 mln euro totaal dus niet iets om je als belegger druk over te maken.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare