Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dure dollar zit Coca-Cola nog altijd dwars

ATLANTA (AFN) - Coca-Cola heeft de omzet afgelopen kwartaal opnieuw zien dalen. De Amerikaanse frisdrankproducent had last van onder meer de relatief dure dollar, die de opbrengsten in andere landen drukte. De winst viel in de laatste periode van 2016 fors lager uit dan een jaar eerder, blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

De omzet daalde in het vierde kwartaal met 6 procent tot 9,4 miljard dollar (8,8 miljard euro). Afgezien van wisselkoerseffecten en andere ontwikkelingen die volgens het bedrijf voor een vertekend beeld zorgen, zou evenwel sprake zijn geweest van een toename met 6 procent. De nettowinst daalde met ruim de helft tot 550 miljoen dollar.

Met name in sommige Latijns-Amerikaanse landen heeft de economische malaise voor een sterke geldontwaarding gezorgd. De verkopen van Coca-Cola in die landen brengen daardoor flink minder dollars in het laatje. Daarnaast worstelt het bedrijf al langer met een stagnerende vraag naar suikerhoudende frisdranken in sommige ontwikkelde markten.

Duurdere frisdranken

In eigen land ging het Coca-Cola wel voor de wind. De verkopen in Noord-Amerika namen met 8 procent toe, mede door een sterkere vraag naar duurdere frisdranken. Daarmee deed het bedrijf het naar eigen zeggen beter dan andere producenten van niet-alcoholische dranken. Het zorgde er eveneens voor dat de daling van de totale omzet minder sterk uitpakte dan analisten gemiddeld hadden voorspeld.

Dit jaar verwacht Coca-Cola de verkopen op vergelijkbare basis met zo'n 3 procent verder op te voeren. Ook de winst zal, afgezien van eenmalige posten, naar verwachting verder toenemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Coca-Cola Company
EUR/USD

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 61,835
    +0,15% +0,095
  2. EUR/USD 16:50
    1,0689
    -0,37% -0,0040

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links