Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon en Arcadis in trek op rustig Damrak

Aegon en Arcadis in trek op rustig Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen schommelden dinsdag tijdens een rustige handelssessie rond de slotstanden van een dag eerder. Tegenvallende export- en importcijfers uit China en Duitsland zorgden voor enige terughoudendheid in de markt. Op het Damrak waren Aegon en Arcadis in trek bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 531,84 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 811,27 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs bleven vrijwel onveranderd. Londen zakte 0,1 procent.

In de AEX prijkte Aegon bovenaan met een plus van 1,9 procent. De verzekeraar, die donderdag de resultaten bekend zal maken, verkoopt financieel adviesgroep Unirobe Meeùs Groep aan Aon Groep Nederland voor 295 miljoen euro. Door de verkoop is het volgens analisten onwaarschijnlijk dat Aegon aandelen zal uitgeven om kapitaal op te halen.

Shell

Zwaargewicht Shell maakte met een winst van 0,8 procent ook deel uit van de kopgroep. Supermarktconcern Ahold Delhaize, dat woensdag met cijfers komt, klom 0,5 procent. Telecom- en kabelbedrijf Altice was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van 1,3 procent.

Arcadis was de sterkste stijger in de MidKap met een winst van 2,7 procent. Het advies- en ingenieursbureau gaat in de Amerikaanse staat Georgia de snelwegen verbeteren. De opdracht is tot 100 miljoen dollar waard. Air France-KLM won 0,9 procent. De luchtvaartcombinatie vervoerde in juli in totaal 9,7 miljoen passagiers, een stijging van 5,4 procent.

PostNL

PostNL was opnieuw de grote verliezer bij de middelgrote bedrijven met een min van bijna 2 procent. De postbezorger leverde maandag al ruim 5 procent in na teleurstellende resultaten.

In Frankfurt deed Deutsche Post DHL goede zaken met een koerswinst van ruim 1 procent. De Duitse post- en pakketbezorger boekte fors meer winst en kende naar eigen zeggen het sterkste tweede kwartaal ooit.

Bpost

Beleggers waren minder tevreden over de kwartaalcijfers van het Belgische postbedrijf Bpost, dat in Brussel ruim 3 procent inleverde. In Londen werd de Britse verzekeraar Standard Life 1,3 procent lager gezet na publicatie van de halfjaarcijfers.

De euro was 1,1808 dollar waard, tegen 1,1788 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 49,70 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 52,67 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon
AEX
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 16:30
    5,864
    +2,37% +0,136
  2. AEX 16:45
    883,76
    +1,55% +13,49
  3. Arcadis 16:28
    61,000
    +0,74% +0,450

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links