Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hernieuwde handelshoop stuwt AEX

Hernieuwde handelshoop stuwt AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen donderdag terrein. Het nieuws dat China en de Verenigde Staten zijn overeengekomen om de tarieven op elkaars goederen terug te draaien, wakkerde de hoop op een spoedige handelsdeal weer aan. De beurshandel stond verder in het teken van de resultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van staalconcern ArcelorMittal en bouwer BAM in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 596,79 punten. De hoofdindex heeft daarmee de 600 punten in het vizier. Dat niveau werd voor het laatst op 24 mei 2001 bereikt. De MidKap klom 1 procent tot 893,32 punten. Parijs en Frankfurt stegen tot 0,8 procent. Londen won 0,4 procent in afwachting van het rentebesluit van de Bank of England.

ArcelorMittal was koploper bij de hoofdfondsen met een plus van 8 procent. Het staalconcern presteerde afgelopen kwartaal duidelijk beter dan analisten hadden verwacht. Ahold Delhaize sloot de rij met een min van 1 procent.

BAM

In de MidKap stond BAM bovenaan met een winst van 5,8 procent. Volgens analisten van KBC Securities kwam de bouwer met sterke resultaten over het derde kwartaal. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties (min 6,5 procent) noteerde ex dividend.

Funderingsspecialist Sif zakte 6 procent bij de kleinere bedrijven na een tegenvallend handelsbericht. Kiadis Pharma won bijna 11 procent. De biotechnoloog komt in december met een update over het lopende onderzoek naar een belangrijk geneesmiddel van het bedrijf.

Lufthansa

In Frankfurt steeg Lufthansa 6 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Duitse luchtvaartmaatschappij. Deutsche Telekom zakte 2,6 procent. Het telecomconcern verlaagde zijn dividend. Technologieconcern Siemens won 3,1 procent na sterke jaarcijfers. De Italiaanse bank UniCredit won 3,8 procent in Milaan na een verbetering van de resultaten. De Britse automaker Aston Martin steeg 8,7 procent in Londen na een handelsupdate.

De euro was 1,1075 dollar waard, tegen 1,1070 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 56,68 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 62,04 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:51 AEX sluit prima week positief af
  2. 11:48 Tech geeft AEX meewind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maan Arkenbosch 7 november 2019 18:17
    Kopen ,kopen,kopen. De handelshoop welke al tig keer verdisconteerd is in de koersen, jaagt de koersen nog verder omhoog! Er staan nog zakken geld aan de zijlijn. Het groot-kapitaal koopt massaal zijn eigen aandelen op met goedkoop drukpersgeld, om zo zijn directie-bonussen veilig te stellen! De beurs gaat naar AEX 1000! Bij kleine correcties ===>KOPEN! De gekte is nog lang niet over. Ook al ga je verliezen, vasthouden voor de lange termijn! Macron/Lagarde gaat de rente nog verder verlagen, want anders worden de Italianen balorig. 2020 wordt topjaar, omdat verliezen kleiner zijn dan gedacht! Junk bonds? Kopen===>hoog rendement! Als je geen geld meer hebt voor beurs aankopen, dan lenen met onderpand! Walstreet en Trump wijzen de weg omhoog!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links