Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige groei voor Batenburg Techniek

ROTTERDAM (AFN) - Batenburg Techniek heeft 2017 afgesloten met fors meer winst op een hogere omzet. Het beursgenoteerde bedrijf profiteerde van gunstige ontwikkelingen in vrijwel alle markten waar het actief is. Ook de overname van procesautomatiseerder Bellt eind 2016 pakt volgens het bedrijf goed uit.

Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg met 61 procent tot 9 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. De omzet dikte daarbij met 18 procent aan, tot 172,6 miljoen euro. Onder de streep hield Batenburg uiteindelijk 6,5 miljoen euro over, tegen een nettowinst van 4,1 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf wil een dividend van 1,20 euro per aandeel uitkeren, tegen 0,90 euro per aandeel een jaar eerder.

Het bedrijf zelf spreekt van een uitstekend jaar. Batenburg profiteerde naar eigen zeggen van snelle technologische ontwikkelingen en weet deze toepasbaar te maken voor opdrachtgevers. Topman Ralph van den Broek is vooral te spreken over de strategische keuzes van het bedrijf. Daarbij spitst Batenburg zich meer op industrie en infrastructuur.

Ook de economische vooruitzichten voor 2018 zijn volgens Batenburg gunstig. Voor heel 2018 gaat het bedrijf uit van verdere groei.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links