Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer dreigende taal van Griekse regering

Weer dreigende taal van Griekse regering

ATHENE (AFN) - Griekenland zal geen geld overmaken aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als er geen uitzicht is op een schuldenakkoord met de crediteuren van het land. Dat zei een woordvoerder van regeringspartij Syriza woensdag.

Griekenland moet deze maand circa 1,6 miljard euro aflossen aan het IMF, waarvan 300 miljoen euro aanstaande vrijdag.

Het is het zoveelste dreigement in de al maanden voortslepende onderhandelingen. Het IMF en de Europese geldschieters van Griekenland eisen tal van hervormingen en bezuinigingen en willen een concrete lijst van maatregelen voordat Athene meer geld tegemoet kan zien. Syriza wil juist grotendeels af van de afspraken met de trojka.

Tsipras

Premier Alexis Tsipras reist woensdag naar Brussel voor een ontmoeting met de president van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, de ECB, het IMF en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. Volgens ingewijden is de bijeenkomst bedoeld om de voorstellen van zowel de geldschieters als van Griekenland te bespreken. Omdat vervolgens verdere details uitgewerkt zullen moeten worden en Tsipiras steun zal moeten verwerven in Athene, komt het naar verwachting nog niet tot een akkoord.

Maandagavond overlegde Juncker in Berlijn met ECB-president Mario Draghi, IMF-voorzitter Christine Lagarde, bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande over Griekenland. Het overleg, waarbij Tsipras ontbrak, werd niet officieel toegelicht maar diverse media meldden dat Griekenland na afloop een ultimatum werd gesteld. Dijsselbloem was evenmin aanwezig in Berlijn, maar hij was na voorbereidingen tijdens de G7-top in Dresden vorige week, volledig op de hoogte van wat er besproken werd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juni 2015 09:11
    Weet je wat er in Nederland gebeurt als je als particulier of bedrijf je schulden niet tijdig betaald? Komt de deurwaarder en verkoopt je auto en je spullen zo onder je kont weg. Mooi (maar ook soms triest) programma op de televisie momenteel. Betaal graag mee als ze Griekenland uit de euro schoppen. Want als ze erin blijven betalen we meer, en meer, en meer, en meer.......
  2. De fiets 3 juni 2015 09:41
    Hopelijk volgen er snel meer exits en kan er over een stabiele munteenheid met gelijkwaardige landen worden nagedacht. De euro heeft tot op heden alleen voor verbetering gezorgd bij de armlastige landen waar de rijke landen fors voor hebben gesponsord. Snel kappen met die nivellering en laat die landen zelf iets fatsoenlijks opbouwen.

    Grexit here we come!
  3. forum rang 7 rene l 3 juni 2015 09:44
    Het kan wel eens een mooi weekend worden om de Grieken genadeloos uit de Euro te mieteren.
    Ze teisteren al jarenlang alles en iederéén, het is gewoon niet gezond meer, ze hebben lak aan alles en blijven maar dreigen en intimideren.

    Als normaal bedrijf zou je toch met zo'n klant geen zaken meer willen doen en had je hem al lang vaarwel gezegd.
    Helaas zijn politici geen rationeel denkende mensen, ze hebben last van tunnelvisie en denken dat het hele Eurofiele-Project de juiste weg is.
    Hun bedje is gespreid, mooie baantjes liggen in het verschiet.

    Ik heb de Euro nooit gewild, in het Gulden Tijdperk liep alles op rolletjes, zaken doen over de grens was geen enkel probleem, harde valutas waren min of meer aan elkaar gekoppeld.

    Geef je de Grieken nu weer één vinger dan grijpen ze je beide handen en benen en blijven we weer jarenlang doneren op onze kosten via de meest vreemde belastingen en alsmaar hoger wordende naheffingen uitgeschreven door Euro-Pion Dizzy.

    Ik snap er ook weinig van hoe het zo heeft kunnen lopen, ze hebben volgens zeggen dik 230 miljard geleend, dit is dus zo'n 23.000 Euro per inwoner.
    Dit is voor een gezin met 2 kinderen een bedrag waarmee je op basis van iets boven het minimum zo'n jaar of 5 uit de voeten zou kunnen.

    Verzwegen wordt dat dit geld niet gebruikt is om de economie vlot te trekken maar terecht gekomen is in de zakken van dikke bankiers i.p.v. om de normale burgers een baan te bieden.
    Wel kan ik zeggen dat als je zulke bedragen leent aan onbetrouwbare gasten je ergens een flink steekje in je hoofd los hebt zitten.
    Laat ze maar op hun eigen blaren zitten, ik ben het helemaal beu.

    Ik pas er in ieder geval voor om gebukt te gaan onder het juk van Brussel, om als een geld-donerde slaaf behandeld te worden, te voldoen aan vele gekke regels, en mijn vrijheid kwijt te raken.

    Wanneer we niet in opstand komen zullen we overlopen worden door Eurofiele-Dictators die Europa zullen laten verworden tot een Dictatuur.

    Ik ga nu maar naar de zolder en m'n portemonnee met Guldens tellen.
    Bij mij gaat de vlag uit op de dag dat ik ze weer kan gebruiken als wettig betaalmiddel.

  4. Fred 3 juni 2015 09:50
    Het grootste probleem voor Europa is hoe uit deze situatie te geraken zonder zich hopeloos belachelijk te maken tegenover de rest van de wereld. Er zal geld moeten gegeven worden (zonder enige twijfel) en toch moet het lijken alsof Europa met strenge hand de leden in het gareel kan houden. Een Grexit zou wel eens de doos van Pandora kunnen openen met oncontroleerbare gevolgen. Lehman Brothers had zeer waarschijnlijk ook niet failliet gegaan als men de wereldwijde gevolgen hierna had kunnen inschatten.
  5. Twijfels 3 juni 2015 09:55
    Wat zou het probleem zijn als we van alle landen binnen de EU de schuld reduceren naar 70% van BBP door vannacht de geldpers aan te zetten (ECB) en al dat geld erbij te drukken? iedereen roept toch dat QE geen inflatie geeft en ook verder schijnbaar geen negatieve gevolgen heeft. Nou dan is iedereen toch in een keer geholpen en kunnen we verder met belangrijkere zaken.
  6. forum rang 5 theo1 3 juni 2015 10:17
    quote:

    LynnB schreef op 3 juni 2015 09:50:

    Het grootste probleem voor Europa is hoe uit deze situatie te geraken zonder zich hopeloos belachelijk te maken tegenover de rest van de wereld. Er zal geld moeten gegeven worden (zonder enige twijfel) en toch moet het lijken alsof Europa met strenge hand de leden in het gareel kan houden. Een Grexit zou wel eens de doos van Pandora kunnen openen met oncontroleerbare gevolgen. Lehman Brothers had zeer waarschijnlijk ook niet failliet gegaan als men de wereldwijde gevolgen hierna had kunnen inschatten.
    Neem jij dat stelletje knuppels in Brussel en Athene nog serieus dan? Europa is allang het lachertje van de wereld. Wat een treurig stelletje clowns zeg.
  7. drapsteen 3 juni 2015 10:19
    Er hoeft maar iets te gebeuren in de wereld, we krijgen zielige beelden gepresenteerd , onze BN ers zetten zich weer pro deo in en wij Nederlanders trekken de portemonnaie.
    Nu krijgen we de kans bij de grieken en dan haken we af.
    Kom mensen , niet zo negatief, bij de grieken kunnen we ons ultieme doel verwezenlijken, een eeuwig gelukzalig gevoel. Het houdt nooit op.
  8. forum rang 6 Chiddix 3 juni 2015 10:20
    Wanneer de laatste tranche van 7 miljard is overgemaakt , kan er gewerkt worden aan een nieuw noodpakket. Een Spaanse minister had het over 30 tot 50 miljard voor Griekenland(Maart 2015).
    Om het land er bovenop te helpen , zal ook een aanzienlijk deel van de staatsschuld moeten worden afgestempeld i.p.v het doorschuiven naar later , wat is afgesproken met de vorige regering van Griekenland.
  9. [verwijderd] 3 juni 2015 10:24
    "Een Grexit zou wel eens de doos van Pandora kunnen openen met oncontroleerbare gevolgen. Lehman Brothers had zeer waarschijnlijk ook niet failliet gegaan als men de wereldwijde gevolgen hierna had kunnen inschatten."

    Socialisme voor de banken en kapitalisme voor het volk lees ik hieruit.

    Landen moeten failliet kunnen gaan, net als banken. Het is echt niet het einde van de wereld. Iets wat ze je graag willen doen geloven.

    Te groot om te falen is een groot excuus zodat bankiers bonussen kunnen blijven uitkeren door het verspelen van het pensioengeld van anderen.

    Waar blijven die zilveren drachma's toch? Zolang kan het niet duren...
  10. [verwijderd] 3 juni 2015 10:25
    quote:

    Twijfels schreef op 3 juni 2015 09:55:

    Wat zou het probleem zijn als we van alle landen binnen de EU de schuld reduceren naar 70% van BBP door vannacht de geldpers aan te zetten (ECB) en al dat geld erbij te drukken? iedereen roept toch dat QE geen inflatie geeft en ook verder schijnbaar geen negatieve gevolgen heeft. Nou dan is iedereen toch in een keer geholpen en kunnen we verder met belangrijkere zaken.
    Vroeger of later krijg je daar wel degelijk inflatie door en de vraag is of je die dan in bedwang kunt houden.
    Verder: laat die Grieken toch brullen. De hele wereld weet hoe de vork in de steel zit en als Griekenland zich financieel onbetrouwbaarder wil tonen naar het IMF dan het meest instabiele dictatoriale arme ontwikkelingsland dat ooit bestaan heeft, moeten ze dat lekker doen. Ze nemen een enorm risico met dit soort uitlatingen. Want als ze wel de euro uitvliegen, is de financiële markt dit soort uitspraken niet vergeten en betalen ze een rente op hun leningen waar die van een land als Colombia bij verbleekt. Griekenland staat met de rug tegen de muur. Als ze geld willen lenen moeten ze hervormen en de Griekse regering heeft haar kiezers beloofd dat niet te doen. Als ze niet hervormen is de kans groot dat ze failliet gaan en de euro uitvliegen. De eerste optie is het beste voor het land, maar kost de regering Tsipras de kop. En dat kan natuurlijk niet, want ook de o zo linkse Syriza-kopstukken laten hun persoonlijke belang zwaarder wegen dan het gemeenschappelijke.
  11. drapsteen 3 juni 2015 10:45
    quote:

    cornelia60 schreef op 3 juni 2015 10:33:

    Samen met EU alle vluchtelingen opvang regelen in kampen op de Griekse eiland Lesbos. Plaats genoeg en toeristen komen toch niet.
    Zo kan GR. ook wat goeds doen .
    Wij hebben al een budget klaar staan van 800 miljoen, want dat kost inmiddels de opvang in nederland over het afgelopen jaar.
    De kosten zijn stijgende, uiteraard, dus voor iedereen win-win.
42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links