Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans in trek op positieve beurs

Heijmans in trek op positieve beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs trok woensdag verder aan. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden stevig in het groen. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming in Azië en keken uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Op het Damrak viel de handelsupdate van Heijmans in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de plus op 556,08 punten. De MidKap won 0,7 procent tot 853,38 punten. De beurzen in Parijs en Londen stegen tot 0,4 procent. In Frankfurt, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, klom de DAX 1,1 procent.

Grootste stijger in de AEX was biotechnologiebedrijf Galapagos met een winst van 3 procent. Wolters Kluwer behoorde tot de schaarse dalers met een verlies van 0,1 procent. De informatieleverancier realiseerde in de eerste negen maanden van het jaar een autonome omzetgroei van 3 procent en handhaafde de verwachtingen.

Plussen

In de MidKap gingen bodemonderzoeker Fugro en roestvrijstaalmaker Aperam aan kop met plussen van meer dan 2 procent. Grootste daler was voedingsbedrijf Wessanen met een min van 0,2 procent.

ASMI klom 0,7 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie boekte meer winst en omzet in het derde kwartaal. De winstmarges stonden wel onder druk door nieuwe producten die het bedrijf introduceerde.

Herstel

Bij de kleinere bedrijven won Heijmans ruim 7 procent. Bij het bouwbedrijf heeft het herstel in de afgelopen maanden doorgezet. Heijmans had eerder veel last van probleemprojecten, maar ligt nu naar eigen zeggen weer ,,op koers naar structureel herstel''.

In Frankfurt zakte Deutsche Telekom 2,8 procent. Beleggers verwerkten het nieuws dat de fusiegesprekken tussen de Amerikaanse telecommaatschappij Sprint en branchegenoot T-Mobile USA zouden worden stopgezet. T-Mobile USA is een dochteronderneming van Deutsche Telekom.

Euro

In Londen kelderde Next bijna 8 procent. De resultaten van de Britse retailer bleven ver achter bij de verwachtingen van beleggers en analisten. De Britse bank Standard Chartered, die ook met cijfers kwam, daalde bijna 3 procent.

De euro bleef vrijwel ongewijzigd op 1,1640 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 55,09 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 61,58 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HEIJMANS KON

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    882,63
    +1,42% +12,36
  2. HEIJMANS KON 17:35
    17,440
    +2,83% +0,480

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links