Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Nikkei sluit fors lager door verliezen chipbedrijven

Nikkei sluit fors lager door verliezen chipbedrijven

TOKIO (ANP) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, is de aandelenbeurs woensdag fors lager gesloten. Vooral de chipbedrijven werden van de hand gedaan door de vrees dat de koerswaarderingen in de sector te hard zijn opgelopen. Bedrijven die juist zwaar zijn getroffen door de coronapandemie werden opgepikt door de hoop op een sterk economisch herstel van de crisis. Ook elders in de Aziatische regio lieten de beursgraadmeters flinke verliezen zien.

Beleggers verwerkten daarnaast de uitspraken van Jerome Powell. De Amerikaanse centralebankpresident verklaarde tijdens een hoorzitting voor het Congres geen extreem hoge of langdurige inflatie te vrezen als gevolg van de miljarden die de Fed in de economie pompt. Powell ziet dan ook geen reden om het stimuleringsbeleid, dat voor erg lage rentes zorgt, te temperen. Daarnaast verwacht de centrale bankier dat de Amerikaanse economie in de loop van dit jaar verbetert.

De Nikkei in Tokio eindigde 1,6 procent in de min op 29.671,70 punten. Chipbedrijven en makers van elektronische onderdelen behoorden tot de staartgroep na winstnemingen in de sector. Nidec, Murata Manufacturing en Tokyo Electron zakten tot bijna 6 procent. Warenhuisbedrijf J.Front Retailing won 5 procent dankzij berichten dat de noodtoestand in verschillende Japanse steden mogelijk eerder wordt opgeheven, na een daling van het aantal besmettingsgevallen. Ook de luchtvaartmaatschappijen en spoorwegbedrijven zaten in de lift door de hoop op een versoepeling van de coronamaatregelen.

De Hang Seng-index in Hongkong was een negatieve uitschieter in de regio met een tussentijds koersverlies van bijna 3 procent. Beleggers schrokken van het nieuws dat de belasting op de handel in aandelen in Hongkong wordt verhoogd. Beursuitbater Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEx), die afgelopen jaar opnieuw een recordwinst boekte, kelderde 9 procent door de belastingverhoging. De Kospi in Seoul zakte 2 procent. Hyundai verloor 3,7 procent. De automaker liet weten meer elektrische auto's te moeten terugroepen naar de garage vanwege accuproblemen. Accumaker LG Chem daalde 2 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 drooglegging 24 februari 2021 07:24
  Vooral ASMI en ASML uitruimen nu, de AEX gaat ongekend hard geraakt worden, doe daar een Ayden, Prozus en Just Eat bij en het feest is compleet voor de Nasdaq van Amsterdam.

  Ik denk wel dat je pas bij -20% kunt spreken van een sector rotatie want we zagen de laatste maanden al vele schijnbewegingen voorbij komen die tot niets verschil brachten.

  5 uur geleden

  "... hebben gezworen zich volledig in te zetten voor elektrische voertuigen tegen 2035 ..." uit
  liefde voor Pete, waar denken alle ecowarriors dat de elektriciteit om deze van stroom te voorzien vandaan komt? Fairy Dust en Unicorn Farts?
  Trouwens, een paar verderop in de straat heeft een van deze plug-in-auto's. Ze geven toe dat het dagelijks opladen van hun elektriciteitsrekening bijna even hoog is als hun hypotheek. Maar goed, ze "redden de aarde"! Niet.

  Antwoord

  2

  *Marketwatch.com
 2. forum rang 7 suske wiet 24 februari 2021 08:03
  Forse dalingen ?
  Is die titel niet overdreven .
  In Hongkong is de rede voor belasting verhoging op de handel .
  Hopelijk hebben ze verstand genoeg om dat niet te volgen elders .
  Dat is ten nadelen van de kleine belegger .
  De tech kan gerust nog wat dalen en een evenwicht tot stand brengen .
  Denk ,gelijk bij veel zaken en soms bewust de rente opstoot overdreven is .
 3. forum rang 6 *voetnoot 24 februari 2021 08:12
  In Japan hadden ze een vrije dag dus die hadden de daling van dinsdag gemist. In VS stabiliseert tech al en er is nog steeds chip-tekort wereldwijd. Ook in Hongkong kleine schrikreactie maar men blijft heus wel handelen.
  En idd rente-opstoot is overdreven (Hans de Geus RTLZ).
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TOKYO-Nikkei 225 27.283,59 30 jul
-498,83
-1,80%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links