Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen in de min

Europese beurzen in de min

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdagmiddag duidelijk in het rood. Beleggers lijken zich toch weer zorgen te maken om het herstel van de economie. De omvang van het opkoopprogramma van de Bank of England viel tegen en ook het aantal Amerikanen dat zich tot de overheid wendde voor steun was hoger dan verwacht.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de opening op Wall Street 0,7 procent lager op 562,48 punten. De MidKap leverde 0,9 procent in en stond op 753,12 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 1,3 procent.

Staalbedrijf ArcelorMittal was de grootste daler bij de hoofdfondsen in Amsterdam met een min van 6 procent. Ook financiële instellingen kregen een tik. Zo stonden banken ABN AMRO en ING tot 2,8 procent lager. KPN was de koploper in de AEX met een winst van 1,8 procent.

TKH

TKH was koploper in de MidKap met een winst van 6 procent. Het bedrijf gaat snijden in de kosten vanwege de coronapandemie en neemt daarvoor een eenmalige last van 3 miljoen tot 5 miljoen euro. TKH kampt vooral bij zijn divisies voor de industrie en bouwoplossingen met teruglopende inkomsten. Lockdowns in Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten in april en mei hadden volgens de technologiegroep een forse impact. In China is de bedrijvigheid van de onderneming weer goeddeels op peil.

Altice Europe verloor 3,1 procent. De Franse mediatak van het kabel- en telecombedrijf gaat als gevolg van de coronacrisis honderden banen schrappen. Vakbonden maken melding van 380 arbeidsplaatsen die bij NextRadioTV verdwijnen.

Wirecard

In Frankfurt kelderde Wirecard meer dan 70 procent. De Duitse betalingsverwerker stelde de publicatie van de jaarcijfers over 2019 opnieuw uit. Wirecard ligt onder vuur sinds de Britse zakenkrant Financial Times in oktober vorig jaar meldde dat het bedrijf de omzet en winst op frauduleuze wijze heeft opgekrikt. Wirecard heeft altijd ontkend dat er sprake is van boekhoudfraude.

De euro was 1,1231 dollar waard, tegen 1,1215 dollar op een dag eerder. Een vat Amerikaanse werd 0,4 procent goedkoper op 37,81 dollar. Brentolie klom 0,1 procent in prijs tot 40,73 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:04 AEX hoger van start na rustdag en Fed-rentebesluit
  2. 01 mei Geen handel in Amsterdam

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juni 2020 16:14
    En ja...wederom krijgen de beren weer hoop. De vasthoudendheid in de bear scenario is best bewonderenswaardig. Hier mag best een prijs voor uitgereikt worden. Eerlijk is eerlijk.

    Begrijp me niet verkeerd. Ik was ook een beer in Maart...maar ben er op tijd uitgestapt anders lag ik al 2 meter onder de grond begraven:)

    Hoe zou Jerome Powell reageren als hij de berichten van de "beren" zou lezen? Ik denk dat hij dit zou zeggen:"They just don't listen to me. How many time i have to make clear that i wil do WHATEVER it takes?" Sinds deze woorden hbe ik mijn kaarten op de call opties gezet en zo mijn verliezen in maart weten te beperken.

    Maar ik ben ook van mening dat de boel een keer gaat klappen. Dan stap ik er pas als een beer in als het minimaal 1 week daalt. Anders echt niet :)

  2. [verwijderd] 18 juni 2020 17:00
    quote:

    Verstraler schreef op 18 juni 2020 15:55:

    Downhill vanaf hier... Crash and burn....
    Gaat niet om hoop, het is common sense. Vrijwel alle crisis over de laatste 100 jaar hebben zich zo ontwikkeld.
    New paradigm> Denial>bulltrap>return to normal en dan na het tipping point: fear>capitalization en despair.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links