Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GE ziet winst kelderen

GE ziet winst kelderen

BOSTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. De divisie die zich bezighoudt met energie deed het flink minder. De luchtvaart- en gezondheidstakken compenseerden dat deels.

De nettowinst kwam uit op 669 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog ruim 1 miljard dollar. De omzet ging 3 procent omhoog naar 30,1 miljard dollar. Topman John Flannery stelt dat de resultaten uit de periode volgens de verwachting van het bedrijf waren.

GE kondigde vorige maand aan van de divisie voor medische technologie een eigen bedrijf te maken. Bij die tak ging de winst 12 procent omhoog. Ook van oliedochter Baker Hughes, waar de winst voor reorganisatiekosten met 85 procent steeg, wordt de komende jaren afscheid genomen. De verlichtingsdivisie wordt ook verkocht.

GE wil zich meer gaan toeleggen op hernieuwbare energie, luchtvaart en duurzame energie. De energietak, die onder meer gasturbines maakt, is het zorgenkindje. Bij die divisie daalde de omzet met een vijfde en de winst met meer dan de helft.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links