Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lufthansa schrapt honderden vluchten

FRANKFURT (AFN) - Een chaos dreigt woensdag in de Duitse luchtvaart. Lufthansa schrapt 876 van de in totaal 3000 vluchten in verband met een pilotenstaking. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend. Zowel vluchten binnen Europa als naar verre bestemmingen worden door de acties geraakt.

Lufthansa liet weten er alles aan te doen om de passagiers te informeren en indien mogelijk om te boeken naar andere luchtvaartmaatschappijen. Ook heeft het bedrijf de rechter gevraagd de staking te verbieden. De rechtbank in Frankfurt buigt zich volgens persbureau Reuters nog dinsdagmiddag over dat verzoek.

Bij het totale aantal van 3000 vluchten dat Lufthansa, noemt, zijn overigens ook die van dochtermaatschappijen als Swiss, Austrian en Brussels Airlines inbegrepen. Bij die bedrijven wordt helemaal niet gestaakt. Onder het hoofdmerk van de luchtvaartgroep worden dagelijks zo'n 1800 vluchten uitgevoerd.

Conflict

Het conflict tussen Lufthansa en de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 waren er al dertien eerdere stakingen, de laatste in september 2015. Behalve over het salaris zijn de partijen het oneens over onder meer de pensioenen en over de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.

Diezelfde budgetdochter heeft dinsdag wegens een staking ruim dertig retourvluchten van en naar Düsseldorf en Hamburg moeten schrappen. Een deel van het cabinepersoneel heeft van 05.00 uur 's morgens tot 20.00 uur 's avonds het werk neergelegd.

De vakbonden Verdi en Ufo ruziën al maanden over een nieuwe cao voor de stewards en stewardessen van Eurowings, zowel met de directie van het bedrijf als onderling. De stakingsoproep voor dinsdag is afkomstig van Verdi, dat meer loon en betere arbeidsomstandigheden eist voor het cabinepersoneel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM
Deutsche Lufthansa AG

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 22 november 2016 21:11
    Het zoveelste bewijs, dat vliegen oude economie is.
    Het personeel van zowel Air France, KLM, als Lufhansa leeft blijkbaar nog in de jaren 60/70 van de vorige eeuw, toen piloten én stewardessen nog 'status' hadden.
    Die tijd is al lang voorbij voor deze veredelde chauffeurs en koffiemeisjes.

    Om steeds weer, al krap zittend, weer een oplawaai van zo'n belegen blauwe kont te moeten incasseren, is al geen pretje, evenmin als de veel te hoge prijzen dat zijn.
    En daar komen nog stakingen, dus niet doorgaan/uitstel van vluchten bij: een glijvlucht omlaag...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links