Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economische groei VS valt terug

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 2,6 procent gegroeid op jaarbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag bekend. In het derde kwartaal nam de omvang van 's werelds grootste economie nog met 5 procent toe.

De groei van het laatste kwartaal van 2014 was minder sterk dan verwacht. Economen voorspelden in doorsnee een vooruitgang met 3 procent.

De uitgaven van consumenten namen vorig kwartaal met 4,3 procent toe, na een stijging met ruim 3 procent in het derde kwartaal. De grootste stijging van de consumptie in bijna negen jaar werd echter deels tenietgedaan door afzwakkende investeringen in het bedrijfsleven, een krimp van de overheidsbestedingen een een groeiend handelstekort.

In heel 2014 groeide de Amerikaanse economie met 2,4 procent. Dat is de sterkste prestatie van de afgelopen vier jaar. In 2013 werd het bruto binnenlands product (bbp) van de Verenigde Staten 2,2 procent groter. De consumptie groeide vorig jaar met 2,5 procent. Dat is de grootste toename sinds 2006.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links