Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen winnen terrein

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdagmiddag flink omhoog na de recente verliesbeurten. Beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Amerikaanse technologiegigant Apple boden steun aan de handel. In Amsterdam werden de resultaten van AkzoNobel positief ontvangen.

,,We veren weer even op na de recente verkoopgolf. Het cijferseizoen ontwikkelt zich tot nu toe redelijk in de VS. In Amsterdam springt AkzoNobel eruit. Het concern draait goed en is op weg om de doelstellingen te halen. Aan de macrozijde is er weinig nieuws dat de markt kan sturen'', aldus beleggingsadviseur Bart Flentge van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index noteerde aan het begin van de middag 1,8 procent hoger op 391,15 punten. De MidKap steeg 2 procent tot 583,17 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs dikten tot 1,4 procent aan.

Fugro

Bodemonderzoeker Fugro was de sterkste stijger in de AEX met een plus van ruim 6 procent. AkzoNobel klom 4,8 procent. De verfspecialist behaalde in het derde kwartaal een hogere winst, vooral dankzij lagere kosten, en ligt op schema om de doelstellingen voor 2015 te halen.

Philips, dat maandag met tegenvallende resultaten kwam, was de enige daler met een min van 0,5 procent. De Zwitserse bank UBS schroefde zijn aanbeveling voor het elektronicaconcern terug.

Total

In Parijs steeg Total 2 procent. De topman van de Franse oliemaatschappij, de 63-jarige Christophe de Margerie, is in Rusland omgekomen bij een vliegtuigongeluk. Reckitt Benckiser verloor 1,6 procent in Londen. De Britse producent van schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen verwacht dat de omzetgroei dit jaar aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte van 4 tot 5 procent zal uitkomen, onder druk van de zwakkere marktomstandigheden in Zuid-Amerika en Azië.

Apple, dat ook een notering heeft in Frankfurt, klom 2,6 procent. Het Amerikaanse technologiebedrijf zag de omzet en winst toenemen in het afgelopen kwartaal, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus.

Apple

De euro was 1,2762 dollar waard, tegen 1,2778 dollar bij sluiting van de beurzen in Europa op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 83,25 dollar. Brentolie klom 0,6 procent in prijs tot 85,95 dollar per vat.procent in Londen. De Britse producent van schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen verwacht dat de omzetgroei dit jaar aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte van 4 tot 5 procent zal uitkomen, onder druk van de zwakkere marktomstandigheden in Zuid-Amerika en Azië.

Apple, dat ook een notering heeft in Frankfurt, klom 2,5 procent. Het Amerikaanse technologiebedrijf zag de omzet en winst toenemen in het afgelopen kwartaal, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus.

De euro was dinsdagochtend 1,2776 dollar waard, tegen 1,2778 dollar bij sluiting van de beurzen in Europa op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 83,15 dollar. Brentolie klom 0,7 procent in prijs tot 85,97 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links