Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei industrie eurogebied zwakt af

LONDEN (AFN) - De industrie in de eurozone is in augustus minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat maakte marktonderzoeker Markit maandag bekend op basis van definitieve cijfers.

De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam uit op een stand van 50,7, tegen 51,8 een maand eerder. Dat is het laagste niveau sinds juli vorig jaar. Bij een voorlopige raming werd nog een stand gemeld van 50,8 en economen hadden in doorsnee voorspeld dat deze stand gehandhaafd zou worden. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp.

De inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie noteerde voor augustus een definitieve stand van 51,4, tegen 52,4 in juli. Bij een voorlopige raming werd nog een niveau gemeld van 52.

Frankrijk

De index voor de industrie in Frankrijk kwam uit op 46,9, tegen 47,8 in de voorgaande maand. De voorlopige schatting bedroeg 46,5.

Markit meldde verder dat de inkoopmanagersindex voor de industrie in Groot-Brittannië vorige maand is gedaald naar het laagste niveau in 14 maanden. De index zakte naar een stand van 52,5, van 54,8 in juli. Economen hadden in doorsnee op een niveau gerekend van 55,1.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. cees74 1 september 2014 10:41
    zet er maar bij dat september nog slechter wordt. in het zuiden vanaf frankrijk gaat het bergafwaarts, in spanje is iemand die roept wij gaan er alles aan doen, de vraag is wat en wanneer en hoe en de balngrijkste vraag is wat hebben wij tot nu toe geleerd van deze eu?? dat durven ze niet te zeggen, want dat is bedroevend. ik zou graag die antwoorden willen als burger van deze rotzooi.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links