Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SAP verwacht winstgroei na recordjaar

SAP verwacht winstgroei na recordjaar

WALLDORF (AFN) - Het Duitse SAP, 's werelds grootste producent van bedrijfssoftware, verwacht dat de winst en omzet dit jaar verder zullen toenemen van de recordniveaus die vorig jaar werden bereikt. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

,,We hebben het tij mee en denken dat het sterke momentum aanhoudt in 2012'', aldus Bill McDermott en Jim Hagemann Snabe. Zij vervullen samen de rol van bestuursvoorzitter. SAP maakte op 13 januari al de vierdekwartaalresultaten bekend.

SAP haalde in 2011 een nettowinst van 3,37 miljard euro, 23 procent meer dan de 2,74 miljard euro in 2010. De operationele winst bedroeg 4,71 miljard euro in vergelijking met 4 miljard euro een jaar eerder. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een operationele winst van 5,05 à 5,25 miljard euro.

Uitzonderlijk goed

De omzet uit de verkoop van software en bijbehorende diensten kwam, op basis van constante valutakoersen, uit op 11,32 miljard euro tegen 9,79 miljard euro in 2010. SAP verwacht dat deze omzet met 10 tot 12 procent zal stijgen dit jaar.

,,SAP draaide uitzonderlijk goed in 2011 en overtrof onze verwachtingen voor zowel de omzet als de winst'', aldus financieel directeur Werner Brandt. Hij acht het goed mogelijk dat de omzet in 2015 hoger uitkomt dan de doelstelling van 20 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SAP SE O.N.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SAP SE

87,560 06 jul
+1,130 +1,31%
Premium

SAP scherpt outlook aan

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links