Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Markt voor kerstpakketten stabiliseert

Markt voor kerstpakketten stabiliseert

LEIDSCHENDAM (AFN) - De markt voor kerstpakketten blijft ondanks de huidige crisis redelijk stabiel. Het Voorlichtingsbureau Kerstpakketten raamt de omzet van de branche dit jaar op circa 200 miljoen euro. Dat is ongeveer gelijk aan het niveau van een jaar geleden. Dat maakte de belangenorganisatie, die zich inzet voor het behoud van de traditie van kerstpakketten, dinsdag bekend.

De traditionele beloning voor bewezen diensten wordt door Nederlanders dit jaar opgeteld 4,85 miljoen keer onder de boom geschoven. De gemiddelde waarde van een pakket ligt op circa 42 euro.

Volgens het voorlichtingsbureau heeft ongeveer driekwart van de pakketten een traditionele inhoud zoals wijn, chocolade en andere lekkernijen. Typische winterse pakketten met bijvoorbeeld een spel of warme plaid om de koude dagen mee door te komen, zijn eveneens populair.

Eerder al voorspelde brancheorganisatie Platform Promotional Products dit jaar een stabilisatie in aantallen. Sinds het uitbreken van de financiële crisis 3 jaar geleden nam het aantal bestelde kerstpakketten namelijk steeds iets af.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links