Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen nemen adempauze na verliesreeks

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten dinsdag kleine winsten zien. Na de verliesreeks van de afgelopen handelsdagen namen beleggers een adempauze. Door de aanhoudende ongerustheid overdeschuldenbergen in Europa en de Verenigde Staten bleven de koersuitslagen echter beperkt.

,,De stemming blijft heel voorzichtig en er zit geen overtuigingskracht achter. Er gebeurt eigenlijk niet zoveel. Het is wachten op wat er in Europa gaat gebeuren. De crisismaatregelen zetten nog weinig zoden aan de dijk. Het Europese noodfonds komt ook maar niet van de grond. Daarnaast is er ook in de VS een impasse ontstaan rond de staatsschuld'', aldus beleggingsstrateeg Michel van der Stee van Van Lanschot Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 280,58 punten. De MidKap-index steeg 1,4 procent tot 427,50 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen wonnen tussen 0,8 en 1 procent.

Recordrente

In Madrid klom de IBEX 35-index 0,2 procent. Spanje haalde dinsdagochtend 3 miljard euro op met de veiling van kortlopende obligaties, maar betaalt voor deze leningen wel de hoogste rente in 14 jaar. Vorige week moest Spanje ook al een recordrente betalen om zijn obligaties te slijten.

Beleggers bleven ook onzeker over de torenhoge Amerikaanse staatsschuld en vreesden een afwaardering van de kredietstatus van het land. Kredietbeoordelaar Fitch zal de kredietwaardering van de Verenigde Staten eind november opnieuw onder de loep nemen, nadat bekend werd dat een supercommissie geen overeenstemming heeft kunnen bereiken over de bezuinigingen.

Koersval

Thomas Cook liet in Londen een koersval zien van bijna 68 procent. De Britse reisorganisatie onderhandelt met de bank over de schulden van het bedrijf en heeft de publicatie van de jaarcijfers uitgesteld.

In Amsterdam viel MidKap-fonds Wavin op met een koerssprong van ruim 61 procent, tot 6,40 euro. De buizenfabrikant liet weten een ongevraagd overnamevoorstel te hebben ontvangen van hetMexicaansebuizenbedrijf Mexichem.

KPN

In de AEX behoorde KPN tot de grootste dalers met een verlies van 2,5 procent, nadat Citigroup het advies voor het telecomconcern had verlaagd. Wessanen zakte in de SmallCap-index 6,5 procent. Het voedingsmiddelenbedrijf waarschuwde voor een lager dan verwachte winst bij zijn Amerikaanse dochter ABC.

Het aandeel Galapagos maakte een koersprong van ruim 20 procent. Het biotechnologiebedrijf liet weten een belangrijke stap te hebben gezet in de ontwikkeling van een medicijn tegen ontstekingsziekten zoals reuma.

De euro was 1,3554 dollar waard, tegen 1,3510 dollar aan het eind van de Europese beurshandel maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,5 procent tot 98,37 dollar per vat en Brentolie werd 1,4 procent duurder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 november 2011 13:18
    Rally of uitverkoop ?
    Je vergeet de "sudderen" mogelijkheid.

    Alles hangt af van de juiste uitspraak door de juiste persoon. Dan knalt het omhoog. En anders sudderen we nog wat en gaan we nog wat omlaag.

    Er hoeft niet eens écht wat te gebeuren.

    Ongeveer alle aex-fondsen geven een macd-verkoopsignaal; de aex zélf ook. Alle lange gemiddelden zijn neerwaarts gericht. Net als bij het dieptepunt in maart 2009.

    We zijn er bijna, nog iets omlaag en dan gaan we ineens weer omhoog. Gewoon, lekker na een uitsrpaak/maatregel die ons bevalt, gedaan door de juiste popiejopie.
  2. [verwijderd] 22 november 2011 13:50
    Ja, die uitsprakenhandel irriteert mij mateloos. Niets gaat volgens waarde of vooruitzicht.
    De media zijn slechts doorgeefluik van buy/sell signalen, vele procenten tegelijk, als er eigenlijk niets verandert.

    Dat er nog mensen long will in de AEX na een analyse op enige termijn, blijft me verbazen. Ik zie echt alleen inflatie als een reden om die nog te zien klimmen. Heck, we hebben genoeg inflatie om de oren gekregen de laatste jaren, en dat heeft ook niets geholpen.

    Feitelijk is alles van het afgelopen jaar maar gesudder geweest, als je je bedenkt hoe slecht het er voor staat. Ze noemen het een crisis, maar de eerste klap moet nog komen. Zelfs in Griekenland gaat het leven gewoon door. De beursen tonen eerder nervositeit dan paniek. goud en zilver sudderen opwaards, met alleen een gekke dip als er weer met de marges gerotzooid wordt of er een tijdelijke cash run is.

    Ik reageerde indirect op de mooie analyses op IEX waar men gelijk naar 330 kijkt zodra er 5 punten gepakt worden tov het recente dieptepunt.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links