Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 16,520 3 mei 2024 17:35
  • -0,900 (-5,17%) Dagrange 16,240 - 16,720
  • 237.478

Heijmans - november 2014

935 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Costa Invest 10 november 2014 16:40
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 10 november 2014 16:36:

    [...]

    Ze willen denk ik niet dat je het hele orderboek kunt zien om wat voor reden dan ook. Er wordt inderdaad flink gespeeld maar dit gebeurt uiteraard door computers.
    Leuk orders inleggen zodat anderen het orderboek niet kunnen zien. Kunnen we het orderboek wel afschaffen.
  2. [verwijderd] 10 november 2014 17:03
    quote:

    Broke-even schreef op 10 november 2014 16:36:

    Mooi begin van herstel vandaag. Nu even zien of het door zet.

    De shorters hebben Heijmans toch niet echt gevonden. Ik zie tenminste geen notering. Dat lijkt me op dit moment positief, want zware negatieve speculatie is daarmee uitgebleven.
    Ik geloof niet dat er "grote" partijen short gaan. Small cap is niet echt interessant. Weinig omzet en daarboven op komt nog het relatief geringe aantal uitstaande aandelen van iets onder de 20 miljoen. Natuurlijk kan alles op de beurs tegenwoordig... Als je er bang voor bent en je hebt aandelen kan je een putoptie nemen. De koers is inmiddels aardig "gecorrigeerd" na het debacle van vorige week.
    Voel me toch echt bedrogen bij de halfjaarcijfers. Nou ja, eigen schuld dikke bult, zo gaat dat. Als het "operationele verlies" maar niet te hoog wordt. Uiteindelijk hoop ik toch op betere resultaten.
  3. Kada79 10 november 2014 17:19
    quote:

    bartvde schreef op 10 november 2014 08:44:

    denk dat ik Heijmans maar eens om ga ruilen vandaag voor een extra plukje Fugro - wordt toch niks hier voorlopig
    Dat kan flink opgebracht hebben dan, bijna +50%! Ik volg dit aandeel niet maar ik zie dat het meer dan verdubbeld is sinds 4 november, what's up?
  4. [verwijderd] 10 november 2014 19:02
    De RVB en met name de CEO is onbetrouwbaar gebleken. Op slechte halfjaarcijfers nog "mooi weer" spelen door te zeggen voor heel 2014 nog een operationele winst te verwachten. En nu bij de Q3 update wederom te komen met slechte resultaten en weer van alles lopen te beloven. En dan op BNR nieuwsradio en in het FD alles nog proberen te vergoelijken. "Sterke focus op kasstroom en een solide solvabiliteit zullen ons er doorheen helpen." De redelijke solvabiliteit is niet te danken aan dit management (wat er vooralsnog niets van bakt), maar aan de aandelenemissie van afgelopen jaar en dus deels toe te rekenen aan de "gulheid" van de (groot)aandeelhouders. www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/heijma...
    Het geduld alsmede het "krediet" (zowel letterlijk als figuurlijk) begint bij menig aandeelhouder een beetje op te raken, en er hebben in het verleden al bestuurders moeten opstappen voor minder. Sinds deze bestuurders in functie zijn zijn de resultaten bedroevend. Crisis of niet, je hebt er op te anticiperen. Als je zelf een (niet beursgenoteerd) bedrijf hebt kun je ook niet jaar op jaar verlies draaien.
  5. Mr Greenspan 10 november 2014 19:33
    quote:

    Bennyboy schreef op 10 november 2014 18:25:

    Toch vreemd : heijmans procentueel de zwakste stijger vd bouwbedrijven vandaag, ondanks beste solvabiliteit en intrinsieke waarde.
    Was toch te verwachten dat Bam vandaag harder zou stijgen dan Heijmans na de aflevering van Harry Mens. Ballast heeft heel de dag bijna in de min gestaan, maar daar is een soort van hype bezig of zo na de gekke koersbeweging vrijdag door handel met voorkennis. In de slotveiling werd er zelfs een blok van 100.000 aandelen in de bied gezet en op het laatste moment weer ingetrokken. Laat Heijmans maar lekker stabiel weer opkrabbelen. Volgend jaar zijn de resultaten weer gewoon goed en is ieder weer blij met het management maar dan is het te laat om nog goedkoop in te stappen.
  6. Bennyboy 10 november 2014 20:25
    quote:

    Pexs schreef op 8 november 2014 10:46:

    Sta zelf ook op een fors verlies. Heb aandelen. Voor de cijfers heb ik voor 90% daarvan putopties gekocht 8 euro aflopend Maart 2015, dus na de jaarcijfers. Dus 8 euro is de bodem voor mij. Gaat het daaronder lopen mijn aandelen (verder)leeg en mijn putopties vol. Achteraf had ik natuurlijk meteen na de cijfers moeten verkopen. Maar dat soort dingen gaat altijd fout bij mij. Dus nu maar de wonden likken. Jammer toch (nou eigenlijk meer ongelofelijk) dat de CEO in augustus zijn slechte resultaten verbloemd heeft door te zeggen dat hij voor het hele jaar een operationele winst verwacht(te). Had toen al twijfels, een mailtje naar IR gestuurd en die bevestigde nogmaals een positief jaarresultaat te verwachten.
    1. Ze hebben gelogen.
    2. het was ijdele hoop.
    3. In 2 1/2 maand is de situatie drastisch verslechterd. Dan zijn ze niet meer in control.
    Misleidend. Transparant en betrouwbaar zeggen ze dan op hun website onder het kopje Investor Relations. Blijf nu zitten tot optie expiratie maart. Als de cijfers helemaal bagger zijn, en de outlook ook dan oefen ik mijn opties uit (bij een koers onder de 8) en is het sprookje over en uit.
    Waarom sluit je nu niet die puts, die moeten toch dik in de plus staan, loopt de koers verder op ben je die premie ook nog kwijt.
  7. [verwijderd] 10 november 2014 22:08
    quote:

    Bennyboy schreef op 10 november 2014 20:25:

    [...]
    Waarom sluit je nu niet die puts, die moeten toch dik in de plus staan, loopt de koers verder op ben je die premie ook nog kwijt.
    Puts staan zeker in de plus, echter het verlies op de aandelen is vele malen groter, want puts heb ik gekocht op een aandelenkoers van rond de 11. Meer om een soort van Imtech of Fugro-achtige (een half jaar geleden nog boven de 45 euro) taferelen te voorkomen. Ook Bam is een tijdje omlaag geshort. Zeg nooit dat er bij Heijmans nooit een drama kan voltrekken, dat kan bij vrijwel ieder bedrijf. Puts lopen in maart af, dus dan zijn de cijfers al geweest. Ik wil mijn aandelenpositie niet opgeven, want dan "moet" ik beleggen in een ander fonds, en vaak ga ik dan verliezen "stapelen". Ik wacht wellicht tot na de cijfers. Er zit nog geen "echte" waarde in de puts anders dan tijd en verwachtingswaarde. Ben best onaangenaam verrast door Q3 update. En sta dus echt fors in de min , net als anderen hier op het forum. En dan durf/wil/kan je minder risico nemen. Ik had echt gehoopt dat Heijmans op de goede weg was. De keuze was op Heijmans gevallen vanwege de solvabiliteit, aantrekkende woningbouw, innovatie etc.etc. Ik snap gewoon niet hoe het kan dat de marges zo slecht zijn in de bouw. 1% winst maken en daar hoort een koers bij van tussen de 10 - 15 euro in mijn visie. Maar ja dan moet het geen -1% worden....
    Voorlopig zal de koers wel zijwaarts gaan bewegen in de range van 8,50 - 9,50 euro is mijn inschatting. We gaan het zien.
  8. [verwijderd] 11 november 2014 02:45
    Maatregelen

    Mede daarom zijn er volgens Heijmans aanvullende maatregelen nodig om het resultaat de komende jaren te verbeteren. De plannen worden in het vierde kwartaal concreet uitgewerkt, maar nu al is zeker dat er bij de divisie Utiliteit 200 banen verdwijnen. Het gevolg van de maatregelen is dat er in het vierde kwartaal (nog onbekende) eenmalige lasten worden genomen en Heijmans daarmee over 2014 een nettoverlies zal lijden. Daarnaast weet Heijmans nog niet of het bedrijfsresultaat dit jaar in de plus zal eindigen. Het bouwbedrijf blijft aansturen op beheersing van de kasstroom en een solide solvabiliteit.

    Een lichtpuntje in het handelsbericht is dat Heijmans de orderportefeuille in het derde kwartaal vergeleken met het tweede kwartaal met €0,2 mrd zag toenemen tot €2,5 mrd. Daarnaast lijkt er sprake van een verder herstel in de woningmarkt, nu het aantal verkochte woningen tot oktober op jaarbasis steeg tot 742 (592).

    CONCLUSIE

    We hebben geruime tijd geduld gehad met Heijmans. Dit jaar lijdt het bouwbedrijf tegen de verwachting in toch weer verlies. Wij verlagen ons verkoopadvies daarom nu naar ‘houden’.

    Tekst: Christian Slagter, 7 november
  9. [verwijderd] 11 november 2014 02:50
    De bouwanalist van ABN Amro concludeert na zijn bezoek aan een woningbouwproject van Heijmans dat het de goede kant op gaat met de woningbouw in Nederland.

    RECENTE ARTIKELEN
    Beleggers houden van QE
    'Vanuit huidige waardering skyhigh'
    The Nifty Fifty Dividend Edition
    6 Insider-aandelen
    Aandelenlijstjes en toppicks
    Een lesje in momentumbeleggen
    Heijmans organiseerde voor analisten een bezoekje aan het bouwproject Pijnacker-Zuid, in de buurt van Delft (Foto: Gerard Stolk). Het omvat in totaal de gefaseerde bouw van 3600 huizen. Heijmans werkt momenteel aan 174 huizen, waarvan er al 104 voorverkocht zijn, en dat zijn er meer dan waarop Heijmans had gerekend. Contractueel is het bedrijf verplicht met de bouw te beginnen als het aantal voorverkochte woningen 50% bedraagt. Heijmans verwacht dat alle huizen op het moment van oplevering verkocht zullen zijn.

    ABN Amro trekt de conclusie dat de woningbouw aan de vooravond staat van een langdurige opleving. Dat maakt de bank op uit de recente cijfers over het aantal verkochte bestaande woningen, de stijgende prijzen, het gestegen consumentenvertrouwen en de betere betaalbaarheid van huizen. Omdat Heijmans circa 35% van de omzet uit de Nederlandse woningbouwmarkt haalt, zal het bedrijf bij uitstek van deze trend profiteren, meent ABN?Amro. Het koopadvies is voorzien van een koersdoel van €14.

    BAM en Ballast Nedam

    Delta Lloyd Deelnemingen Fonds, dat belegt in Nederlandse mid- en smallcaps, zal de belangen in BAM en Ballast Nedam eerder verkleinen dan vergroten, aldus het bericht over het derde kwartaal. Ondanks berichten over een aantrekkende bouwmarkt zijn nieuwe projectverliezen nog steeds niet uit te sluiten. Het fonds verkleinde in het derde kwartaal al het belang in BAM, dat aan het eind van het kwartaal een gewicht had van 6,7% in de portefeuille, die een fondsvermogen van €522 mln had.
  10. forum rang 4 Guus_Geluk 11 november 2014 08:41
    quote:

    The Matador schreef op 11 november 2014 02:50:

    ABN Amro trekt de conclusie dat de woningbouw aan de vooravond staat van een langdurige opleving. Dat maakt de bank op uit de recente cijfers over het aantal verkochte bestaande woningen, de stijgende prijzen, het gestegen consumentenvertrouwen en de betere betaalbaarheid van huizen. Omdat Heijmans circa 35% van de omzet uit de Nederlandse woningbouwmarkt haalt, zal het bedrijf bij uitstek van deze trend profiteren, meent ABN?Amro. Het koopadvies is voorzien van een koersdoel van €14.

935 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links